Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσέλσι - Ρεάλ 0-2: Με νέα νίκη στα ημιτελικά η «βασίλισσα» (video)

Τσέλσι - Ρεάλ 0-2: Με νέα νίκη στα ημιτελικά η «βασίλισσα» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/4/2023 23:55
Η Ρεάλ Μαδρίτης με δύο γκολ του Ροντρίγκο (58', 80') κέρδισε ξανά με 2-0 την Τσέλσι, αυτή τη φορά στο Λονδίνο και με συνολικό σκορ 4-0 πέρασε με άνεση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ εκεί όπου θα αντιμετωπίσει εκτός απροόπτου την Μάντσεστερ Σίτι.

Για 9η φορά τα τελευταία 11 χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης θα δώσει το «παρών» στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η «βασίλισσα» επικράτησε με 2-0 της Τσέλσι στο Λονδίνο και «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «4» του θεσμού μετά και τη νίκη με το ίδιο σκορ στο «Μπερναμπέου».

Οι Λονδρέζοι, όπως και στην Μαδρίτη, είχαν τις στιγμές τους για να προηγηθούν και να δώσουν ενδιαφέρον στο ζευγάρι αλλά Καντέ (2) και Κουκουρέγια δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους και η Ρεάλ τους έδειξε πως μπαίνουν τα γκολ, σκοράροντας δις με τον Ροντρίγκο (58’, 80’).

Η «βασίλισσα» μετά την Λίβερπουλ, πήρε το… σκαλπ άλλης μιας αγγλικής ομάδας και στο δρόμο της για τον τελικό ενδέχεται να σταθεί εμπόδιο άλλη μια ομάδα από την Γηραιά Αλβιώνα. Ο λόγος για την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει ξεκάθαρο προβάδισμα επί της Μπάγερν μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα και είναι πολύ πιθανό να δούμε το ριμέικ των περσινών ημιτελικών στην ίδια φάση της διοργάνωσης.

Για την Τσέλσι ήταν το… κερασάκι στην τούρτα της απογοήτευσης για μία σεζόν που πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι «μπλε» συμπλήρωσαν τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς με τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο (σ.σ. έχει να συμβεί στο σύλλογο από το 1993) και είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με δεδομένο ότι τη φετινή σεζόν δεν έχουν ελπίδες για να τερματίσουν εντός τετράδας στο αγγλικό πρωτάθλημα. Μια ομάδα που παρά τον πακτωλό χρημάτων που έχουν ξοδευτεί, αγνοεί τη νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια σ’ όλες στις διοργανώσεις και στα έξι τελευταία έχει σκοράρει μόνο ένα γκολ και αυτό από κόντρα!

Το ματς:


Πως παρατάχθηκαν

Παρά το 2-0 στην πλάτη, ο Φρανκ Λάμπαρντ κατέβασε άκρως συντηρητική ενδεκάδα σε σχηματισμό που παρέπεμπε σε 3-5-2. Ο Κέπα ήταν κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στα στόπερ οι Φοφανά, Σίλβα, Τσαλόμπα και δύο φουλ-μπακ οι Τζέιμς και Κουκουρέγια. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Φερνάντες, Κόβατσιτς και Καντέ, με τον Γκάλαγχερ λίγο πιο μπροστά και τον Χάβερτς μοναδικό προωθημένο.

Από την άλλη, ο Κάρλο Αντσελότι παράταξε την Ρεάλ με την ίδια ενδεκάδα του πρώτου αγώνα. Κάτω από την εστία ήταν ο Κουρτουά, δίδυμο στα στόπερ οι Αλάμπα και Μιλιτάο και στα δύο άκρα οι Καβαμινγκά και Καρβαχάλ. Στον άξονα ήταν η τριάδα Μόντριτς, Κρόος και Βαλβέρδε, ενώ Ροντρίγκο και Βίνι πλαισίωναν τον Μπενζεμά στην κορυφή της επίθεσης.

«Φλέρταρε» με γρήγορο γκολ η Τσέλσι

Η Τσέλσι, όπως και στον πρώτο αγώνα στην Μαδρίτη, μπήκε πιεστικά στο παιχνίδι πιέζοντας ψηλά τους Ισπανούς, και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 11ο λεπτό. Μετά από σέντρα του Τζέιμς, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Καντέ, ο οποίος όμως αστόχησε με σουτ από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα λίγο έλλειψε να προκύψει παρόμοια ευκαιρία για τους «μπλε», αλλά ο Τζέιμς στην προσπάθεια να κοντρολάρει τη μπάλα εντός περιοχής, έκανε χέρι και η φάση χάθηκε άδοξα.



Ισορρόπησε η Ρεάλ αλλά δοκάρι και Κέπα της στέρησαν το 0-1

Μετά το πρώτο τέταρτο, η Ρεάλ ισορρόπησε την κατάσταση και στο 20’ απάντησε στις ευκαιρίες με σουτ του Ροντρίγκο από πλάγια θέση που βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού. Η «βασίλισσα» έβρισκε χώρους δράσης από τα άκρα και απείλησε ξανά στο 27’ με σουτ του Βίνι το οποίο απέκρουσε ο Κέπα, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Ισπανός γκολκίπερ είπε «όχι» σε σουτ του Μόντριτς από πλάγια θέση.



Τεράστια ευκαιρία ο Κουκουρέγια στο φινάλε του ημιχρόνου

Η Ρεάλ είχε πάρει τα ηνία του παιχνιδιού και στο 42’ «φλέρταρε» ξανά με το γκολ αλλά ο Βίνι δεν έκανε καλή επαφή με τη μπάλα από θέση βολής υπό την πίεση του Φοφανά. Η Τσέλσι ανέβασε ξανά την απόδοση της στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και στις καθυστερήσεις σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της για να προηγηθεί. Ο Τζέιμς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Κουκουρέγια νικήθηκε απέναντι από τον Κουρτουά, με το 0-0 να μένει ως το ημίχρονο.



Φωνές εκατέρωθεν για αποβολές και νέα χαμένη ευκαιρία της Τσέλσι

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Αντσελότι πέρασε τον Ρίντιγκερ αντί του Αλάμπα στο κέντρο της άμυνας, με την Ρεάλ να πατάει πιο δυναμικά παρότι δεν ήταν αυτή που «καίγονταν» για γκολ. Στο 50’ μάλιστα διαμαρτυρήθηκε για απευθείας κόκκινη του Τζέιμς για σκληρό μαρκάρισμα, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά της Τσέλσι να ζητήσει αποβολή από τον Ορσάτο με τον κιτρινισμένο Μιλιτάο να κόβει με φάουλ τον Τσαλόμπα, ο οποίος έβγαινε μονός του στην αντίπαλη περιοχή. Ενδιάμεσα στις δύο φάσεις, οι «μπλε» «άγγιξαν» το γκολ με τον Καντέ, ο οποίος στο 52’ έκανε το σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα βρήκε στον Μιλιτάο και κατέληξε κόρνερ.



Ο Ροντρίγκο «σκότωσε» τις όποιες ελπίδες των «μπλε»

Η Τσέλσι μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα στην επανάληψη, κέρδισε μέτρα και στο 57’ επιχείρησε νέο σουτ με τον Χάβερτς χωρίς όμως να ανησυχεί τον Κουρτουά. Στην προσπάθεια της όμως να παίξει πιο ανοιχτά, άφηνε χώρους στα μετόπισθεν και το πλήρωσε στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Ροντρίγκο έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση από τα δεξιά, πέρασε τον Τσαλόμπα και γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Βινίσιους. Αυτός αντί να εκτελέσει, έδωσε ξανά στον Ροντρίγκο και αυτός από κοντά «εκτέλεσε» με πλασέ τον Κέπα για το 0-1.



«Χτύπησε» ξανά ο Ροντρίγκο για το 0-2 της «βασίλισσας»

Μετά από αυτή την εξέλιξη τα πάντα είχαν ουσιαστικά κριθεί καθώς οι γηπεδούχοι χρειάζονταν τρία γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση. Η ομάδα του Λάμπαρντ δεν τα παράτησε πάντως και απείλησε στο 65’ με σουτ του Φερνάντες, υποχρεώνοντας τον Κουρτουά σε επέμβαση. Τα κενά πίσω όμως ήταν μεγάλα για τους Λονδρέζους και στο επόμενο λεπτό ο Μπενζεμά «φλέρταρε» με το 0-2 αλλά το πλασέ του από θέση βολής δεν ήταν δυνατό δίνοντας την ευκαιρία στον Κέπα να μπλοκάρει. Ο Γάλλος φορ δεν βρέθηκε στην καλύτερη βραδιά του και στο 71’ αντικαταστάθηκε από τον Αντσελότι, με τον Τσουαμενί να περνάει στη θέση του. Είχε προηγηθεί η τριπλή αλλαγή του Λάμπαρντ, ο οποίος τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας τους Φέλιξ, Μούντρικ και Στέρλινγκ αντί των Φερνάντες, Γκάλαγχερ και Κουκουρέγια.

Παρά τις αλλαγές, η Τσέλσι έδειχνε από το 70' και μετά ότι είχε πετάξει λευκή πετσέτα και η Ρεάλ στη δεύτερη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε μετά το γκολ, πέτυχε το 2-0. Στο 80’ ο Βινίσιους έφυγε στα αριστερά και έδωσε στον Βαλβέρδε, αυτός πέρασε οποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή έδωσε έτοιμο γκολ στον Ροντρίγκο για το 2-0.



Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με το παιχνίδι να είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, και το τελικό σφύριγμα σηματοδότησε την πρόκριση της Ρεάλ στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για 9η φορά τα τελευταία 11 χρόνια.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα – Φοφανά, Τιάγκο Σίλβα, Τσαλόμπα – Τζέιμς, Καντέ, Φερνάντες (67' Στέρλινγκ), Κόβατσιτς, Κουκουρέγια (68' Μούντρικ) – Γκάλαγχερ (67' Ζοάο Φέλιξ) – Χάβερτς (77' Μάουντ).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ (81' Νάτσο), Μιλιτάο, Αλάμπα (46' Ρίντιγκερ), Καμαβινγκά – Βαλβέρδε, Κρόος (76' Ντάνι Θεμπάγιος), Μόντριτς – Ροντρίγκο (82' Ασένσιο), Μπενζεμά (71' Τσουαμενί), Βίνι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

«Τρέλα» στο Ελ. Βενιζέλος στην υποδοχή της αποστολής του Ολυμπιακού! (video)
«Τρέλα» στο Ελ. Βενιζέλος στην υποδοχή της αποστολής του Ολυμπιακού! (video)
19 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Καρτάλ: «Αξίζαμε να περάσουμε με το παιχνίδι που κάναμε»
Καρτάλ: «Αξίζαμε να περάσουμε με το παιχνίδι που κάναμε»
5 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ 1 ΣΧΟΛΙΟ
Μαρινάκης σε ΚΕΔ, ΕΠΟ και UEFA: «Σεβαστείτε τις ομάδες, ορίστε elite διαιτητές στα ντέρμπι»
Μαρινάκης σε ΚΕΔ, ΕΠΟ και UEFA: «Σεβαστείτε τις ομάδες, ορίστε elite διαιτητές στα ντέρμπι»
18/04/2023 21:03
Στη Ρόμα η Λίνα Σουλούκου
Στη Ρόμα η Λίνα Σουλούκου
18/04/2023 20:10
Αντωνίου: «Ο τελικός θα γίνει στο Βόλο, χωρίς οπαδούς και με επώνυμες προσκλήσεις»
Αντωνίου: «Ο τελικός θα γίνει στο Βόλο, χωρίς οπαδούς και με επώνυμες προσκλήσεις»
18/04/2023 19:38
Ίντερ: Πήγαν να πιαστούν στα χέρια Ονάνα και Μπρόζοβιτς, τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους! (video)
Ίντερ: Πήγαν να πιαστούν στα χέρια Ονάνα και Μπρόζοβιτς, τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους! (video)
18/04/2023 17:42
Γίνεται Έλληνας ο Τόμας Ουόκαπ
Γίνεται Έλληνας ο Τόμας Ουόκαπ
18/04/2023 17:18
ΑΕΚ: Στην κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΑΕΚ: Στην κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
18/04/2023 17:11
Μπαλτάκος: «Ο Μπέος θέλει τελικό κεκλεισμένων των θυρών»
Μπαλτάκος: «Ο Μπέος θέλει τελικό κεκλεισμένων των θυρών»
18/04/2023 16:42
Διαψεύδει ο Παναθηναϊκός τα μεταγραφικά σενάρια
Διαψεύδει ο Παναθηναϊκός τα μεταγραφικά σενάρια
18/04/2023 13:34
ΕΠΟ: «Σύμφωνα με την προκήρυξη ο τελικός Κυπέλλου θα γίνει στο Πανθεσσαλικό»
ΕΠΟ: «Σύμφωνα με την προκήρυξη ο τελικός Κυπέλλου θα γίνει στο Πανθεσσαλικό»
18/04/2023 13:30
ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου: «Καμία επιστολή από την ΕΠΟ, υπάρχουν ακόμα οφειλές από πέρσι»
ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου: «Καμία επιστολή από την ΕΠΟ, υπάρχουν ακόμα οφειλές από πέρσι»
18/04/2023 10:23
Περισσότερες ειδήσεις