Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Δε χρειάστηκε να μιλήσω με το γιο μου, ένα 0-0 θα είναι καλό αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη»

Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Δε χρειάστηκε να μιλήσω με το γιο μου, ένα 0-0 θα είναι καλό αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/8/2023 21:46
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου αφού ξεκαθάρισε πως δε χρειάστηκε να μιλήσει με το γιο του Ραζβάν για τους αγώνες με τον Άρη, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της Ντιναμό Κιέβου να δίνει ευρωπαϊκά ματς σε συνθήκες πολέμου, τόνισε πως η ομάδα του έκανε 23 ώρες ταξίδι για να φτάσει στην Θεσσαλονίκη και δήλωσε ευχαριστημένος με ένα πιθανό 0-0 στο «Κλ. Βικελίδης».

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της Ντιναμό Κιέβου εν όψει των αγώνων με τον Άρη για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ:

«Γνωρίζω πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήρθα στη χώρα σας και ως παίκτης και ως προπονητής. Καταλαβαίνω ότι αύριο θα υπάρχει απίστευτη ατμόσφαιρα, οι φίλαθλοι θα στηρίξουν με πάθος τους παίκτες τους, όπως ξέρουν, αλλά όλα θα κριθούν στο γήπεδο. Ο Άρης έχει καλή και έμπειρη ομάδα. Εμείς, λόγω του πολέμου, δεν έχουμε ξένους παίκτες και βασιστήκαμε σε εγχώριους παίκτες και ποδοσφαιριστές που αντλήσαμε από τις ακαδημίες. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες και κατ’ επέκταση μια νεανική ομάδα. Αυτό είναι καλό από τη μία πλευρά, από την άλλη όμως μας λείπει η εμπειρία».

Για το ότι ήταν δυσαρεστημένος στα δύο τελευταία ματς με τις ενέργειες του τερματοφύλακα και των αμυντικών και το ποιες είναι οι προσδοκίες πριν τον αυριανό αγώνα: «Θέλω μόνο να μην κάνουν λάθη (χαμογελάει). Μας περιμένει όμως ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Για παράδειγμα, η άμυνά μας έπαιξε πολύ καλά απέναντι στην Αλ-Χιλάλ, κερδίσαμε εκείνο το (φιλικό) ματς - 1:0. Πιστεύω ότι αν φέρουμε 0-0 αύριο, θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς».Για το αν μίλησε με το γιο του, Ραζβάν: «Δεν χρειαζόταν αυτό. Έχω αρκετή εμπειρία για να μην απευθυνθώ σε αυτόν για τέτοια θέματα, και είναι και έμπειρος προπονητής, οπότε δεν συζητάμε τέτοια πράγματα. Είμαστε επαγγελματίες προπονητές και αυτό που βλέπουμε με τα μάτια μας είναι αρκετό για εμάς».

Για το ποια δυνατά προσόντα μπορεί να αναγνωρίσει στον Άρη: «Θα μπορώ να το απαντήσω αύριο μετά τον αγώνα».

Για το ευρωπαϊκό παρελθόν της Ντιναμό και τις συνθήκες σε καιρό πολέμου: «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η Ντινάμο αποτελεί μία έμπειρη ομάδα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, με πολλά επιτεύγματα στον διεθνή χώρο. Δεν είναι η ίδια ομάδα που ήταν πριν. Παίζουμε ποδόσφαιρο σε καιρό πολέμου και είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που ήταν σε καιρό ειρήνης. Ο Σίντουρτσουκ κάθεται εδώ και μπορεί να επιβεβαιώσει ότι περάσαμε 13 ώρες στο τρένο για το Τσερνιβτσί, 4 ώρες στο λεωφορείο για την Σουκεάβα και μετά πετάξαμε στη Θεσσαλονίκη για άλλες 2,5 ώρες. Σε τι κατάσταση πιστεύεις ότι βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές μετά από ένα τέτοιο ταξίδι; Το ίδιο ήταν και την περασμένη σεζόν. Παίζαμε στην Κρακοβία, επιστρέφαμε στην Ουκρανία για τον αγώνα του εγχώριου πρωταθλήματος, μετά πήγαμε ξανά στην Κρακοβία, περνώντας εννέα ώρες στο λεωφορείο δύο φορές την εβδομάδα. Τώρα αποφασίσαμε να παίξουμε στο Βουκουρέστι, καθώς είναι πιο εύκολο να φτάσουμε, και στο πρωτάθλημα θα παίξουμε εντός έδρας αγώνες στην Οδησσό. Δεν μπορούμε λοιπόν να συγκρίνουμε τα προηγούμενα χρόνια με τα σημερινά. Ελπίζω όμως ότι θα καταφέρουμε να δώσουμε μάχη στον αντίπαλο και να κάνουμε καλό παιχνίδι στον αυριανό αγώνα».

Για το πόσο θα επηρεάσει ο ζεστός καιρός την ομάδα του: «Θα επηρεάσει και τις δύο ομάδες και θα είναι δύσκολο για όλους».

Για τον Άρη: «Ο Άρης θα παίξει εντός έδρας, θα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητές του και πρέπει να χτίσουμε το παιχνίδι μας με τέτοιο τρόπο για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Αυτή είναι μια φυσιολογική κατάσταση για την ομάδα μας, γιατί η «Ντιναμό» είναι brand, και σε κάθε αγώνα πρέπει να παλεύουμε για το μέγιστο αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, καταλαβαίνουμε ότι τις περισσότερες φορές θα πρέπει να αμυνόμαστε, άρα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις στιγμές που θα είμαστε στην αντίπαλη περιοχή των άλλων. Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κερδίσουμε αύριο αλλά το ίδιο θα κάνει και ο Άρης».

Για τον αγώνα ρεβάνς στο Βουκουρέστι: «Είμαι σίγουρος ότι μεγάλος αριθμός Ελλήνων φιλάθλων θα έρθει στο Βουκουρέστι για τη ρεβάνς, οπότε χρειαζόμαστε την υποστήριξη των φιλάθλων μας - τόσο Ουκρανών όσο και Ρουμάνων».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.