Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Βόλος - Λαμία 1-1: Ο Κούτσιας «πλήγωσε» τους Φθιώτες στο φινάλε (video)

Βόλος - Λαμία 1-1: Ο Κούτσιας «πλήγωσε» τους Φθιώτες στο φινάλε (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
24/2/2023 21:58
Η Λαμία έχασε την ευκαιρία για ένα σπουδαίο τρίποντο καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τον Βόλο στο «Πανθεσσαλικό» στην 24η αγωνιστική της Super League.

Το πανέμορφο γκολ του Τσιλούλη στο 38' δεν έφτασε τελικά για την Λαμία που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της στο φετινό πρωτάθλημα αλλά δεν κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας πιάνοντας ωστόσο τον Λεβαδειακό στους 13 βαθμούς, αν και συνέχισε την χωρίς νίκη πορεία της για 18ο σερί παιχνίδι.

Στον αντίποδα ο Βόλος έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην είσοδο στα πλέι οφ, αφού έφτασε τους 36 βαθμούς μετά από αυτή την ισοπαλία, παραμένοντας ωστόσο στην 4η θέση και το +2 από τον Άρη, που έχει ένα ματς λιγότερο, αλά και το +8 από τον Ατρόμητο που έχει δύο ματς λιγότερα, αφού εκκρεμεί και αυτό με την ΑΕΚ στο Περιστέρι.

Η επιθετική Λαμία αιφνιδίασε τους Βολιώτες

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έγινε φανερό πως η Λαμία είχε διάθεση να επιτεθεί και να «χτυπήσει» στα ίσα το παιχνίδι και μόλις στο 5' έφτασε μία... ανάσα από το γκολ με τον Ασκόφσκι να αστοχεί εξ επαφής με κεφαλιά.



Στο 10' μαλιστα οι Φθιώτες απείλησαν ξανά με τον Μαρτίνεθ να επιχειρεί βολέ προς την εστία, αφού γύρισε πανέμορφα το σώμα του, αλλά την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια.Ο Βόλος από την πλευρά του μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο ανέβασε τις γραμμές του και άρχισε να ασκεί πίεση, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας από τους φιλοξενούμενους.

Οι φιλοξενούμενοι συνεπώς κατέφυγαν σε πολλές βαθιές μπαλιές, χωρίς όμως αποτέλεσμα με το παιχνίδι να γίνεται σταδιακά σκληρό, και τις δύο ομάδες να κερδίζουν αρκετές στημένες φάσεις, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησαν.

Στο 29' ο Βέργος ξέφυγε από αριστερά, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση πέρασε άουτ, αλλά στο 38' τα ρίσκα που έπαιρνε η Λαμία απέδωσαν. Ο Τσιλούλης πήρε την μπάλα και επιτέθηκε κατά μέτωπο, «αδειάζοντας» δύο αντιπάλους και κάνοντας δυνατό συρτό σουτ από τα ΄ροια της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν.



Ο Βόλος δεν μπόρεσε να αντιδράσει ως το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Κλέιμαν μάλιστα να αναγκάζεται σε μία ακόμα επέμβαση σε μακρινό σουτ του Αμπάντα στο 45' και το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τις τελικές προσπάθειες 7-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Κούτσιας «πλήγωσε» τους Φθιώτες στο «αντίο» του

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για την Λαμία ξανά, αφού ο Σιμόν στο 50' ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Κλέιμαν με σουτ από πλάγια θέση. Η Λαμία σε γενικές γραμμές κρατούσε το προβάδισμα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, αφού παρά και τις αλλαγές του Κώστα Μπράτσου, που πέρασε και τον Οζέγκοβιτς στο ματς, ο Βόλος δεν μπορούσε να απειλήσει.

Οι γηπεδούχοι πάντως είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεζαν κερδίζοντας πολλές στημένες φάσεις γύρω από την περιοχή της Λαμίας, η οποία περίμενε και προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Στο 85' όμως σε μία ακόμα στατική φάση, ο Οζέγκοβιτς πήρε την κεφαλιά, ο Άμπαντα έκανε «τσαφ» στην προσπάθεια να διώξει και η μπάλα κατέληξε στον Κούτσια ου σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να ισοφαρίσει, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ με την φανέλα του Βόλου και μάλλον το τελευταίο αφού βρίσκεται προ των πυλών της μεταγραφής του στο MLS και τους Σικάγο Φάιαρ.



Ο Βόλος πίεσε για την ανατροπή στη συνέχεια, αλλά πλην μίας εκτέλεσης φάουλ του Κάτσε, που έστειλε την μπάλα στο τείχος από καλό σημείο και μίας επικίνδυνης σέντρας που δεν πρόλαβε ο Κούθτσιας, δεν απείλησε ιδιαίτερα, ενώ αντίστοιχα η Λαμία στο 90'+5' πάτησε περιοχή με τον Αμπάντα να κάνει το συρτό γύρισμα και τον Κλέιμαν να μπλοκάρει, σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι το ολοκλήρωσαν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Άλχο για σκληρό και αχρείαστο φάουλ πα΄νω στον Γκαραβέλη στο 90'+8'.



Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα (46΄ Ταχάτος), Τσοκάνης (72΄ Μεθκίδα), Γκάγκι, Ντέλετιτς (77΄ Καρτάλης), Πιρές (46΄ Οζέγκοβιτς), Τσιρίνος (89΄ Κάτσε), Κούτσιας.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σιμόν, Τζανδάρης, Ασκόφσκι (72΄ Σαραμαντάς), Τσιλούλης (66΄ Σλίβκα), Μαρτίνεθ (82΄ Κ. Παπαδόπουλος), Βέργος (72΄ Μεντίνα), Νούνιες (66΄ Μανούσος).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.