Το θέλουν και οι δύο για διαφορετικούς λόγους
Λαμία και Άρης αναμετρούνται στην Φθιώτιδα με τις δύο ομάδες να έχουν ανάγκη τους βαθμούς στη μάχη για παραμονή και πεντάδα αντίστοιχα.
ΛΑΜΙΑΤην περασμένη αγωνιστική βρέθηκε πολύ κοντά σε μια πολύτιμη νίκη στον Βόλο, αλλά ισοφαρίστηκε σε 1-1 στο 85’ έπειτα από λάθος στην άμυνα. Ήταν η πιο απειλητική ομάδα στο πρώτο μέρος και πήρε το προβάδισμα στο 38’ με τον Τσιλούλη έπειτα από λάθος των γηπεδούχων. Στην επανάληψη έκλεισε σωστά τους χώρους και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα ώσπου στο 85’ ένα λάθος του Αμπάντα έφερε την ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Παρά τα πολλά λεπτά καθυστερήσεων, δε σημειώθηκε άλλη μεγάλη φάση και το 1-1 έμεινε ως το φινάλε.
Δεν έμεινε ικανοποιημένος με την ισοπαλία ο τεχνικός της, Βόκολος: «Ήταν μια άτυχη στιγμή. Θα μπορούσαμε κάτι παραπάνω. Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ καλύτεροι. Ο Βόλος είναι σε καλή βαθμολογική θέση και πραγματοποιεί μια καλή χρονιά, αλλά δεν μας δημιούργησε πρόβλημα εκτός από κάποια στημένα και τη φάση του 87'. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη, που δεν είχαμε με το μέρος μας, αλλά κρατάμε την πίστη και την αγωνιστικότητα των παικτών».
Μπορεί η νίκη να μην ήρθε, ήταν πάντως ο πρώτος της βαθμός μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες. Παραμένει στην τελευταία θέση και στο -1 από τον προτελευταίο Λεβαδειακό αλλά και στο -2 από τη ζώνη του υποβιβασμού, εκεί όπου βρίσκεται ο 12ος Ιωνικός. Έχει μόνο μία νίκη σε 24 αγωνιστικές (1-10-13) και αυτή την 1η Οκτωβρίου, έφτασε έτσι τα 18 σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη, κάνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ συλλόγου στην πρώτη κατηγορία.
Έχει δείξει πάντως βελτιωμένο πρόσωπο στα δύο παιχνίδια με τον Βόκολο στον πάγκο, κάτι που επισήμανε και ο Έλληνας τεχνικός: «Τα παιδιά έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και έχουμε σημάδια βελτίωσης. Δεν έχει τελειώσει κάτι. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα».
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός για διάφορους λόγους έμειναν οι στόπερ Κορνέζος (23/1), Πάβλοβετς (3/0) και οι εξτρέμ Τσιλούλης (22/2), Ρόμανιτς (11/0), Τόσιτς (1/0), οι γκολκίπερ Σαράνοβ (20/0), Κοσέλεβ (-), οι μεσοεπιθετικοί Ντε Βινσέντι (21/3), Βασιλακάκης (1/0) και ο κάπτεν/μέσος Μπεχαράνο (17/1).
ΑΡΗΣ«Η εικόνα ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει με τρία και τέσσερα γκολ. Και στο δεύτερο μέρος είχαμε αρκετές καθαρές ευκαιρίες. Στο τέλος αγχωθήκαμε, αλλά σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί», δήλωσε ο τεχνικός του Τερζής, που αναφέρθηκε και στην παρουσία της ομάδας στα πλει-οφ: «Θέλαμε να είμαστε στην εξάδα και ο στόχος πλέον είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Είμαστε στην πέμπτη θέση, στόχος είναι να τη διατηρήσουμε, και να πλησιάσουμε όσο γίνεται τις ομάδες που είναι πιο πάνω».
Δεύτερη σερί νίκη με καλή εμφάνιση για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι προσπέρασαν με +1 τον Βόλο στην 5η προνομιούχο θέση και έχουν πρωταρχικό στόχο να διατηρηθούν εκεί. Εκτός έδρας δεν είναι τόσο αξιόπιστος έχοντας μόνο τρεις νίκες σε 12 εξόδους (3-2-7).
Εν όψει του αγώνα με την Λαμία, ο Τερζής σχολίασε: «Σίγουρα τα τελευταία αποτελέσματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την ψυχολογική μας διάθεση. Οι παίκτες είναι πολύ καλύτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και πιο καλά ακόμη. Η Λαμία έχει αλλάξει πρόσωπο. Στα τελευταία παιχνίδια έχει αλλάξει προπονητή, ο οποίος με τη σειρά του έχει αλλάξει τη διάταξη της ομάδας. Στο τελευταίο παιχνίδι του, στο Βόλο, πήρε την ισοπαλία, ενώ θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη. Η Λαμία παίζει για την επιβίωσή της. Είναι λίγα τα παιχνίδια που απομένουν και θα κάνει ό,τι μπορεί να πάρει τους βαθμούς».
Αγωνιστικά Νέα: Νοκ-άουτ με θλάση ο χαφ Ρουπ (4/1) ενώ παραμένει εκτός ο μεσοεπιθετικός Γκαρθία (17/4). Από την άλλη επιστρέφει ο στόπερ Φαμπιάνο (21/3).
Εκτίμηση
Με ανεβασμένη ψυχολογία ο Άρης μετά τις δύο σερί νίκες, θέλει να τριτώσει το καλό στην Λαμία και να κάνει ακόμα ένα βήμα για την πεντάδα. Δείχνει θετικά σημάδια με Βόκολο η ομάδα της Φθιώτιδας αλλά κατεβαίνει ξανά με πολλές απουσίες και θα δώσουμε τον πρώτο λόγο στους Θεσσαλονικείς με το «διπλό» στο 1.81.
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Κόρτραϊκ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Χαϊντενχάιμ
Ντιναμό Δρέσδης
Κότμπους
Γκρόιτερ Φιρτ
Καρλσρούη
Βόλφσμπουργκ
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Άρης Λεμεσού
Απόλλων Λεμεσού
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Τιχουάνα
Πούμας
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
ΑΕΚ
Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
ΠΑΣ Γιάννινα
Λεβαδειακός
Ιωνικός
ΟΦΗ