Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσουκαρίτσκι - Ολυμπιακός 0-3: Νίκη ξανά στο ρελαντί και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ οι Πειραιώτες (video)

Τσουκαρίτσκι - Ολυμπιακός 0-3: Νίκη ξανά στο ρελαντί και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ οι Πειραιώτες (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
31/8/2023 22:49
Ο Ολυμπιακός ντούμπλαρε τις νίκες του επί της Τσουκαρίτσκι στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αφού επικράτησε 3-0 στη ρεβάνς της Σερβίας και με συνολικό σκορ 6-1 «σφράγισε» το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά την Τσουκαρίτσκι κάνοντας... περίπατο, αφού δεν απειλήθηκε ποτέ καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με γκολ των Μασούρα (34'), Μπιέλ (45') και Ρέτσο (54'), που συνδυάστηκαν με μία μεστή και κυριαρχική εμφάνιση, θα βρεθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα τοποθετηθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας και θα μάθει στην αυριανή κλήρωση (1/9) τους αντιπάλους του.

Κυριαρχικοί από το ξεκίνημα οι «ερυθρόλευκοι»

Με λίγες αλλαγές αλλά «πείραμα» με τον Ρόντινεϊ να παίζει στο αριστερό άκρος της άμυνας ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στη Σερβία, όπου βρέθηκε πλήθος οπαδών του που έκανε το γήπεδο να μοιάζει... Καραϊσκάκη.



Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν ξανά εμφανής, όπως και στο ματς του Φαλήρου, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν άμεσα την πρωτοβουλία και να ψάχνουν το γκολ, το οποίος άγγιξαν στο 12' με το δυνατό σουτ του Εσέ, από τα όρια της περιοχής, να τραντάζει το δεξί δοκάρι της εστίας του Σαμούροβιτς.


Οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα ορεξάτοι απειλώντας συνεχώς, με τους Φορτούνη και Μπιελ να συγκλίνουν συνεχώς και τον Μασούρα να γίνεται δεύτερο φορ στο πλευρό του Ελ Κααμπί «γεμίζοντας» την περιοχή και δίνοντας πολλές επιλογές.

Η δεύτερη μεγάλη φάση πάντως ήρθε μετά χτύπημα κόρνερ, με τον Ρέτσο να κάνει την καρφωτή κεφαλιά στο 21' αλλά τον Σαμούροβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά και τον Μασούρα να παίρνει το «ριμπάουντ, αλλά να αστοχεί στη συνέχεια της φάσης.



Στο 29' μετά από πίεση ψηλά ο Ελ Κααμπί έκλεψε τη μπάλα και έδωσε στον Μασούρα, που σούταρε από τα όρια της περιοχής στέλνοντας λίγο άουτ τη μπάλα, αλλά στο 34' έπειτα από κάθετη πάσα του Βρουσάι στον Μπιελ και όμορφη ατομική ενέργεια του Ισπανού στη περιοχή, η μπάλα στρώθηκε ξανά στον Έλληνα εξτρέμ που με συρτό σουτ την έστειλε πρώτα στο δεξί δοκάρι κι έπειτα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.



Το προβάδιμα που είχε πλέον ο Ολυμπιακός έγινε ακόαμ μεγαλύτερο, ενώ η Τσουκαρίτσκι έδειχνε ανήμπορη να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα, με την κατοχή της μπάλας μάλιστα να φτάνει στο 65-35 υπέρ των «ερυθρόλευκων» σε εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα.

Στο 37' ο Μπιέλ, που ήταν ιδιαίτερα κινητικός, σούταρε φαλτσαριστά αλλά η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 39' ο Ελ Κααμπί σκόραρε, αλλά ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα ακυρώθηκε.

Με το πρώτο ημίχρονο να οδεύει στο φινάλε του πάντως ο Ολυμπιακός διπλασίασε τελικά τα τέρματά του, με τον Μπιέλ να δικαιώνεται για την επιμονή του, αφού μετά από άλλη μία κάθετη πάσα του Βρουσάι (όπως και στο πρώτο γκολ), ο Ισπανός «χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε πέφτοντας για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Μάκελι να σφυρίζει αμέσως μετά τη λήξη στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.




Όρεξη για επίθεση και ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να προχωρά σε δύο αλλαγές, αφού Ελ Αραμπί και Αλεξανδρόπουλος πήραν τις θέσεις τον Ελ Κααμπί και Καμαρά αντίστοιχα. Η εικόνα του παιχνιδιού πάντως δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να μην κατεβάζει... ταχύτητα και να κυνηγά κι άλλα τέρματα.

Κάπως έτσι στο 53' ήρθε η σειρά του Ρέτσου να χρηστεί σκόρερ, αφού με όμορφη κεφαλιά μετά από κόρνερ του Φορτούνη, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα εξαργυρώνοντας, με το πρώτο τέρμα της καριέρας του με τα «ερυθρόλευκα», το τρομερό ξεκίνημα που πραγματοποιεί στη φετινή σεζόν.



Από εκεί και έπειτα το ματς εξελίχθηκε σε ένα... ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από πλευράς Ολυμπιακού με πρωταγωνιστές κυρίως τους Ελ Αραμπί και Μπιέλ, αλλά και τον Βρουσάι σε δύο περιπτώσεις, αλλά όσον αφορά τον Μαροκινό ήταν άστοχος ή καθυστερούσε στην εκτέλεση, ενώ ο Ισπανός νικήθηκε από τον Σαμούροβιτς σε δύο περιπτώσεις και έτσι το σκορ δεν άλλαξε έως το φινάλε.

Τσουκαρίτσκι (Μίλαν Λέζνιακ): Σαμούροβιτς, Στεβάνοβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς (81΄ Σεραφίμοβιτς), Τόσιτς, Στάνκοβιτς (77΄ Κόβατς), Σισοκό, Μιλαντίνοβιτς (65΄ Ανχλίβι), Νίκσεβιτς, Γιάνκοβιτς (46΄ Ζε Μάριο), Ιβάνοβιτς (77΄ Οβούσου).

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (58΄ Πορόσο), Φρέιρε, Βρουσάι, Καμαρά (46΄ Αλεξανδρόπουλος), Έσε, Μασούρας (68΄ Καρβάλιο), Φορτούνης (58΄ Σκάρπα), Μπιέλ, Ελ Καμπί (46΄ Ελ Αραμπί).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις