Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - Λανς 2-2 (4-2 πεν.): Πολύ... μεγάλοι οι μικροί «ερυθρόλευκοι» που «πέταξαν» στους «8» του Youth League (video)

Ολυμπιακός - Λανς 2-2 (4-2 πεν.): Πολύ... μεγάλοι οι μικροί «ερυθρόλευκοι» που «πέταξαν» στους «8» του Youth League (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
28/2/2024 17:06
Η Κ19 του Ολυμπιακού συνεχίζει το ευρωπαϊκό της ταξίδι, αφού έκανε μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Λανς, επιστρέφοντας από το 0-2 και ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2, με το ματς να οδηγείται στα πέναλτι όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 4-2 και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του UEFA Youth League, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Μπάγερν Μονάχου ή τη Φέγενορντ εκτός έδρας στις 12 ή 13 Μαρτίου,

O Ολυμπιακός έχοντας τη συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών του έδειξε χαρακτήρα και βρήκε αντίδραση κόντρα στη Λανς, η οποία απορρόφησε την αρχική πίεση των γηπεδούχων και προηγήθηκε στο 19' με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σισουμπά, που δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Σίνα.



Η «παγωμάρα» από αυτή την εξέλιξη κράτησε αρκετά λεπτά, με τους Γάλλους να απειλούν σε δύο περιπτώσεις ακόμα (28', 30') με τον Φοφανά, αλλά τον Σίνα να επεμβαίνει έγκαιρα και στις δύο, ενώ στο 36' ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό, με τον Κοτσίδη να πιάνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά τον Ντελπλάς να αποκρούει εξ επαφής και στη συνέχεια το ανάποδο ψαλίδι του Κωστούλα να περνάει άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος, αφού έως τη λήξη του οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε «μονομαχίες» στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε μεν πολύ δυνατά, ωστόσο οι Γάλλοι προειδοποίησαν σε αντεπίθεση στο 48' όταν ο Σίνα σταμάτησε σουτ του Φοφανά και τελικά βρήκαν δεύτερο γκολ με τον ίδιο παίκτη στο 52' να «κεραυνοβολεί» εξ επαφής ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Μπελμόντ.



Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ήρθε η απάντηση με από τους «ερυθρόλευκους» που μείωσαν με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Κωστούλας στο 56' και στο 62' ήρθε η ισοφάριση με τον Πνευμονίδη να προκαλεί -πιέζοντας- το παιδαριώδες λάθος του γκολκίπερ Ντελπλάς.





Με το ματς να οδεύει στο φινάλε, οι παίκτες έβγαλαν κόπωση και οι χώροι άνοιξαν, με πολλές φάσεις να «μυρίζουν» γκολ, αλλά τον Ολυμπιακό να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 90'+4' όταν ο Πρεκατές έστειλε τη μπάλα άουτ με εξ επαφής κεφαλιά.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε έτσι στη διαδικασία των πέναλτι, όπου Μπάκουλα, Μπ.Κωστούλαα, Λιατσικούρας και Τανούλης ευστόχησαν στις εκτελέσεις τους, ενώ οι Ντιλιβιντι (άουτ) και Μπελμόντ (δοκάρι) αστόχησαν σε δύο της Λανς και η πρόκριση βάφτηκε «ερυθρόλευκη» με την Κ19 των Πειραιωτών να τα καταφέρνει ξανά στα πέναλτι, όπως και στον προηγούμενο γύρο, ξανά στο Φάληρο κόντρα στην Ίντερ τότε, και να παίρνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της την πρόκριση για τα προημιτελικά του Youth League, όπως και το 2014, ενώ επόμενη αντίπαλος θα είναι η Μπάγερν Μονάχου ή η Φέγενορντ εκτός έδρας.



Ολυμπιακός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης (66' Τανούλης), Πρεκατές, Κουτσογούλας, Αλαφάκης Λιατσικούρας, Μπάκουλας, Δαρβίρας (33' Δάμα), Πνευμονίδης (80' Λώλης), Μπ. Κωστούλας.

Λανς (Γιοάν Ντεμόντ): Ντελπλάς, Σανιάν, Μπαλά (76' Απερί), Γκανιού, Λεν, Σιλά (72' Μπαναγκά), Ερμπέν, Εσκουφλέρ, Μπερμόν, Σισουμπά, Φοφανά (84' Ντιλιουϊντί).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.