Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναιτωλικός – Αστέρας 0-1: Παλικαρίσιο «διπλό» για τους Αρκάδες

Παναιτωλικός – Αστέρας 0-1: Παλικαρίσιο «διπλό» για τους Αρκάδες

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/11/2023 18:20
Ο Αστέρας Τρίπολης με γκολ του Μιριτέλο (8’) πέρασε με 1-0 από την έδρα του Παναιτωλικού, παρά το γεγονός πως έπαιζε από το 68’ με παίκτη λιγότερο, και επέκτεινε σε 18 ματς (!) το αήττητο σερί του κόντρα στους Αγρινιώτες. Δοκάρι με Ζοάο Πέδρο για την ισοφάριση είχαν οι γηπεδούχοι που υποχρεώθηκαν σε φλύαρη κατοχή μετά το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές, ο Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα επικρατώντας με 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και συνεχίζει την τρομερή του παράδοση απέναντι στα «καναρίνια».

Οι Αρκάδες ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς καθώς στο 8’ ο Καλτσάς εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Μιριτέλο και κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, που πατούσαν καλύτερα και στο 17’ είχαν νέα καλή στιγμή με πλασέ του Κρέσπι, υποχρεώνοντας τον Καπίνο σε επέμβαση.

Μετά το πρώτο 20λεπτο ο Παναιτωλικός κέρδισε μέτρα και απείλησε για πρώτη φορά στο 22’ με σουτ του Ντουάρε το οποίο βρήκε στον Ζοάο Πέδρο και άλλαξε πορεία, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Οι Αγρινιώτες είχαν πάρει την κατοχή αλλά δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις. Η επόμενη μεγάλη τους φάση ήρθε στο 39’ όταν μετά από σέντρα του Χουάνπι, ο Ζοάο Πέδρο έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο 45’ ένα σουτ του Ντουάρτε είχε στόχο τον γκολκίπερ του Αστέρα και το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων έμεινε ως το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος του Παναιτωλικού, ο οποίος είχε την απόλυτη υπεροχή αλλά όχι τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Αστέρα. Στο 66’ οι Αρκάδες έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω δεύτερης κίτρινης του Καρμόνα, για μαρκάρισμα στον Ντίας, όμως οι Αγρινιώτες δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν διαρκώς έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων αλλά δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους, ούτε κινήσεις χωρίς τη μπάλα.

Ο Αστέρας διαφύλαξε χωρίς προβλήματα το υπέρ του σκορ και έφυγε με σπουδαία νίκη από το Αγρίνιο, επεκτείνοντας σε 18 ματς το αήττητο στα μεταξύ τους ματς. Η ομάδα του Ράσταβατς έφτασε τους επτά βαθμούς στις τρεις τελευταίες εξόδους της (2-1-0) και πέρασε στην 8η θέση με 11 βαθμούς. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στους 6 και για την ώρα βρίσκονται ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε (84’ Βοΐλης), Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας (84’ Μαυρίας), Μπαλντασάρα (84’ Ξενιτίδης), Χατζηθεοδωρίδης (64’ Ντίας), Χουάνπι, Φρ. Ντουάρτε (64’ Σενγκέλια), Ζοάο Πέδρο.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Μουνάφο, Σουρλής (70’ Βαλιέντε), Κρέσπι (90’+4' Ντιάρα), Καλτσάς (70’ Γκος), Μπαρτόλο (31' Ζουγλής), Μιριτέλο (70’ Άλβαρες).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.