Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο: «Δεν θα παραιτηθώ, θα πολεμήσω μέχρι το τέλος» (video)

Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο: «Δεν θα παραιτηθώ, θα πολεμήσω μέχρι το τέλος» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/8/2023 14:51
Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες εξέπληξε τους πάντες ανακοινώνοντας πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει με το φιλί του στο στόμα στην Τζένι Ερμόσο, αρχηγό της Εθνικής Ισπανίας, την ώρα της απονομής των μεταλλίων μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ Γυναικών.

Πολύ μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το φιλί του προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες στην αρχηγό της Εθνικής ομάδας γυναικών της Ισπανίας, Τζένι Ερμόσο κατά τη διάρκεια της απονομής των χρυσών μεταλλίων στο Μουντιάλ Γυναικών.

Το περιστατικό προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στην Ισπανία και όχι μόνο, με υπουργούς της ισπανικής Κυβέρνησης, προπονητές και παίκτες να ζητούν την παραίτησή του. Παρόλα αυτά, στην έκτακτη συνέλευση της Ομοσπονδίας που διεξήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής (25/8), ο Ρουμπιάλες ισχυρίστηκε ότι το φιλί ήταν συναινετικό, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα της Ερμόσο, τόνισε ότι έπεσε θύμα «κοινωνικής δολοφονίας» και...φώναξε πέντε φορές (!) «δεν θα παραιτηθώ».Μεταξύ άλλων δήλωσεστην έκτακτη συνέλευση της Ισπανικής Ομοσπονδίας:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τα μηνύματα συμπαράστασης που μου στείλατε, υπήρξαν πολλά μηνύματα που έχω λάβει.

«Δεν δικαιολογώ τον εαυτό μου, συγγνώμη. Προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν ψευδή λόγο και να τον μετατρέψουν στην πραγματικότητα. Εδώ δεν προσπαθούν να αποδώσουν δικαιοσύνη, κάνουν μία κοινωνική δολοφονία.

Ήταν αυθόρμητο, αμοιβαίο και συναινέσει. Έχω μια εξαιρετική σχέση με όλες τις παίκτρες και είχαμε πολύ στοργικές στιγμές σε αυτή τη συγκέντρωση. Τη στιγμή που εμφανίστηκε η Τζένι, με σήκωσε από το έδαφος και όταν με άφησε, την αγκάλιασα και της είπα να ξεχάσει το πέναλτι, ήσουν φανταστική σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι πολιτικοί έχουν αναφερθεί σε αυτή την ενέργεια ως σεξουαλική βία, χωρίς συγκατάθεση, επίθεση. Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να με δολοφονήσουν δημόσια και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου όπως όλοι οι Ισπανοί, στο δικαστήριο Θα αναλάβω δράση εναντίον αυτών των ανθρώπων.

Ήρθε η ώρα να πω κάτι. Έκανα λάθος και δεν ήταν η ώρα να κάνω αυτή τη χειρονομία. Είναι αρκετά σοβαρό για να φύγω; Δεν πρόκειται να παραιτηθώ. Πάω να πολεμήσω μέχρι το τέλος. Αυτή η εκστρατεία δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ή τη δικαιοσύνη. Έχω κατηγορηθεί για κλοπή, χρέωση προμηθειών, χρήση κατάχρησης ομοσπονδιακών χρημάτων. Ποτέ στη ζωή μου δεν το έκανα αυτό. Παίζω ποδόσφαιρο από τα τρία μου χρόνια. Το άλλο μου πάθος εκτός από το ποδόσφαιρο είναι η χώρα μου. Όταν κάνω λάθος, πονάει επίσης και ζητώ συγγνώμη, χωρίς δικαιολογία. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, όπως οι γονείς και οι προπονητές με δίδαξαν, όπως με δίδαξαν οι δάσκαλοί μου και θα συνεχίσω να είμαι ένας ευτυχισμένος και γεμάτος άνθρωπος. Είμαι ακόμα ένας ευτυχισμένος άνθρωπος με τον εαυτό μου
».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ερμόσο αναμένεται να κινηθεί δικαστικά κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας ενώ την Πέμπτη (24/8) η FIFA κίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.