Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: «Άλμα» σωτηρίας με Βέργο, μπλέκει ο ΠΑΣ (video)

Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: «Άλμα» σωτηρίας με Βέργο, μπλέκει ο ΠΑΣ (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
18/3/2023 23:03
Η Λαμία πήρε μία πολύτιμη νίκη με 2-0 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των πλέι άουτ.

Οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Βέργο ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του (12', 45+4'), έφτασαν σε ένα σημαντικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή τους.

Ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 52' και πλέον μπορεί να μπλέξει σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή του. Παρέμεινε στους 23 βαθμούς και έχει πέντε βαθμούς διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη.

Από την άλλη οι Φθιωτοί «ξεκόλλησαν» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, έφτασαν τους 20 βαθμούς και άφησαν πίσω τους τον Λεβαδειακό και τον Ιωνικό που είναι στους 18.

Η Λαμία έδειξε από την αρχή διάθεση να επιτεθεί, απείλησε αρχικά με τον Βέργο ο οποίος όμως κόπηκε από τον Εραμούσπε και στο 12' ο Έλληνας φορ άνοιξε το σκορ. Ο Μαρτίνεθ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και μπέρδεψε τον Τσιντώτα που δεν μπόρεσε να τη συγκρατήσει και ο Βέργος πήρε το ριμπάουντ, στέλνοντας την στα δίχτυα.



Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στην ομάδα της Φθιώτιδας, η οποία έψαξε το δεύτερο τέρμα, με τον ΠΑΣ να μην έχει κάποια αντίδραση. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους όταν ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Βέργος πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Τσιντώτα.



Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους καθώς στο 52' ο Ντε Βινσέντι αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα όμως η ομάδα της Φθιώτιδας έκλεινε σωστά τους χώρους.

Το σύνολο του Στάικου είχε την κυκλοφορία αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά, με την ομάδα του Βόκολου να είναι καλά στημένη στο μισό του γηπέδου. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μία σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και τελείωσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες καθώς αποβλήθηκε και ο Μανούσος.

Λαμία (Βόκολος): Γκαραβέλης, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόποτλος, Αμπάντα, Μαρτίνεθ (71' Σλίβκα), Τζανδάρης, Νούνιες (70' Μπεχαράνο), Ντε Βινσέντι, Τσιλούλης (82' Καραμάνος), Βέργος (82' Μανούσος)

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Τσιντώτας, Τσάβος, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίμας (66' Μπατίστ), Λιάσος (46' Μπιλμπάο), Τζίνο, Μορέιρα (82' Παμλίδης), Ριένστρα (58' Ροσέρο), Μπάλαν


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.