Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ελλάδα - ΗΠΑ 6-15: Άλλο επίπεδο οι Αμερικανίδες και «βαριά» ήττα στην πρεμιέρα (video)

Ελλάδα - ΗΠΑ 6-15: Άλλο επίπεδο οι Αμερικανίδες και «βαριά» ήττα στην πρεμιέρα (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
27/7/2024 17:37
Η Εθνική Ελλάδας στο πόλο γυναικών, δεν τα κατάφερε στη δύσκολη πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς ηττήθηκε εύκολα από τις πανίσχυρες ΗΠΑ με 15-6.

Δεν αποτελούσε μυστικό άλλωστε ότι οι Αμερικανίδες αποτελούσαν το αδιαφιλονίκητο φαβορί της αναμέτρησης, καθώς έχουν τον πρώτο λόγο και για το χρυσό μετάλλιο, με τον αγώνα να μην αντέχει σε κριτική.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα -που συμμετέχει για πρώτη φορά μετά το 2008 σε Ολυμπιακούς Αγώνες- συμμετέχει στον δεύτερο όμιλο και στο επόμενο ματς της στις 31/7 θα παίξει με την Ισπανία, ενώ θα συγκρουστεί στη συνέχεια κατά σειρά και με την Ιταλία (2/8) και τη Γαλλία (4/8), με τις τέσσερις πρώτες ομάδες να προκρίνονται στα προημιτελικά.



Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι ΗΠΑ ήταν εκείνες που άνοιξαν το σκορ με τη Φατάλ να βρίσκει γκολ στην παίκτρια παραπάνω λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπιζόταν στην επίθεση της «γαλανόλευκης», καθώς οι διεθνείς είχαν δύο δοκάρια και ταυτόχρονα αδυνατούσαν να βγάλουν άμυνα με παίκτρια λιγότερη και η Στέφενς έκανε το 2-0.

Οι Αμερικανίδες έφθειραν με άνεση την ελληνική άμυνα κερδίζοντας αποβολές διαρκώς και περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου η Φλιν πέτυχε το 3-0.

Η Εθνική δεν μπόρεσε να σκοράρει στο πρώτο οκτάλεπτο, έχοντας τρία δοκάρια και το 3-0 ήταν το αποτέλεσμα με το οποίο τελείωσε το πρώτο κομμάτι του ματς.

Στην πρώτη επίθεση της δεύτερης περιόδου οι Αμερικανίδες πρώτα κέρδισαν το σπριντ, στη συνέχεια πέναλτι και η Μάσελμαν ευστόχησε για το 4-0. Τα πράγματα δεν εξελίσσονταν καθόλου καλά και στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου οκταλέπτου η Γκίλχριστ «έγραψε» το 5-0.



Τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τη Σέκουλιτς από θέση φουνταριστού να πετυχαίνει το 6-0. Η Φλιν πέτυχε το 7-0, πριν κάνει σεφτέ η Εθνική με την Ελευθερία Πλευρίτου, μειώνοντας 7-1 στο δίλεπτο για το φινάλε του ημιχρόνου.



Η Ξενάκη σκόραρε για το 8-2 από θέση φουνταριστού, όμως ο τελευταίος λόγος ανήκε στις Αμερικανίδες και η Φλιν διαμόρφωσε το 9-2 με το οποίο έληξε το ημίχρονο.

Και το τρίτο οκτάλεπτο δεν εξελίχθηκε ιδιαίτερα καλά για τη «γαλανόλευκη» η οποία δυσκολευόταν πάρα πολύ να σκοράρει και στο 24', ο φωτεινός πίνακας έγραφε 12-4 και τα πάντα είχαν κριθεί.

Πλέον η τελευταία περίοδος είχε εξελιχθεί σε τυπική διαδικασία με την κόρνα της λήξης να βρίσκει νικήτριες τις ΗΠΑ με 15-6 και την Ελλάδα να σκέφτεται τη συνέχεια της στο Ολυμπιακό Τουρνουά, με τα υπόλοιπα παιχνίδια να μην έχουν τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 2-9, 4-12, 6-15

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ., Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 1, Πλευρίτου Β. 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Διαμαντοπούλου

ΗΠΑ (Άνταμ Κρικόριαν): Τζόνσον, Μάσελμαν 1, Πρέντις 2, Φατάλ 1, Φλιν 4, Στέφενς 2, Ράνεϊ, Νιούσχουλ, Ρέμερ 1, Γκίλχριστ 1, Άουσμους 1, Σέκουλιτς 2, Λονγκαν


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.