Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άλκμααρ – Γουέστ Χαμ 0-1: Οι Λονδρέζοι απέκλεισαν την «ελληνική» AZ και είναι στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ (video)

Άλκμααρ – Γουέστ Χαμ 0-1: Οι Λονδρέζοι απέκλεισαν την «ελληνική» AZ και είναι στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/5/2023 23:58
Η Γουέστ Χαμ με γκολ του Φορνάλς στο 90+4’ κέρδισε με 1-0 την Άλκμααρ των Χατζηδιάκου-Παυλίδη στην Ολλανδία και με συνολικό σκορ 3-1 προκρίθηκε στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ.

Την πρόκριση στον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό μετά τη σεζόν 1975-76 εξασφάλισε η Γουέστ Χαμ! Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες νίκησε με 1-0 την Άλκμααρ στην Ολλανδία και έχοντας προίκα και το 2-1 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο τσέκαρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ στις 7ης Ιουνίου στην Πράγα.

Η Άλκμααρ, που χρειάζονταν γκολ για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος αλλά όχι τον τρόπο να φανεί απειλητική. Η Γουέστ Χαμ έκλεινε όλους τους χώρους, υποχρέωσε τους Ολλανδούς σε φλύαρη κατοχή και είχε την μοναδική μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο με το δοκάρι του Πακετά στο 25ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να δώσουν πιο γρήγορο τέμπο αλλά η πρώτη ευκαιρία άνηκε στην Γουέστ Χαμ, όταν στο 55’ ο Ράις δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή υποχρεώνοντας τον Ράιαν σε επέμβαση. Η απάντηση της Άλκμααρ ήρθε στο 62’ με σουτ του Παυλίδη από δύσκολη γωνία αλλά ο Αρεολά απέκρουσε με το ένα χέρι. Τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά αυτή τη φορά με σουτ του Χατζηδιάκου αλλά και πάλι ο Γάλλος γκολκίπερ της Γουέστ Χαμ αντέδρασε σωστά.

Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να απορροφήσουν την πίεση της Άλκμααρ, ρίχνοντας ξανά το τέμπο αν και στο 81' φλέρταραν με αυτογκόλ μετά από λάθος του Κέχρε, όμως ο Αρεολά κράτησε το μηδέν. Δύο λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το γκολ με τον Σούτσεκ ο οποίος δεν μπόρεσε από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Ολλανδοί αδυνατούσαν να φανούν απειλητικοί και η Γουέστ Χαμ έριξε τη χαριστική βολή στο 90+4’. Ο Φορνάλς έφυγε στην αντεπίθεση και με σουτ από το ημικύκλιο νίκησε τον Ράιν «σφραγίζοντας» την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ. Εκεί η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες θα διεκδικήσει το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της και πρώτο μετά από το Κύπελλο Κυπελλούχων της σεζόν 1964-65. Η τελευταία φορά που έπαιξαν σε ευρωπαϊκό τελικό ήταν για την ίδια διοργάνωση τη σεζόν 1975-76 όπου ηττήθηκαν από την Άντερλεχτ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.