Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro U21: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Αγγλία χωρίς να δεχτεί γκολ στο τουρνουά! (video)

Euro U21: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Αγγλία χωρίς να δεχτεί γκολ στο τουρνουά! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/7/2023 21:06
Η Αγγλία με γκολ του Πάλμερ (45+4’) και απόκρουση πέναλτι του Τράφορντ στο 90+9’ (!) κέρδισε με 1-0 την Ισπανία στον τελικό του Euro U21 και κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο χωρίς να δεχτεί γκολ στο τουρνουά!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε επίπεδο Ελπίδων για 3η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Εθνική Αγγλίας. Τα «τρία λιοντάρια» κέρδισαν με 1-0 την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Euro U21 και σήκωσαν το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από 39 χρόνια.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε επίπεδο Ελπίδων για 3η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Εθνική Αγγλίας. Τα «τρία λιοντάρια» κέρδισαν με 1-0 την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Euro U21 και σήκωσαν το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από 39 χρόνια!

Η ομάδα του Λι Κάρσλεϊ κέρδισε τον τίτλο δίχως να δεχτεί γκολ σ’ όλη τη διοργάνωση, με τον Τζέιμς Τράφορντ της Μάντσεστερ Σίτι να κρατά ανέπαφη την εστία του και στα έξι παιχνίδια του τουρνουά.

Η Αγγλία υποχρέωσε την Ισπανία σε φλύαρη υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και στις καθυστερήσεις πήρε το προβάδισμα με απευθείας χτύπημα φάουλ του Πάλμερ. Ο Άγγλος χαφ στάθηκε και τυχερός αφού η μπάλα βρήκε στο τείχος και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα του Ισπανού γκολκίπερ. Μάλιστα ακολούθησε μεγάλη ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες για τον τρόπο που πανηγύρισε ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι και λίγο έλλειψε να προκληθεί σύρραξη.



Στο δεύτερο μέρος η Ισπανία πίεσε ασφυχτικά στην προσπάθεια της ισοφάρισης αλλά η Αγγλία αμύνονταν αποτελεσματικά και στο 89’ είχε τεράστια ευκαιρία με τον Μαντουέκε, όμως οι Ισπανοί απομάκρυναν στη γραμμή. Το φινάλε του ματς ήταν συγκλονιστικό, αφού ο διαιτητής συμβούλεψε το VAR στο 90+7' και καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ισπανίας για ανατροπή του Κόλγουιλ στον Αμπέλ Ρουίθ. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Τράφορντ, ο οποίος στην εξέλιξη της φάσης έκανε νέα μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Ορόθ. Ακολούθησε τρίτη ευκαιρία στην Ισπανία, αφού η μπάλα στρώθηκε στον Καμέγιο αλλά το σουτ του τελευταίου σε ανυπεράσπιστη εστία πέρασε πάνω από τα δοκάρια.



Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και η Αγγλία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης σε επίπεδο Ελπίδων για 3η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 1984 όταν οι τελικοί ήταν μονοί. Πρόκειται για άλλη μια τρανή απόδειξη πόσα άλματα προόδου έχουν κάνει οι Ακαδημίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, αφού πέρσι η Εθνική Νέων της Αγγλίας κατέκτησε το Ευρωπαϊκό U19, ενώ είχε προηγηθεί το Παγκόσμιο U20 του 2017.

Με τη νίκη, η Αγγλία έπιασε την Γερμανία στην 2η θέση των περισσότερων κατακτήσεων στο θεσμό με τρία τρόπαια. Στην κορυφή ισοβαθμούν Ισπανία και Ιταλία με πέντε τρόπαια, με την «ροχίτα» να γίνεται η πρώτη ομάδα με τέσσερις χαμένους τελικούς. Οι δύο έχουν έρθει από τους Άγγλους, οι οποίοι τους είχαν κερδίσει και στην προηγούμενη επιτυχία τους στη διοργάνωση, το 1984 με τότε πρωταγωνιστή τον Μαρκ Χατελέι.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.