Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παραιτήθηκε ο Ρουμπιάλες μετά το σάλο με το φιλί στην Ερμόσο

Παραιτήθηκε ο Ρουμπιάλες μετά το σάλο με το φιλί στην Ερμόσο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/9/2023 00:59
Ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, έκανε στροφή 180 μοιρών και ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την κίνησή του να φιλήσει την Ερμόσο στο στόμα ύστερα από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Την παραίτηση του από τον προεδρικό θώκο της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας γνωστοποίησε ο Λουίς Ρουμπιάλες. Ο 46χρονος δέχονταν ασφυχτική πίεση να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την ενέργεια του να φιλήσει στο στόμα την αρχηγό της Εθνικής ομάδας γυναικών της Ισπανίας, Τζένι Ερμόσο κατά τη διάρκεια της απονομής των χρυσών μεταλλίων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Στην έκτακτη συνέλευση της Ομοσπονδίας στα τέλη Αυγούστου, ο Ρουμπιάλες είχε φώναξε πέντε φορές «δεν θα παραιτηθώ», τονίζοντας ότι το φιλί ήταν συναινετικό, κόντρα στα λεγόμενα της Ερμόσο η οποία έχει κινηθεί δικαστικά. Μία ημέρα μετά η FIFA αποφάσισε να αναστείλει τον Ρουμπιάλες από τα καθήκοντα του για τουλάχιστον 90 ημέρες.

Εν τέλει ο πρώην ισχυρός άνδρας της ισπανικής Ομοσπονδίας γνωστοποίησε την παραίτηση του το βράδυ της Κυριακής (10/9), αναφέροντας πως: «Δεν μπορώ να συνεχίσω τη δουλειά μου. Μετά τη γρήγορη αναστολή που πραγματοποιήθηκε από τη FIFA, συν τις υπόλοιπες ανοιχτές διαδικασίες εναντίον μου, είναι προφανές ότι δεν θα μπορέσω να επιστρέψω στη θέση μου» και πρόσθεσε:

«Το να επιμείνουμε, να περιμένουμε και να κρατάμε κάτι δεν πρόκειται να συμβάλει σε κάτι θετικό, ούτε στην ομοσπονδία ούτε στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Έχω πίστη στην αλήθεια και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να επικρατήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο Ρουμπιάλες είπε ότι ελπίζει ότι η αποχώρησή του θα ενισχύσει την κοινή προσπάθεια της Ισπανίας με το Μαρόκο και την Πορτογαλία για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Στις 29 Αυγούστου, οι Ισπανοί εισαγγελείς άνοιξαν προκαταρκτική έρευνα για το εάν το περιστατικό ισοδυναμεί με αδίκημα σεξουαλικής επίθεσης.

Περίπου 81 Ισπανοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένων και των 23 νικητριών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δήλωσαν ότι δεν θα παίξουν ξανά για την εθνική ομάδα όσο ο Ρουμπιάλες ήταν επικεφαλής.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.