Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Stoiximan Super League πλέι άουτ: «Διπλό» σωτηρίας για τον ΠΑΣ, «βούλιαξε» ο Ιωνικός, «χ»αμένος ο Λεβαδειακός, «όρθια» η Λαμία (video)

Stoiximan Super League πλέι άουτ: «Διπλό» σωτηρίας για τον ΠΑΣ, «βούλιαξε» ο Ιωνικός, «χ»αμένος ο Λεβαδειακός, «όρθια» η Λαμία (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
29/4/2023 21:35
Συγκλονιστικά παιχνίδια διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Stoiximan Super League. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε από τη Νίκαια «λυγίζοντας» τον Ιωνικό και ο Παναιτωλικός στέρησε ένα μεγάλο «διπλό» από τον Λεβαδειακό. «Όρθια» η Λαμία στην Τρίπολη με «λευκή» ισοπαλία, ενώ στο βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι της ημέρας, ο ΟΦΗ νίκησε τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Το σπουδαιότερο ματς της αγωνιστικής διεξήχθη στη Νεάπολη. Εκεί ο ΠΑΣ Γιάννινα «δραπέτευσε» μ' ένα σπουδαίο «διπλό» (0-1) κι έκανε άλμα για την παραμονή του στα «μεγάλα σαλόνια», καθώς πλέον βρίσκεται «αγκαλιά» με τη σωτηρία, «ανεβαίνοντας» στους 30 βαθμούς, εκεί όπου στέκονται επίσης τόσο ο Αστέρας Τρίπολης όσο και ο Παναιτωλικός. Από την άλλη το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου έμεινε στους 25 πόντους και στην προτελευταία θέση.

Στο Αγρίνιο, ο Λεβαδειακός προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμά του και στην τελευταία φάση του αγώνα δέχτηκε την ισοφάριση (2-2), χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να αναπτερώσει τις ελπίδες του για παραμονή, μια και με 24 πόντους παρέμεινε ουραγός.

Στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης, ο Αστέρας ήταν σαφώς ανώτερος από τη Λαμία, την «πολιόρκησε» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου άντεξαν και με την ισοπαλία έφτασαν στους 27 βαθμούς και παρέμειναν στην 6η θέση, απέχοντας δύο πόντους από τον Ιωνικό.

Στο μοναδικό βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι της ημέρας στο Περιστέρι, ο ΟΦΗ έπειτα από δύο ήττες φέτος από τον Ατρόμητο, κατάφερε να επικρατήσει με 3-2. Η νίκη αυτή έφερε τους Κρητικούς στους 37 βαθμούς και φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι άουτ, αφήνοντας πίσω τρεις πόντους τους ηττημένους, με τις δύο ομάδες να μην κινδυνεύουν και να περιμένουν το φινάλε της σεζόν. Δείτε τη βαθμολογία των πλέι άουτ.

Ιωνικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Η τεράστια σημασία της αναμέτρησης είχε δημιουργήσει μπόλικο άγχος και στις δύο ομάδες και είναι χαρακτηριστικό ότι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους, οι δύο αντίπαλοι αδυνατούσαν να φτιάξουν καλές ευκαιρίες μπροστά στις εστίες. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν και είχαν τρεις καλές στιγμές κυριαρχώντας στο πρώτο εικοσάλεπτο, ενώ ο Σεμπά σπατάλησε μία σημαντική φάση στο 42'. Από την άλλη η πρώτη υποψία σημαντικής στιγμής για τους φιλοξενούμενους στο ματς καταγράφηκε στο 38', με το σουτ του Παμλίδη από καλή θέση να είναι άστοχο.

Παρόμοια ήταν η εικόνα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τους Νικαιώτες να πιέζουν αλλά τους Ηπειρώτες να αντέχουν στην πίεση. Στο 64' ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πήρε το προβάδισμα με τον Μορέιρα να παίρνει το «ριμπάουντ» από σουτ του Πήλιου και να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Χουτεσιώτη για το 0-1. Αμέσως μετά μάλιστα ο Τζίμας «άγγιξε» ένα δεύτερο γκολ, όμως έχασε μεγάλη ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 75', όμως το σουτ του Ελευθεριάδη έφυγε λίγο άουτ. Στο 84' ο Τζίμας πέτυχε το 0-2 όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε σέντρα-σουτ του Ρομαό. Η ένταση ήταν μεγάλη στο φινάλε και υπήρξε σύρραξη, με το παιχνίδι να «χαλάει». Τίποτα όμως δεν έμελλε να αλλάξει.

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σάκιτς, Κάνιας, Σεμπά (76' Μάνος), Γούλερι (60' Ελευθεριάδης), Μασάς (71' Λοβέρα), Μάντζης

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας (49' Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Μορέιρα (88' Ροσέρο), Τζίμας, Τζίνο, Παμλίδης, Λιάσος, Μπάλαν (99' Κόντε)



Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 2-2

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το ματς στο Αγρίνιο για τον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί κέρδισαν πέναλτι λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Νίκας ανέλαβε την εκτέλεση στο 11' και νίκησε τον Ανέστη από την άσπρη βούλα «γράφοντας» το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε ακόμα μία μεγάλη στιγμή, με τον Βρακά να σημαδεύει το δοκάρι και να σπαταλάει ευκαιρία για το 0-2. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 17' όμως ο Μόρσεϊ και ο Καρέλης δεν μπόρεσαν να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης. Συνέχισε να πιέζει πάντως η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες έως την ανάπαυλα του ημιχρόνου και κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το 0-2 στο 44' με κεφαλιά ξανά του Νίκα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, καθώς ο Καρέλης δέχτηκε μαρκάρισμα από τον τερματοφύλακα Γκροφ, όμως μετά από χρήση VAR ο διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος άλλαξε την απόφασή του κι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι στο 60' κατάφεραν να βρουν το γκολ. Ο Ζοάο Πέδρο με ωραία κεφαλιά μείωσε σε 1-2 κι έβαλε «φωτιά» στο ματς. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου -ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα στο ημίχρονο από τον κόσμο- πίεζαν και στο 88' είχαν δύο ευκαιρίες με τον Μπουζούκη να μην μπορεί να σκοράρει σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Η πίεση ήταν αφόρητη έως το φινάλε, όμως οι Βοιωτοί άντεξαν έως την τελευταία φάση. Τότε μετά από χρήση VAR ο ρέφερι Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ζοάο Πέδρο στο 102' νίκησε τον Γκροφ διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Στάγιτς, Χουχούμης (Ντουάρτε 66'), Μάρτενσον, Ντίας (Μπουζούκης 80'), Κολοβός (Ζοάο Πέδρο 46'), Χουάνπι, Μόρσεϊ (Σενγκέλια 66'), Καρέλης (Βοΐλης).

Λεβαδειακός (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παζ, Βινίσιους (Τζημόπουλος 66'), Χάμοντ (Μπελμόντ 81'), Μεχία, Νίκας, Βρακάς (Σαχπεκίδης 46'), Γιαννιώτας (Παναγιώτου 82'), Γερεμέγιεφ (Σακό 89')



Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 0-0

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε ότι ο Αστέρας Τρίπολης ήταν η ομάδα που έψαχνε περισσότερο το γκολ, με τη Λαμία να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και να προσπαθεί να βρει τη δική της στιγμή μέσω κάποιας αντεπίθεσης. Οι Αρκάδες κυριάρχησαν απόλυτα στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, χωρίς όμως να βρουν το γκολ στις τρεις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καταγράψει ούτε μία τελική, παρ' όλα αυτά οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τους γηπεδούχους να παραμένουν η καλύτερη ομάδα στο χορτάρι, όμως οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου προσπαθούσαν περισσότερο επιθετικά και στο 72' είχαν δοκάρι, σε κοντινή προσπάθεια του Μεδίνα. Έξι λεπτά αργότερα ο Μπαράλες σπατάλησε μία τεράστια ευκαιρία, καθώς προ κενή εστίας έπειτα από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα Κοσέλεφ, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψάχνοντας το γκολ και στο 90' ο Καστάνιο έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία. Τίποτα δεν άλλαξε έως το φινάλε και το 0-0 δεν άφησε απόλυτα ικανοποιημένη καμία από τις δύο ομάδες.

Αστέρας Τρίπολης (Γιάννης Δουβίκας): Τσιφτσής, Ατιένθα, Καστάνιο, Γκαρθία, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τιλίκα, Ρεγκίς, Μπαρτόλο (78' Σίτο), Μπαράλες (91' Κωστέας)

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμπάντα, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Μαρτίνεθ (68' Στάνκο), Σιμόν, Σλίβκα (87' Μπεχαράνο), Τζανδάρης (68' Βασιλαντωνόπουλος), Νούνιες (87' Τσούκαλος), Μεντίνα, Βέργος (20' Μανούσος)

Ατρόμητος - ΟΦΗ 2-3

Οι Κρητικοί ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στο ματς του Περιστερίου και στο 8' πήραν το προβάδισμα. Οι παίκτες του Βάλντας Νταμπράουσκας έφυγαν στην κόντρα και ο Ντιουσέ βρέθηκε σε θέση βολής, σκοράροντας για το 0-1. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 16'. Ο Διαμαντής έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Ρομπάιγ νίκησε τον Μανδά από τα έντεκα μέτρα για το 1-1. Δέκα λεπτά αργότερα πάντως οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά σε θέση «οδηγού». Ο Γιαννιώτης έκανε «φτηνό» λάθος και ο Μεγιάδο «έκλεψε» και τον νίκησε για το 1-2. Τα γκολ «έπεφταν βροχή» και στο 36' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 2-2 χάρη σε απροσεξία κι αυτογκόλ του Πραξιτέλη Βούρου.

Είκοσι λεπτά μετά τη σέντρα της επανάληψης, ήταν ξανά οι Κρητικοί εκείνοι που πήραν εκ νέου το προβάδισμα με σκόρερ στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Ντίκο. Στο τελευταίο ημίωρο δεν υπήρξαν ιδιαίτερες συγκινήσεις και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-2 και να γίνονται πλέον το φαβορί για την πρώτη θέση στα πλέι άουτ.

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλεθ (83΄Οικονομίδης), Καμαρά (90΄Κιάρτανσον), Έρλινγκμαρκ (72΄Φριντζόνσον), Ρομπάιγ (90΄Τζοβάρας), Κλωναρίδης, Κωτσόπουλος (72΄Τζαβίδας)

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης, Βούρος, Μεγιάδο, Ντιουσέ (83΄Περέα), Τοράρινσον, Λάρσον (90΄Μαρινάκης), Ντίκο (76΄Μοσκέρα), Μπάκιτς (76΄Νέιρα), Φελίπε (89΄Γκρόνινγκ)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

ΠΑΟΚ: Δείπνο συσπείρωσης ενόψει ΑΕΚ
ΠΑΟΚ: Δείπνο συσπείρωσης ενόψει ΑΕΚ
34 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Εξώδικο από 24 πρώην ποδοσφαιριστές στην ΕΠΟ: «Να μην πάρουν άδεια ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ και άλλες 7 ΠΑΕ»
Εξώδικο από 24 πρώην ποδοσφαιριστές στην ΕΠΟ: «Να μην πάρουν άδεια ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ και άλλες 7 ΠΑΕ»
34 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Ολυμπιακός: Τέλος η σεζόν για τον Πασχαλάκη
Ολυμπιακός: Τέλος η σεζόν για τον Πασχαλάκη
29/04/2023 21:10
Γιοβάνοβιτς: «Ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε εδώ, θέλουμε να πετύχουμε όλο και περισσότερα πράγματα»
Γιοβάνοβιτς: «Ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε εδώ, θέλουμε να πετύχουμε όλο και περισσότερα πράγματα»
29/04/2023 20:34
ΑΕΚ: Δίχως απρόοπτα η αποστολή για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
ΑΕΚ: Δίχως απρόοπτα η αποστολή για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
29/04/2023 20:24
Ο Απόλλων Σμύρνης έγραψε ιστορία και κατέκτησε το Challenger Cup στο πόλο
Ο Απόλλων Σμύρνης έγραψε ιστορία και κατέκτησε το Challenger Cup στο πόλο
29/04/2023 20:11
Ντάνι Άλβες: «Τη ρώτησα δύο φορές αν της άρεσε και μου είπε ναι»
Ντάνι Άλβες: «Τη ρώτησα δύο φορές αν της άρεσε και μου είπε ναι»
29/04/2023 17:59
Μουντομπάσκετ 2023: Η Νέα Ζηλανδία, η Ιορδανία και η Team USA στο δρόμο της Εθνικής Ελλάδας
Μουντομπάσκετ 2023: Η Νέα Ζηλανδία, η Ιορδανία και η Team USA στο δρόμο της Εθνικής Ελλάδας
29/04/2023 15:58
Παναθηναϊκός: Πλήρης για το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ
Παναθηναϊκός: Πλήρης για το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ
29/04/2023 14:22
Η Σπόρτινγκ πουλάει τον Αλεξανδρόπουλο
Η Σπόρτινγκ πουλάει τον Αλεξανδρόπουλο
29/04/2023 14:16
ΠΑΟΚ: Δέκα μέρες εκτός ο Ίνγκασον, στόχος να είναι έτοιμος στον τελικό
ΠΑΟΚ: Δέκα μέρες εκτός ο Ίνγκασον, στόχος να είναι έτοιμος στον τελικό
29/04/2023 13:36
Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ (video)
Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ (video)
28/04/2023 20:43
Περισσότερες ειδήσεις