Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ 2-0: Ζόρισε αρκετά η υπόθεση πρόκριση για τους Θεσσαλονικείς (video)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ 2-0: Ζόρισε αρκετά η υπόθεση πρόκριση για τους Θεσσαλονικείς (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/3/2024 23:53
Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-0 από την άριστη τακτικά Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μάξιμιρ» και βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ εν όψει της ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στην Τούμπα. Και τα δύο γκολ ο Πέτκοβιτς (37', 71'), «άγγιξαν» το 2-1 σε δύο φάσεις στο φινάλε οι Θεσσαλονικείς.

Ζόρισε αρκετά η υπόθεση πρόκριση για τον ΠΑΟΚ μετά την ήττα με 2-0 από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μάξιμιρ» στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια για τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ. Οι Θεσσαλονικείς πλήρωσαν τα λάθη τους στα δύο γκολ, έχασαν αρκετές μονομαχίες στο κέντρο και δεν βρήκαν ποτέ λύση στην καλά οργανωμένη άμυνα και το πρέσινγκ των Κροατών.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» απορρόφησε την αρχική πίεση των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, το οποίο δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις, αλλά ένα λάθος γύρισμα του Ότο στο 37’ έφερε το 1-0 του Πέτκοβιτς και στην επανάληψη η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε τον τρόπο να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ.

Οι Κροάτες με ασφυχτικό πρέσινγκ στα χαφ του ΠΑΟΚ, δεν επέτρεψαν στους «ασπρόμαυρους» να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα και να πατήσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Ο Λουτσέσκου δοκίμασε μέχρι και σύστημα με τον Ντεσπότοφ στην κορυφή, αλλά οι παίκτες του δεν είχαν ένταση, έχαναν αρκετές μπάλες και στο 71’ ένα κλέψιμο στη μεσαία γραμμή έφερε το 2-0 με τον Πέτκοβιτς.

Οι Θεσσαλονικείς δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και στα τελευταία λεπτά σπατάλησαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μουργκ για να μειώσουν και να αποκτήσουν μεγαλύτερες ελπίδες στη ρεβάνς. Αυτό δεν συνέβη, το 2-0 ήταν το τελικό σκορ και έβαλε τέλος στο ευρωπαϊκό αήττητο 13 αγώνων των «ασπρόμαυρων», που ψάχνουν μια μεγάλη ανατροπή την επόμενη Πέμπτη (14/3) μπροστά στον κόσμο τους για να δώσουν το «παρών» στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Σεργκέι Γιακίροβιτς παράταξε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με τον Νέβιστιτς κάτω από τα δοκάρια και τετράδα της άμυνας τους Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν και Πέρκοβιτς. Δίδυμο στ χαφ ήταν οι Μίσιτς, Σούσιτς με τον Μπατούρινα μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριού». Χότζα και Σπίκιτς ήταν στα δύο άκρα ενώ μοναδικός προωθυμένος ήταν ο Πέτκοβιτς.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέβασε τον ΠΑΟΚ με τον Κοτάρσκι κάτω από τα γκολπόστ, δίδυμο στα στόπερ τους Κουλιεράκη, Κεντζιόρα ενώ οι Μπάμπα και Ότο ήταν στα δύο άκρα. Μεϊτέ και Οζντόεφ ήταν το δίδυμο στα χαφ, οι Ζίβκοβιτς και Τάισον ήταν στα δύο άκρα ενώ ο Κωνσταντέλιας έπαιζε πίσω από τον προωθημένο Τόμας.

Μπήκε καλύτερα η Ντιναμό, ισορρόπησε ο ΠΑΟΚ και απείλησε με Ζίβκοβιτς

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ μπήκε πιο δυναμικά στο ξεκίνημα και στο 4’ λίγο έλειψε να προηγηθεί με τον Χότζα, ο οποίος έκανε κίνηση στα αριστερά στην περιοχή, απέφυγε τον Ότο και βρέθηκε σε θέση βολής αλλά την ώρα του σουτ γλίστρησε πέφτοντας στο έδαφος και σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία.

Σταδιακά ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο παίρνοντας περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του και έψαχνε με υπομονή τον τρόπο να φανεί απειλητικός. Παράλληλα δεν επέτρεπε στους Κροάτες να φανούν απειλητικοί, με τους γηπεδούχους να καταγράφουν την πρώτη τελική στο 24’ με ένα μακρινό σουτ του Σούσιτς το οποίο δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι.

Η πρώτη σημαντική στιγμή για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήρθε στο 27’ όταν μετά από σέντρα του Μπάμπα, ο Ζίβκοβιτς έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.



Λάθος του Ότο και μπροστά από το… πουθενά η Ντιναμό

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ απάντησε στο 36’ με ένα σουτ του Μπατούρινα το οποίο απέκρουσε ο Κοτάρσκι και ένα λεπτό μετά κατάφερε να προηγηθεί σε μία ανύποπτη φάση. Ο Τεοφίλ-Κατρίν σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή του την έστειλε με δύναμη προς τα καρέ του ΠΑΟΚ, ο Γιόνι έκανε λάθος υπολογισμό στην πάσα «τροφοδοτώντας» τον Πέτκοβιτς και ο φορ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ νίκησε με διπλή προσπάθεια τον Κοτάρσκι «γράφοντας» το 1-0. Ένα πολύ φθηνό γκολ για τους Θεσσαλονικείς που βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το… πουθενά και δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση ως το ημίχρονο. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μία φάση στο 43’ με ένα πλασέ του Μπατούρινα αλλά η μπάλα βρήκε στον Μεϊτέ.



«Φλέρταρε» με αποβολή με το που μπήκε ο Βίντοβιτς

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Γιακίροβιτς άλλαξε το αριστερό εξτρέμ περνώντας τον Βίντοβιτς αντί του Χότζα και στο 47’ ο Κροάτης στάθηκε τυχερός που είδε μόνο κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες στον αστράγαλο του Κωνσταντέλια.



«Εγκλωβίστηκε» ο «Δικέφαλος του Βορρά» και δέχτηκε δεύτερο στο τρανζίσιον

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή αλλά η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πίεζε ασφυχτικά στο δεύτερο τρίτο και δεν επέτρεπε στους παίκτες του Λουτσέσκου να φτάσουν με αξιώσεις κοντά στα καρέ της. Μάλιστα στο 53’ οι Κροάτες έφυγαν επικίνδυνα στην αντεπίθεση μετά από κλέψιμο του Μπατούρινα στον Μεϊτέ, αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν γρήγορη επιστροφή και έκλεισαν τον άσο των γηπεδούχων.

Ο Λουτσέσκου βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να απειλήσει, προχώρησε στην πρώτη αλλαγή στο 60’ βάζοντας τον Ντεσπότοφ αντί του Τόμας, με τον Βούλγαρο να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης για πρώτη φορά στη θητεία του στους «ασπρόμαυρους».

Στο 63’ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δημιούργησε καλή στιγμή για ένα δεύτερο γκολ από ατομική ενέργεια του Σπίκιτς, ο οποίος ξεπέρασε στο σπριντ τον Μπάμπα και έκανε επικίνδυνο γύρισμα από τα δεξιά αλλά ο Κοτάρσκι έκανε σωτήρια παρέμβαση. Δύο λεπτά μετά ο Σπίκιτς έπιασε κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά αυτή ήταν αδύναμη και ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μπλόκαρε.

Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν με τίποτα να κυκλοφορήσουν την μπάλα με αξιώσεις έξω από τα καρέ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ απόρροια του πρέσσινγκ των παικτών της Ντιναμό στη μεσαία γραμμή. Ο Λουτσέσκου θέλησε έτσι να «φρεσκάρει» στα χαφ στο 69’ με τον Σβαμπ αντί του Οζντόεφ ενώ ο Μουργκ πήρε τη θέση του Κωνσταντέλια. Για τους γηπεδούχους στο ματς πέρασε ο Κανέκο αντί του Σπίκιτς.

Το ματς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο 71’ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ βρήκε δεύτερο γκολ στο τρανζίσιον. Ο Τεοφίλ-Κατρίν έκλεψε τη μπάλα στον άξονα και έδωσε στον Μπατούρινα, αυτός έφυγε στην αντεπίθεση και έδωσε ωραία στον Πέτκοβιτς, ο Κετζιόρα δεν μπόρεσε να τον κόψει και ο Κροάτης φορ δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι πλασάροντας για το 2-0.



Το μομέντουμ άνηκε στους Κροάτες που συνέχιζαν να κλέβουν μπάλες στον άξονα και στο 75’ απείλησαν με μακρινό σουτ του Βίντοβιτς, το οποίο φάνηκε εύκολη υπόθεση για τον Κοτάρσκι αλλά αυτός έχασε τη μπάλα από τα χέρια του αλλά ο Κουλιεράκης με το γόνατο γύρισε την μπάλα στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε νέα καλή στιγμή με απευθείας χτύπημα φάουλ του Κανέκο στο 78’ αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ.

Πλησίασε δύο φορές στη μείωση με Μουργκ

Ο Λουτσέσκου επέστρεψε σε σύστημα με «καθαρό» σέντερ φορ στο 83’ περνώντας τον Τζίμα αντί του Ζίβκοβιτς και ο Ντεσπότοφ αυτόματα μετατοπίσθηκε στα άκρα. Ο νεαρός επιθετικός λίγο έλειψε να αποδειχθεί «χρυσή» αλλαγή δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του αφού στο 84’ έβγαλε τον Μουργκ σε θέση βολής εντός περιοχής αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.



Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να χτίσει πάνω σ' αυτή τη φάση, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ «πάγωσε» το ρυθμό και με τις αλλαγές στα τελευταία λεπτά (Κουλένοβιτς αντί Πέτκοβιτς, Χαλίλοβιτς αντί Μπατούρινα). Το ματς κυλούσε σβηστά στις καθυστερήσεις ώσπου στο 90+4' ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το 2-1 με σέντρα-σουτ του Μουργκ που απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Νέβισιτς.



Αυτή ήταν και η μοναδική τελική των φιλοξενούμενων στην εστία, με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ να παίρνει τη νίκη με 2-0, εξασφαλίζοντας ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στην Τούμπα.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Σ. Γιακίροβιτς): Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνέ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς, Μίσιτς, Σούτσιτς, Σπίκιτς (72’ Κανέκο), Μπατούρινα (90+3’ Χαλίλοβιτς), Χότζα (46’ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς (89’ Κουλένοβιτς)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (69’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (83’ Τζίμας), Κωνσταντέλιας (69’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (60’ Ντεσπόντοφ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
Πόρτο: Νέος πρόεδρος ο Άντρε Βίλας-Μπόας, έβαλε τέλος στην 42χρονη θητεία του Πίντο Ντα Κόστα!
6 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό (video)
Άστον Βίλα: Το VAR την έσωσε από το κάζο της αγωνιστικής πριν τον Ολυμπιακό (video)
9 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Χωρίς κόσμο τελικά το Λαμία - ΑΕΚ!
Χωρίς κόσμο τελικά το Λαμία - ΑΕΚ!
07/03/2024 23:29
Μεντιλίμπαρ: «Δεν ήταν η βραδιά μας, πρέπει να βελτιώσουμε το κομμάτι της άμυνας»
Μεντιλίμπαρ: «Δεν ήταν η βραδιά μας, πρέπει να βελτιώσουμε το κομμάτι της άμυνας»
07/03/2024 21:59
Στάβελεϊ: «Είμαι αρκετά σίγουρη ότι θα υπάρξει ομάδα από την Σαουδική Αραβία στο Τσάμπιονς Λιγκ»
Στάβελεϊ: «Είμαι αρκετά σίγουρη ότι θα υπάρξει ομάδα από την Σαουδική Αραβία στο Τσάμπιονς Λιγκ»
07/03/2024 21:50
Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4: «Ερυθρόλευκο» πισωγύρισμα, «έσβησε» τις ελπίδες για πρόκριση (video)
Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4: «Ερυθρόλευκο» πισωγύρισμα, «έσβησε» τις ελπίδες για πρόκριση (video)
07/03/2024 21:43
Ίβιτς: «Θα έχει δύσκολο έργο η Μακάμπι κόντρα στον Ολυμπιακό»
Ίβιτς: «Θα έχει δύσκολο έργο η Μακάμπι κόντρα στον Ολυμπιακό»
07/03/2024 16:41
Αρνητικός ο Άρης για ΟΑΚΑ και προτείνει Πανθεσσαλικό με παρουσία κόσμου
Αρνητικός ο Άρης για ΟΑΚΑ και προτείνει Πανθεσσαλικό με παρουσία κόσμου
07/03/2024 16:16
Βρούτσης: «Καλή επιτυχία σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή του»
Βρούτσης: «Καλή επιτυχία σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή του»
07/03/2024 15:41
Οπαδοί της Μπράιτον δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι από μασκοφόρους στην Ρώμη
Οπαδοί της Μπράιτον δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι από μασκοφόρους στην Ρώμη
07/03/2024 14:26
Super League: Ο Γερμανός Σλάγκερ στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ο Ομπρένοβιτς στο ΠΑΟΚ-Άρης
Super League: Ο Γερμανός Σλάγκερ στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ο Ομπρένοβιτς στο ΠΑΟΚ-Άρης
07/03/2024 14:03
Θέλει Νίκο Γουίλιαμς για την επίθεση η Τσέλσι
Θέλει Νίκο Γουίλιαμς για την επίθεση η Τσέλσι
07/03/2024 13:37
Περισσότερες ειδήσεις