Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Ψυχωμένη» ανατροπή και πρόκριση στα πέναλτι για την Ατλέτικο - Στους «8» και η Ντόρτμουντ (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: «Ψυχωμένη» ανατροπή και πρόκριση στα πέναλτι για την Ατλέτικο - Στους «8» και η Ντόρτμουντ (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
14/3/2024 00:47
Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ έκλεισαν τα τελευταία εισιτήρια για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από ματς «θρίλερ» με τις Ίντερ και Αϊντχόφεν.

Οι «ροχιμπλάνκος» έφεραν... τούμπα τα δεδομένα αφού παρά την ήττα τους με 1-0 στο «Μεάτσα» και το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 33' με γκολ του Μπαρέλα, ισοφάρισαν άμεσα με τον Γκριεζμάν (35') και μετά από ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς. βρήκα το γκολ της ανατροπής με τον Ντεπάι στο 87' στέλνοντας το ματς στην παράταση και κατόπιν στα πέναλτι όπου με «ήρωα» τον Όμπλακ επικράτησαν 3-2 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Αντίστοιχα η Ντόρτμουντ παρ' ότι έπαιξε με τη... φωτιά επικράτησε 2-0 της Αϊντχόφεν, που άργησε να... ξυπνήσει και παρουσιάστηκε πολύ άστοχη και επιπόλαιη στις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε. Συνεπώς οι Βεστφαλοί σε συνδυασμό με το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης στην Ολλανδία, πήραν κι αυτοί την πρόκριση στα προημιτελικά.

«Θρίλερ» με ανατροπή και «λύτρωση» στα πέναλτι για τους «ροχιμπλάνκος»

Ιδιαίτερα ανοιχτό από το ξεκίνημα ήταν το ματς στο «Μετροπολιτάνο» καθώς η Ατλέτικο δεν έδειξε διάθεση να ψάξει προσεκτικά και σύνεση ένα γκολ, αλλά επιτέθηκαν από το πρώτο λεπτό με τον Σάβιτς να απειλεί μόλις στο 4' με εξ επαφής κεφαλιά που μπλόκαρε ο Ζόμερ, ο οποίος μάλιστα στο 5' απέκρουσε δύσκολα σουτ του Λίνο, ύστερα από τρομερή ενέργεια του τελευταίου από αριστερά. Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν έτσι τους Ιταλούς με την επιθετικότητά τους, ωστόσο άφησαν αρκετούς χώρους και στο 13' ο Όμπλακ σταμάτησε σε δύο χρόνους τον Ντούμφρις που έφυγε σε σε γρήγορη αντεπίθεση.

Το παιχνίδι απέκτησε έτσι γρήγορα ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να «φλερτάρουν» συνεχώς με το γκολ δημιουργώντας καλές προϋποθέσεις. Στο 18' μάλιστα ο Λαουτάρο πήγε να «κρεμάσει» από μακριά τον Όμπλακ, ο οποίος όμως κατάφερε να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Οι «ροχιμπλάνκος» συνέχισαν πάντως να πιέζουν παίρνοντας αρκετά ρίσκα και στο 29' ο Μοράτα έκανε την εξ επαφής κεφαλιά, αλλά ήταν αδύναμη και ο Ζόμερ μπλόκαρε εύκολα, ενώ στο 33' ήρθε η «ψυχρολουσία» όταν μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας ο Ντιμάρκο βρέθηκε σε θέση βολής και με πανέμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ δίνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στην Ίντερ.

Δεν πέρασαν όμως ούτε δύο λεπτά και μετά από πολύ κακή αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμενων σε γέμισμα του Κόκε, η μπάλα έφτασε στον Γκριεζμάν που με άμεσο σουτ από κοντά έφερε το ματς στα ίσα στο 35'.

Το μομέντουμ άλλαξε έτσι γρήγορα, με τον Σάβιτς να απειλεί ξανά με κεφαλιά στο 39', ενώ στο 43' ο σκόρερ της Ατλέτικο μετά από ατομική προσπάθεια βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής, αλλά το πλασέ του σταμάτησε με σωτήρια προβολή ο Παβάρ, στην τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ατλέτικο να ψάχνει ξανά ένα γρήγορο γκολ ωστόσο το σουτ του Γκριεζμάν μέσα από τη περιοχή στο 52' μπλόκαρε εύκολα ο Ζόμερ, ενώ στο 60' ο Μοράτα βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά ήταν πολύ άστοχος.

Σταδιακά ο ρυθμός άρχισε να πέφτει πάντως, με την Ίντερ να καταφέρνει να τον «παγώσει» και τους γηπεδούχους να παίζουν τα... ρέστα τους μετά το 70', αφού ο Σιμεόνε έριξε και Ρικέλμε και Κορέα στο ματς.

Η μεγάλη ευκαιρία όμως ήρθε για την Ίντερ που πλέον έβρισκε πάρα πολλούς χώρους και στο 76' ο Τουράμ έφυγε με πολλά μέτρα μπροστά του σε τετ-α-τετ, αλλά έκανε τραγικό τελείωμα και η μπάλ έφυγε άουτ. Το παιχνίδι άρχιζε να θυμίζει... θρίλερ και στο 81' ο Ντεπάι δεν πρόλαβε να εκτελέσει εξ επαφής αφού τον πρόλαβε ο Νταρμιάν, ενώ στη συνέχεια της φάσης οι «νερατζούρι» ξεδίπλωσαν αντεπίθεση με τον Μπαρέλα να μπαίνει στην περιοχή αλλά να σουτάρει πάνω στον Όμπλακ που μπλόκαρε σταθερά.

Η Ατλέτικο συνέχισε όμως να επιτίθεται αφού δεν υπήρχε άλλη επιλογή και στο 85' ο «κεραυνός» του Ντεπάι μέσα από την περιοχή τράνταξε το δοκάρι του Ζόμερ, που είχε μείνει... άγαλμα, αλλά στο 87' ο Ολλανδός επιθετικός μετά από πάσα του Κόκε, γύρισε υπέροχη το σώμα του προς την εστία και αυτή τη φορά δεν αστόχησε, βάζοντας «φωτιά» στο «Μετροπολιτάνο», αφού η ανατροπή που είχαν πετύχει οι «ροχιμπλάνκος» οδηγούσε πλέον το ματς στην παράταση.

Κι όμως παραλίγο αυτό να μη συμβεί ποτέ, αφού στο 90'+3' η... παραζαλισμένη Ίντερ βρέθηκε ξανά εκτεθειμένη αμυντικά, αλλά ο Ρικέλμε έχασε απίστευτη ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα πολύ ψηλά από το σημείο του πέναλτι, ύστερα από γύρισμα του Γκριεζμάν.

Αμφότερες οι ομάδες δεν έμοιαζαν να διατεθειμένες να κάνουν πίσω, ούτε τους κατέβαλε η κούραση, με το έξτρα ημίωρο να ξεκινά με μεγάλη επέμβαση του Ζόμερ σε σουτ του Ντεπάι στο 94', ενώ στο 96' ο Τουράμ ήταν πολύ άστοχος στην κεφαλιά που έκανε ολομόναχος μέσα από την περιοχή.

Μέσα σε όλα δεν έλειψε πάντως και η ένταση με τον Σάβιτς να πέφτει στο έδαφος στο 100', αφού ο Τουράμ τον χτύπησε εσκεμμένα στα γεννητικά όργανα -όπως φάνηκε και στα ριπλέι- αλλά VAR και διαιτητής δεν υπέδειξαν κάτι.

Σταδιακά ο ρυθμός πάντως έπεσε πολύ, με μία κούρσα του Ντεπάι και άλλη μία του Λαουτάρο να διακόπτονται από σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά τα φάουλ που κερδήθηκαν έξω από την περιοχή να περνούν ανεκμετάλλευτα για τις δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος της παράτασης, που είχε αγωνία αλλά όχι μεγάλες στιγμές και τελικά δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί ο Όμπλακ απέκρουσε την εκτέλεση του Σάντσες, αλλά ο Ζόμερ είπε επίσης «όχι» στον Σαούλ, με τον Σλοβένο κίπερ της Ατλέτικο όμως να βγάζει και την εκτέλεση του Κλάασεν δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του, η οποία δεν αστόχησε σε άλλη εκτέλεση,τη στιγμή που το δράμα της Ίντερ ολοκληρώθηκε με τον Λαουτάρο να στέλνει άουτ τη μπάλα στη δική του εκτέλεση και τους «ροχιμπλάνκος» να επικρατούν τελικά με 3-2 στη «ρώσικη ρουλέτα» πανηγυρίζοντας μία σπουδαία πρόκριση.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Βίτσελ, Ερμόσο, Μολίνα (79’ Μπάριος), Γιορέντε (98’ Αθπιλικουέτα), Κόκε, Ντε Πολ (71’ Κορέα), Λίνο (71’ Ρικέλμε), Μοράτα (79’ Ντεπάι), Γκριεζμάν (106’ Σαούλ)

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ζόμερ, Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (72’ Ατσέρμπι), Μπαρέλα (84’ Φρατέζι), Τσαλχάνογλου, Μκιταριάν (111’ Κλάασεν), Ντάμφρις (72’ Νταρμιάν), Ντιμάρκο (84’ Μπίσεκ), Μαρτίνες, Τουράμ (102’ Σάντσες)



Πρόκριση με κυνικότητα και... τύχη για τη Ντόρτμουντ

Οι Βεστφαλοί, που είχαν περάσει δύσκολες στιγμές στο πρώτο ματς στην Ολλανδία, ξεκίνησαν πολύ δυνατά και απείλησαν μόλις στο πρώτο λεπτό με σουτ του Μάατσεν, ενώ στο 3' άνοιξαν το σκορ με συρτό σουτ του Σάντσο εκτός περιοχής.

Η Αϊντχόφεν βρέθηκε έτσι πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, ενώ στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου ήταν περισσότερο τυχερή παρά ο,τιδήποτε άλλο, με τον Μάλεν να χάνει τρομερές ευκαιρίες στο 17',, το 27' και το 40', τη στιγμή που και οι Μπραντ (25') και Φίλκρουγκ έμοιαζαν να... ζεσταίνουν τον Μπενίτες στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που «σπατάλησαν».

Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, με μόλις μία τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως οι γηπεδούχοι δεν χρειάστηκε καν να κάνουν.. φάουλ (!) στα πρώτα 45 λεπτά.

Παρ' όλα αυτά η κατάσταση παρέμενε ρευστή καθώς η Αϊντχόφεν έψαχνε απλά ένα γκολ ώστε έχει σκορ παράτασης και στο δεύτερο μέρος μπήκε... αγνώριστη προς το καλύτερο. Στο 53' εξάλλου ο Λοθάνο «σημάδεψε» το δοκάρι του Κόμπελ, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα επενέβη σωτήρια σε σουτ του προωθημένου Τεζέ.

Σε μία εντελώς... ανάποδη εικόνα από αυτή του πρώτου ημιχρόνου, οι Ολλανδοί πίεσαν ασφυκτικά, με τον Κόμπελ να πραγματοποιεί νέα σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Μπακαγιόκο μέσα από την περιοχή στο 71', ενώ στο 77' οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις του στα αντίπαλα καρέ, ωστόσο το VAR υπέδειξε οριακό οφσάιντ και έδωσε παράταση στην αγωνία για το αν θα υπάρξει παράταση...

Με το ματς να οδεύει προς το φινάλε οι παίκτες της Αϊντχόφεν επιτέθηκαν μαζικά, «πολιορκώντας» με κάθε τρόπο την εστία του Κόμπελ, με τον Ντε Γιονγκ να χάνει ευκαιρία στο 84' και άλλη μία ανεπανάληπτη στο 90'+4' αστοχώντας σε τετ-α-τετ.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά από αυτό ο άγραφος «νόμος» του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε και τελικά μετά από λάθος στην ολλανδική άμυνα, ο Ρόις, που είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Σάντσο έφυγε μόνος του απέναντι στον Μπενίτες πλασάροντας ψύχραιμα για να διαμορφώσει το τελικό σκορ και να «κλειδώσει» μέσα σε αποθέωση την πρόκριση για τη Ντόρτμουντ.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Εμρέ Τσαν, Ζίλε, Χούμελς, Μάατσεν, Σάμπιτσερ, Οζκάν, Μάλεν (70’ Αντεγέμι), Μπραντ (58’ Νμέτσα), Σάντσο (75’ Ρόις), Φίλκρουγκ.

Αϊντχόφεν (Πίτερ Μπος): Μπενίτες, Τέζε, Σχόουτεν, Μποσκαλι, Ντεστ, Μάουρο Ζούνιορ (86’ Μπαμπαντί), Τιλ (46’ Λοσάνο), Φίρμαν (82’ Πέπι), Μπακαγιόκο, Τίλμαν, Ντε Γιονγκ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Ντραγκόφσκι: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει»
Ντραγκόφσκι: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει»
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμη ένας εκ των συλληφθέντων
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμη ένας εκ των συλληφθέντων
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Μεντιλίμπαρ: «Eπαναπαυτήκαμε πιστεύοντας ότι όλα διορθώθηκαν αλλά πλέον έχουμε πάρει το μάθημά μας»
Μεντιλίμπαρ: «Eπαναπαυτήκαμε πιστεύοντας ότι όλα διορθώθηκαν αλλά πλέον έχουμε πάρει το μάθημά μας»
13/03/2024 23:00
ΠΑΟΚ: Χωρίς νέα προβλήματα η αποστολή για τη ρεβάνς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ
ΠΑΟΚ: Χωρίς νέα προβλήματα η αποστολή για τη ρεβάνς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ
13/03/2024 22:48
Κιν: «Δεν πιστεύω πως έχει τελειώσει κάτι και περιμένω να πιεστούμε πολύ»
Κιν: «Δεν πιστεύω πως έχει τελειώσει κάτι και περιμένω να πιεστούμε πολύ»
13/03/2024 22:36
«Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη για οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που είναι καθ'οδόν προς την πόλη!
«Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη για οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που είναι καθ'οδόν προς την πόλη!
13/03/2024 22:17
Αθώοι οι έξι συλληφθέντες οπαδοί της ΑΕΚ για το καπνογόνο στην ταράτσα δίπλα από το ΔΑΚ
Αθώοι οι έξι συλληφθέντες οπαδοί της ΑΕΚ για το καπνογόνο στην ταράτσα δίπλα από το ΔΑΚ
13/03/2024 22:05
Νέα απάντηση Μπέου: «Σύναδελφοι τους με έκλεισαν άδικα στη φυλακή»
Νέα απάντηση Μπέου: «Σύναδελφοι τους με έκλεισαν άδικα στη φυλακή»
13/03/2024 21:05
Χωρίς Αλεξανδρόπουλο στην Σερβία ο Ολυμπιακός
Χωρίς Αλεξανδρόπουλο στην Σερβία ο Ολυμπιακός
13/03/2024 20:43
Αστέρας Τρίπολης – Βόλος: Χωρίς κόσμο η αναμέτρηση – δε λειτουργούν πλήρως οι κάμερες
Αστέρας Τρίπολης – Βόλος: Χωρίς κόσμο η αναμέτρηση – δε λειτουργούν πλήρως οι κάμερες
13/03/2024 20:29
Από τον ΟΦΗ ξανά στην Λα Λίγκα ο Πέπε Μελ
Από τον ΟΦΗ ξανά στην Λα Λίγκα ο Πέπε Μελ
13/03/2024 20:20
«Παρακολουθείται στενά από τη Λάτσιο ο Αλμέιδα»
«Παρακολουθείται στενά από τη Λάτσιο ο Αλμέιδα»
13/03/2024 20:20
Περισσότερες ειδήσεις