Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ - Χιμπέρνιαν 0-1: Είχε διάθεση, αλλά του έλειψε η ουσία

ΠΑΟΚ - Χιμπέρνιαν 0-1: Είχε διάθεση, αλλά του έλειψε η ουσία

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
6/7/2024 18:59
Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Χιμπέρνιαν στο δεύτερο φιλικό του ματς επί ολλανδικού εδαφούς.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση τα λάθη στην άμυνά τους στο πρώτο δεκάλεπτο που οδήγησαν εξάλλου και στο γκολ των Σκωτσέζων που έμελλε τελικά να κρίνει το ματς, ενώ στο δεύτερο μέρος οι πολλές αλλαγές από τον Λουτσέσκου δημιούργησαν ανομοιογένεια στο σύνολό του που είχε τη πρωτοβουλία αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά.

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 4', όταν ο Μουργκ έφυγε πολύ γρήγορα στην κόντρα και έβγαλε σε θέση βολής τον Ντεσπόντοφ, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ στο τετ-α-τετ.

Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Κοτάρσκι έκανε λάθος στην προσπάθειά του να δώσει τη μπάλα στον Κουλιεράκη και ο Μπόιλ παρενεβλήθη κι έκανε το 1-0 από κοντά, με την άμυνα των «ασπρόμαυρων» να... παραπατάει και να κάνει παρόμοιο λάθος με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Σάστρε στο 9', αλλά τον Κουλιεράκη να προλαβαίνει τον Μπόιλ αποτρέποντας ένα δεύτερο γκολ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε πάντως σταδιακά τον έλεγχο και απείλησε στο 20' και τοπ 27' με προσπάθειες του Καμαρά, αν και στο 28' η περίεργη τροχιά που πήρε η μπάλα μετά από προσπάθεια του Εκόνγκ να διώξει παραλίγο να οδηγήσει σε δεύτερη παραβίαση της εστίας του, με τον Κοτάρσκι όμως να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να αποκρούει.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους Μουργκ, Τάισον και Σάστρε είχαν τελικές προσπάθειες που ανησύχησαν τον αντίπαλο κίπερ, ενώ ο Αυστριακός είχε και ακυρωθέν γκολ στο 35', με τον Μπράντον Τόμας να χάνει τη σημαντικότερη ευκαιρία στο 36', αφού πλάσαρε άστοχα από καλή θέση εντός περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγή ολόκληρης της ενδεκάδας του και διάφορα «πειράματα» σε σχήματα, με τον ρυθμό να πέφτει πολύ και πλην μίας καλή στιγμή με τον Σαμάτ στο 65' τίποτα άλλο αξιόλογο να μην καταγράφεται.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν μεν την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τη Χιμπέρνιαν, που περιορίστηκε στα αμυντικά της καθήκοντα και προστάτευσε με επιτυχία το προβάδισμά της, φτάνοντας τελικά στη νίκη.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Καμαρά, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον, Τόμας.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Ταληχμανίδης, Ότο, Θυμιάνης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Τσιγγάρας, Βιεϊρίνια (83' Σμυρλής), Γκούμας, Κουαλιάτα, Σαμάτα.

Χιμπέρνιαν (Ντέιβιντ Γκρέι): Μπούρσικ (70' Γουόλακοτ), Μίλερ (61' Μέγκβα), Εκπιτετά (60' Μπουσίρι), Ο' Χόρα, Βέντε (60' Γιουάν), Μπόιλ (65' Μολοτνίκοφ), Νιούελ (60' Λεβίτ), Κάντεν (70' Ταβάρες), Ομπιντά, Μόρια-Γουέλς (70' Γουίτακερ), Κάμπελ (70' Άμος).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.