Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρωταθλητής Ευρώπης ξανά με ασύλληπτα ρεκόρ ο μυθικός Τεντόγλου (video)

Πρωταθλητής Ευρώπης ξανά με ασύλληπτα ρεκόρ ο μυθικός Τεντόγλου (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
8/6/2024 22:31
Λιγότερο από δύο μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι ο κορυφαίος άλτης μήκους στον κόσμο κι αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Ο 26χρονος Έλληνας αθλητής μετά από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018 στο Βερολίνο και του 2022 στο Μόναχο, κατόρθωσε να ανέβει σε τρίτη διαφορετική και διαδοχική περίπτωση στην κορυφή του βάθρου, αυτή τη φορά στη Ρώμη.

Παράλληλα πραγματοποίησε μία μυθική εμφάνιση με κορυφαία άλματα, σπουδαιότερο απ' όλα το πέμπτο του που ήταν στα 8,65μ., όπως και το έκτο, επίδοση η οποία ήταν με διαφορά η καλύτερη φετινή στον κόσμο, ωστόσο αποτελεί πλέον και το ατομικό του ρεκόρ, αλλά και ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.



Πλέον ο μεγάλος στόχος δίχως αμφιβολία δεν είναι άλλος από το χρυσό μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τις αρχές Αυγούστου στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι.

Άλλωστε ο Τεντόγλου είναι και ο άνθρωπος ο οποίος ανέβηκε στην κορυφή στο Τόκιο, στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που σημαίνει ότι θα θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα του.

Πίσω του στη δεύτερη θέση έμεινε ο Ιταλός Φουρλάνι με 8,38μ. και στην τρίτη θέση, το βάθρο συμπλήρωσε ο Εβλετός Εχάμερ με 8,31μ.Όσον αφορά την εξέλιξη του τελικού, από το πρώτο άλμα ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε ότι βρισκόταν σε πολύ καλό βράδυ.

«Έγραψε» 8,42μ. και πραγματοποίησε με το «καλημέρα» την καλύτερη επίδοση στον κόσμο.



Ο... οικοδεσπότης και μεγάλος του αντίπαλος Ματία Φουρλάνι μπήκε κι αυτός ορεξάτος και τον πλησίασε με 8,38,. μένοντας στη δεύτερη θέση.



Πλέον όλα έδειχναν ότι οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές θα ήταν ο Έλληνας σταρ και ο 19χρονος Ιταλός. Αμφότεροι όμως έψαξαν μία μεγάλη «πτήση» στη δεύτερη προσπάθεια και ήταν άκυροι.





Παρ' όλα αυτά ο Τεντόγλου δεν πτοήθηκε και στο τρίτο άλμα «πέταξε» ξανά μέχρι το 8,49μ., παίρνοντας απόσταση και «αγκαλιάζοντας» σιγά-σιγά το χρυσό μετάλλιο.



Ο Φουρλάνι πιθανότατα αγχώθηκε να αποφύγει το άκυρο και πάτησε πάρα πολύ πίσω, με την τρίτη του προσπάθεια να καταγράφεται στα οκτώ μέτρα.

Πλέον η σειρά είχε αλλάξει και ο 26χρονος Έλληνας πρωταθλητής ήταν ο τελευταίος στη σειρά που δοκίμαζε άλματα, δίχως να κινδυνεύει, καθώς ο Φουρλάνι έμοιαζε να έχει ξεμείνει από δυνάμεις.



Παρά το καλό πάτημα όμως του Τεντόγλου, η τέταρτη προσπάθειά του μετρήθηκε στα 8,45μ. και η σταθερότητά του ήταν εκπληκτική.



Τα... καλύτερα όμως δεν είχαν έρθει ακόμα για τον Έλληνα άλτη ο οποίος το... τερμάτισε στο πέμπτο του άλμα κι... απογειώθηκε στα 8,65μ.

Όχι απλά κλείδωσε το χρυσό μετάλλιο με τη συγκεκριμένη προσπάθεια αλλά έκανε παράλληλα ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ αγώνων, μαζί με την κορυφαία επίδοση του πλανήτη για το 2024.





Πλέον όλα είχαν αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα και τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει στον τελευταίο κύκλο αλμάτων.

Ο Φουρλάνι βγήκε άκυρος στην έκτη και τελευταία προσπάθεια και πλέον χωρίς άγχος ο Τεντόγλου έκανε το... αποχαιρετιστήριο άλμα του.

Και αυτή ήταν μία μυθική «πτήση» ξανά στα 8,65μ., κλείνοντας ονειρικά τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και κατακτώντας τον τίτλο.






Σχόλια:

ilpastore 8/6/2024 22:55

ΜΠΡΑΒΟ ΜΙΛΤΟ , ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ

akis 9/6/2024 10:00

πολλα μπραβο αγορινα

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.