Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρεάλ - Τσέλσι 2-0: Ανώτερη η «βασίλισσα», έθεσε ισχυρές βάσεις πρόκρισης (video)

Ρεάλ - Τσέλσι 2-0: Ανώτερη η «βασίλισσα», έθεσε ισχυρές βάσεις πρόκρισης (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/4/2023 23:55
Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε εύκολα με 2-0 της Τσέλσι στο «Μπερναμπέου», παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 59’ και έθεσε ισχυρές βάσεις πρόκρισης για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπενζεμά (21’) και Ασένσιο (74’) οι σκόρερ για την ανώτερη «βασίλισσα», αποβλήθηκε στο 59’ ο Τσίλγουελ για τους «μπλε», που δεν εκμεταλλεύτηκαν τις τρεις μεγάλες στιγμές τους στο παιχνίδι.

Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία νίκησε με 2-0 την Τσέλσι στο «Μπερναμπέου» και απέκτησε ισχυρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα είχε την απόλυτη υπεροχή στο παιχνίδι και βρήκε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Μπενζεμά (21’) και Ασένσιο (74’).

Οι Λονδρέζοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το δυνατό τους ξεκίνημα, έχοντας χαμένο τετ-α-τετ στο 2’ με τον Ζοάο Φέλιξ, ενώ σπατάλησαν άλλη μια μεγάλη στιγμή με τον Στέρλινγκ ένα λεπτό μετά το 1-0 της «βασίλισσας». Η αποβολή του Τσίλγουελ στο 59’ έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, που πάντως απέφυγε τα χειρότερα στα τελευταία λεπτά στη μεγάλη ευκαιρία του Μπενζεμά και θα μπορούσε να μειώσει σε 2-1 λίγο πριν τη λήξη, όμως ο Ρίντιγκερ έκοψε σωτήρια τον Μάουντ στη μικρή περιοχή.

Για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 1993 η Τσέλσι απέτυχε να σκοράρει σε τέσσερα διαδοχικά ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις, ενώ ήταν η πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2019 που δέχτηκε 10+ σουτ στην εστία σε παιχνίδι.

Το ματς:


Πως παρατάχθηκαν

Ο Κάρλο Αντσελότι παράταξε την Ρεάλ με τον Κουρτουά κάτω από τα δοκάρια ενώ έκανε την έκπληξη στην τετράδα της άμυνας, βάζοντας τον Καμαβινγκά σε ρόλο αριστερού μπακ και τον Αλάμπα δίπλα στον Μιλιτάο στο κέντρο της άμυνας, με δεξιά τον Καρβαχάλ. Τριάδα στο κέντρο ήταν οι Βαλβέρδε, Κρόος και Μόντριτς, ενώ Βίνι και Ροντρίγκο πλαισίωναν τον Μπενζεμά στην κορυφή της επίθεσης.

Στον αντίποδα, ο άλλοτε παίκτης του Αντσελότι στην Τσέλσι, Φρανκ Λάμπαρντ κατέβασε την Τσέλσι με 3-5-2 και χωρίς «καθαρό» σέντερ φορ. Ο Κέπα ήταν κάτω από την εστία, τριάδα στα στόπερ οι Σίλβα, Κουλιμπαλί και Φοφανά, ενώ Τζέιμς και Τσίλγουελ ήταν οι δύο φουλ-μπακ. Τριάδα στο κέντρο οι Φερνάντες, Καντέ και Κόβατσιτς, ενώ το δίδυμο στην επίθεση απάρτιζαν οι Ζοάο Φέλιξ και Στέρλινγκ.

Αιφνιδίασε την Ρεάλ η Τσέλσι αλλά ο Κουρτουά δήλωσε «παρών»

Η Ρεάλ επιχείρησε από τα πρώτα λεπτά να αναλάβει την πρωτοβουλία του αγώνα, όμως το ξεκίνημα άνηκε στην Τσέλσι, η οποία πίεζε ψηλά κλέβοντας μπάλες και «άγγιξε» το γκολ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Ζοάο Φέλιξ έφυγε στην αντεπίθεση, πάτησε περιοχή αλλά υπό την πίεση του Μιλιτάο νικήθηκε από τον Κουρτουά, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά οι Λονδρέζοι έφυγαν ξανά με εξαιρετικές προϋποθέσεις στο χώρο αλλά ο Φέλιξ έκανε λάθος πάσα και η φάση χάθηκε άδοξα.



Πήρε τον έλεγχο η Ρεάλ και βρήκε το γκολ με τον συνήθη ύποπτο

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Ρεάλ ανέβασε την ένταση της, πήρε τον έλεγχο στον άξονα και στο 12’ απείλησε για πρώτη φορά την εστία των «μπλε». Ο Μπενζεμά έπαιξε εξαιρετικά το ένα-δύο με τον Βίνι αλλά βγήκε στα πλάγια και νικήθηκε από τον Κέπα που είχε καλύψει τη γωνία του. Η «βασίλισσα» είχε κατασκηνώσει έξω από την περιοχή της Τσέλσι, απείλησε ξανά στο 17’ με άστοχο σουτ του Βαλβέρδε έξω από την περιοχή και η τρίτη της ευκαιρία αποδείχθηκε... φαρμακερή. Στο 22’ ο Καρβαχάλ έβγαλε βαθιά μπαλιά για τον Βίνι, αυτός ξέφυγε από τους αμυντικούς και έκανε την προβολή, ο Κέπα απέκρουσε αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μπενζεμά και αυτός από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0. Ήταν το 20ο γκολ του Γάλλου στράικερ απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους.



Πήγαν να απαντήσουν άμεσα οι «μπλε» αλλά η συνέχεια άνηκε στην Ρεάλ

Η Τσέλσι λίγο έλειψε να απαντήσει στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Καντέ κουβάλησε αρκετά μέτρα τη μπάλα και έδωσε δεξιά στον Τζέιμς, αυτός έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή αλλά ο Στέρλινγκ δεν μπόρεσε με πλασέ να νικήσει τον Κουρτουά.



Η συνέχεια του αγώνα άνηκε αποκλειστικά στην Ρεάλ, η οποία είχε την κατοχή και έψαχνε τον τρόπο για να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 26’ με τον Σίλβα να διώχνει λίγο πριν τη γραμμή το παράλληλο γύρισμα του Βίνι, ενώ στο 37’ το σουτ του Μπενζεμά από καλή θέση πέρασε άουτ. Οι παίκτες του Αντσελότι κυκλοφορούσαν εξαιρετικά τη μπάλα αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια, ενώ στον αντίποδα οι Λονδρέζοι αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα ή να φύγουν με αξιώσεις στις αντεπιθέσεις.

Κόκκινη η Τσέλσι, κυρίαρχη η Ρεάλ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι επιχείρησε να παίξει πιο επιθετικά ωστόσο ήταν ευάλωτη στις αντεπιθέσεις της Ρεάλ, η οποία «φλέρταρε» από νωρίς με δεύτερο τέρμα. Στο 48’ ο Ροντρίγκο έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά ο Κουλιμπαλί με τρομερό σπριντ τον πρόλαβε, κόβοντας σωτήρια τη μπάλα. Ενδεικτικό της υπερπροσπάθειας του είναι ότι αποκόμισε μυϊκό τραυματισμό και έδωσε τη θέση του στον Κουκουρέγια. Σωτήριο ήταν και το κόψιμο του Σίλβα στο 52' πάνω στον Μπενζεμά πριν αυτός εκτελέσει τον Κουρτουά, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Μόντριτς βρήκε χώρο για σουτ αλλά η μπάλα «ξύρισε» το οριζόντιο δοκάρι του Κέπα.



Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 58’ με τους «μπλε» να μένουν με παίκτη λιγότερο. Ο Κουκουρέγια, που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι, έχασε τον Ροντρίγκο και ο Τσίλγουελ στην προσπάθεια να γλιτώσει το τετ-α-τετ τον ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Το φάουλ πάντως πέρασε ανεκμετάλλευτο για τη «βασίλισσα» με τον Αλάμπα να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Κέπα.



Ο Λάμπαρντ θέλοντας να διατηρήσει το σύστημα με τρία στόπερ, πέρασε τον Τσαλόμπα αντί του Φέλιξ, γυρνώντας τον Κουκουρέγια στα άκρα, ενώ άλλαξε και τον επιθετικό του βάζοντας τον Χάβερτς αντί του Στέρλινγκ. Από την πλευρά του ο Αντσελότι προχώρησε στις πρώτες αλλαγές στο 71’ βάζοντας τον Ασένσιο αντί του Ροντρίγκο αλλά και τον Ρίντιγκερ στη θέση του Καμαβινγκά, περνώντας παράλληλα τον Αλάμπα στα άκρα.

Σκόραρε με το που μπήκε ο Ασένσιο κάνοντας το 2-0

Η κυριαρχία της Ρεάλ μετουσιώθηκε σε δεύτερο γκολ στο 74’. Μετά από κόρνερ από τα αριστερά, ο Βίνι γύρισε τη μπάλα στο ημικύκλιο και ο Ασένσιο με άψογο πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κέπα, σκοράροντας τρία λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι.



Από μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την κάθε ομάδα στις καθυστερήσεις

Μετά το 2-0, ο Λάμπαρντ έβγαλε στόπερ (Σίλβα) για να βάλει τον επιθετικό χαφ Μάουντ, ενώ πέρασε και τον Γκάλαγχερ αντί του Καντέ ο οποίος δεν είναι ακόμα έτοιμος για 90λεπτό μετά το σοβαρό τραυματισμό τους.

Πρώτο μέλημα της Τσέλσι ήταν να αποφύγει ένα τρίτο τέρμα που θα έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο της για τη ρεβάνς. Στις λίγες φορές που κατάφερνε να περάσει με αξιώσεις το κέντρο, οι αμυντικοί της Ρεάλ είχαν εύκολο έργο, κόβοντας όλες τις φάσεις. Η «βασίλισσα» από την πλευρά της δε θέλησε να πατήσει γκάζι στην αναζήτηση ενός τρίτου τέρματος αλλά αυτό λίγο έλειψε να έρθει στο 90+1’ με τον Μπενζεμά να αστοχεί με κεφαλιά από κοντά έπειτα από επέμβαση του Κέπα.



Η Τσέλσι γλίτωσε το 3-0 και στο 90+4’ είχε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει σε 2-1 και να δώσει άλλο ενδιαφέρον στη ρεβάνς. Ο Μάουντ βρέθηκε απέναντι από τον Κουρτουά αλλά κόπηκε σωτήρια από τον πρώην συμπαίκτη του, Ρίντιγκερ, με το 2-0 να μένει ως το φινάλε.



Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά (71' Ρίντιγκερ), Βαλβέρδε, Κρόος (84' Τσουαμενί), Μόντριτς (81' Θεμπάγιος), Ροντρίγκο (71' Ασένσιο), Μπενζεμά, Βίνι.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Κουλιμπαλί (55' Κουκουρέγια), Τιάγκο Σίλβα (75' Μάουντ), Φοφανά, Τζέιμς, Καντέ (75' Γκάλαχερ), Έντσο Φερνάντες, Κόβατσιτς, Τσίλγουελ, Στέρλινγκ (65' Χάβερτζ), Ζοάο Φέλιξ (65' Τσαλόμπα).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Ολυμπιακός: «“Βόμβα” με Φορτούνη θέλει να ρίξει η Τράμπζονσπορ»
Ολυμπιακός: «“Βόμβα” με Φορτούνη θέλει να ρίξει η Τράμπζονσπορ»
56 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Πογιέτ: «Δεν πρόκειται να αναλάβω την Εθνική Ιρλανδίας, όμως δεν έχω πρόταση από την Ελλάδα»
Πογιέτ: «Δεν πρόκειται να αναλάβω την Εθνική Ιρλανδίας, όμως δεν έχω πρόταση από την Ελλάδα»
56 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Ο Παναθηναϊκός νίκησε ξανά τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το Λιγκ Καπ στο βόλεϊ (video)
Ο Παναθηναϊκός νίκησε ξανά τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το Λιγκ Καπ στο βόλεϊ (video)
12/04/2023 23:37
Βαλμπουενά: «Η ΑΕΚ έκανε συνεχώς καθυστερήσεις»
Βαλμπουενά: «Η ΑΕΚ έκανε συνεχώς καθυστερήσεις»
12/04/2023 22:32
Ανιγκό: «Ζωντανοί για το πρωτάθλημα, η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο ματς» (video)
Ανιγκό: «Ζωντανοί για το πρωτάθλημα, η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο ματς» (video)
12/04/2023 22:17
Αλμέιδα: «Θέλαμε να κερδίσουμε, χαρούμενος για την πρόκριση στον τελικό» (video)
Αλμέιδα: «Θέλαμε να κερδίσουμε, χαρούμενος για την πρόκριση στον τελικό» (video)
12/04/2023 22:14
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-1: «Πικρή» νίκη για τους «ερυθρόλευκους», «γλυκιά» πρόκριση για την Ένωση (video)
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-1: «Πικρή» νίκη για τους «ερυθρόλευκους», «γλυκιά» πρόκριση για την Ένωση (video)
12/04/2023 21:33
Χωρίς «Όλντ Τράφορντ» και «Άνφιλντ» η πρόταση Ηνωμένου Βασιλείου-Ιρλανδίας για το Euro 2028
Χωρίς «Όλντ Τράφορντ» και «Άνφιλντ» η πρόταση Ηνωμένου Βασιλείου-Ιρλανδίας για το Euro 2028
12/04/2023 17:50
Επιβεβαίωση Αυγενάκη για το Μουντιάλ 2030 - «Θέλουμε να φιλοξενηθούν αγώνες στο Παγκρήτιο»
Επιβεβαίωση Αυγενάκη για το Μουντιάλ 2030 - «Θέλουμε να φιλοξενηθούν αγώνες στο Παγκρήτιο»
12/04/2023 17:45
Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Επιστολή της ΕΠΟ στον Μπέο για διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό
Κύπελλο Ελλάδας Novibet: Επιστολή της ΕΠΟ στον Μπέο για διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό
12/04/2023 16:21
Κύπελλο Ελλάδας Novibet: «Στοπ» της κυπριακής αστυνομίας για τελικό στο ΓΣΠ
Κύπελλο Ελλάδας Novibet: «Στοπ» της κυπριακής αστυνομίας για τελικό στο ΓΣΠ
12/04/2023 15:34
Πρόεδρος ΚΟΠ: «Προβληματίζει για λόγους ασφάλειας η διοργάνωση του τελικού Κυπέλου Ελλάδας στο ΓΣΠ»
Πρόεδρος ΚΟΠ: «Προβληματίζει για λόγους ασφάλειας η διοργάνωση του τελικού Κυπέλου Ελλάδας στο ΓΣΠ»
12/04/2023 15:11
Περισσότερες ειδήσεις