Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αραράτ - Άρης 1-1: Ανέτοιμοι μεν, με χαρακτήρα δε οι «κίτρινοι» και η πρόκριση θα κριθεί στη Θεσσαλονίκη

Αραράτ - Άρης 1-1: Ανέτοιμοι μεν, με χαρακτήρα δε οι «κίτρινοι» και η πρόκριση θα κριθεί στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
27/7/2023 19:58
Αραράτ Αρμένια και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο πρώτο ματς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ και πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Κλ. Βικελίδης» σε μία εβδομάδα από σήμερα (3/7, 21:15).

Το γκολ του Πάλμα στο στο 21' κράτησε όρθιο τον Άρη στην Αρμενία, όπου η Αραράτ βρέθηκε να προηγείται απ΄το 11' με τέρμα του Εζά. Ο εξαιρετικός Κουέστα, η μαχητικότητα των «κίτρινων» και μία δόση... τύχης, βοήθησαν τον Άρη- που φάνηκε πως δεν πατούσε καλά- να φύγει με την ισοπαλία και πλέον η πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ θα κριθεί στο «Κλ. Βικελίδης».

Αιφνιδιάστηκαν, πιέστηκαν αλλά είχαν απαντήσεις οι «κίτρινοι»

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά η Αραράτ ήταν η ομάδα που φάνηκε να θέλει να ρισκάρει περισσότερο και να βγει στην επίθεση. Στο 9' ο Σερομπιάν ελίχθηκε στα όρια της περιοχής, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε πολύ άουτ, αλλά στο 11' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Ο Σερομπιάν πίεσε τον Πάλμα -στα όρια του φάουλ- αναγκάζοντας σε λάθος κοντά στην περιοχή τον άσο του Άρη και στη συνέχεια «άδειασε» τον Ζουλ και έκανε συρτή δυνατή σέντρα, με τη μπάλα να φτάνει στο πίσω δοκάρι στον Εζά που πλάσαρε σε κενή εστία ανοίγοντας το σκορ.

Παρά την «παγωμάρα» όμως ο Άρης αντέδρασε άμεσα. Αρχικά στο 14' ο Γκρέι ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Ερμάκοφ, με δυνατό σουτ, ενώ στο 21' ο Εμπακατά βγήκε γρήγορα σε αντεπίθεση και μοίρασε στον Νταρίντα, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε για τον Πάλμα, που.. διόρθωσε το λάθος του στη φάση του γκολ, φέρνοντας το παιχνίδια στα ίσα.Η εξέλιξη αυτή «βραχυκύκλωσε» την Αραράτ, που ενώ φαινόταν από τα τρεξίματα των παικτών της, πως ήταν πιο έτοιμη από τον Άρη (το πρωτάθλημα Αρμενίας ξεκινά το Σάββατο εξάλλου) βρέθηκε υπό πίεση με τους Ματαρίτα (28') και Εμπακατά (32') να δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά του Ερμάκοφ. Αμφότερες οι φάσεις πάντως ξεκίνησαν από τα πόδια του Νταρίντα που ήταν το άλφα και το ωμέγα της ανάπτυξης των φιλοξενούμενων.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους πάντως η Αραράτ πήρε ξανά τον έλεγχο και αρχικά απείλησε με τον Σερομπιάν να ξεφεύγει σε αντεπίθεση, αλλά να σουτάρει άστοχα από μακριά και εν συνεχεία με απίστευτη τριπλή ευκαιρία όπου ο Άρης στάθηκε τυχερός.

Στο 45'+1' ο Σερομπιάν βρήκε όμορφα τον Αλεμάο από τα δεξιά, εκείνος έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Γένε, με τον Κουέστα να αποκρούει την προβολή του εξ επαφής. Στη συνέχεια ο Καστανιέιρα έγινε αποδέκτης, αλλά το σουτ του σταμάτησε το δοκάρι, ενώ το νέο σουτ του Γένε πέρασε άουτ και το πρώτο μέρος έληξε χωρίς κάτι άλλο αξιόλογο.

«Έσβησε» το ρυθμό και έφυγε με τη ισοπαλία ο Άρης

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τις ευκαιρίες που είχε το πρώτο, αλλά βρήκε την Αραράτ να ελέγχει τον ρυθμό και τον Άρη να κουράζεται περισσότερο όσο περνούσε η ώρα. Στο 54’ ο Γένε, μόνος απέναντι στον Κουέστα, «τσίμπησε» την μπάλα, αλλά ο Οντουμπάζιο έδιωξε προ της γραμμής.

Στο 61' πάντως ήταν σειρά των «κίτρινων» να απειλήσουν αφού ελάχιστα μετά την είσοδό του στο ματς, ο Μορόν με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δοκάρι των Αρμένιων. Η συνέχεια ήταν ισορροπημένη, χωρίς πολλές εκπλήξεις. Στο 83’ ξανά ο Μορόν -που ήταν πολύ ορεξάτος- με μακρινό σουτ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ωστόσο στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα οι Αρμένιοι παραλίγο να εκμεταλλευτούν κακή συνεννόηση της άμυνας των φιλοξενούμενων και του Κουέστα, με τον Ισπανό τελικά να βγαίνει μακριά από την εστία του και να αναγκάζεται σε φάουλ, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του, για να αποτρέψει τον κίνδυνο. Η εκτέλεση πέρασε πολύ άουτ και το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο, με τις ομάδες να δίνουν «ραντεβού» για την επόμενη Πέμπτη (3/8) στη Θεσσαλονίκη.

Αραράτ-Αρμενία (Μινασιάν): Ερμάκοφ, Αλεμάο, Μπουένο, Σέιντ, Γκριγκοριάν, Καστανέιρα (Αμπαρτσουμιάν 65'), Ομπιέρο, Τέρα (Μουραντιάν 55'), Σερομπιάν (Γκμπομαντού 73'), Γιένε, Έζα (Αβανεσιάν 73').

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ματαρίτα (Φεράρι 85'), Ζουλ (Τζούρασεκ 67'), Νταρίντα, Ρουπ (Πάβισιτς 67'), Μενέντες (Κάρλσον 46'), Πάλμα, Γκρέι (Mορόν 59').

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.