Ματσάρα στο «Πάρκο των Πριγκίπων»
* Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει κερδίσει εντός έδρας την Μπαρτσελόνα από τις 14 Φεβρουαρίου του 2017 όταν το είχε κάνει με 4-0. Προπονητής στην καταλανική ομάδα τότε ήταν ο Λουίς Ενρίκε.
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Ασταμάτητη η Παρί Σεν Ζερμέν σε πρωτάθλημα και Champions League. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε προέρχεται από νίκη-ανατροπή κόντρα στην Τουλούζ με 3-1. Τα τρία γκολ ήρθαν σε 16 λεπτά με τον Ζαμπάρνι να ισοφαρίζει στο 77’, τον Ντεμπελέ να κάνει το 1-2 στο 85’ και τον Ντουέ το τελικό 1-3 στις καθυστερήσεις. Ο Ντεμπελέ μάλιστα είχε χάσει πέναλτι στο 72’.
Στο Champions League, επίσης, είναι ασταμάτητη μετρώντας δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στα οποία έχει σημειώσει 10 γκολ! Τα τέσσερα την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στη Σίτι στο Μάντσεστερ, όπου επικράτησε με 4-2. Θα μπορούσε και πέμπτο γκολ, αλλά έχασε πέναλτι στο φινάλε ο Φεράν Τόρες. Ντουέ, Ντεμπελέ, Βιτίνια και Ακλιούς οι σκόρερ της αναμέτρησης.
Ιδιαίτερο ματς για τον Φεράν Τόρες, ο οποίος μέχρι το καλοκαίρι αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα. Με την καταλανική ομάδα σε 207 παιχνίδια πέτυχε 65 γκολ και είχε 23 ασίστ.
Ο Λουίς Ενρίκε μιλώντας για το ματς με την Μπαρτσελόνα την χαρακτήρισε ως «μια ομάδα που μοιάζει περισσότερο στην Παρί Σεν Ζερμέν», ενώ ανέφερε επίσης πως «το συγκεκριμένο ματς δεν είναι σημαντικό για το μέλλον μας στη διοργάνωση. Σαφώς και θέλουμε να το κερδίσουμε, στο γήπεδό μας είμαστε πολύ δυνατοί, θέλουμε να το απολαύσουμε, είναι ένα παιχνίδι μεταξύ δύο κορυφαίων ομάδων».
Αγωνιστικά Νέα:: O επιθετικός Ακλιούς (7/1) που αποχώρησε τραυματίας στο ματς με το Στρασβούργο προπονήθηκε κανονικά και είναι διαθέσιμος. Απουσίασε από την προπόνηση ο αριστερός μπακ Νούνο Μέντες (3/0) που θα μείνει αρκετό καιρό εκτός δράσης και τη θέση του θα πάρει πιθανότατα ο Ντίνιε. Οι απουσίες του μέσου Μαγιουλού (1/0) και του γκολκίπερ Λονγκόνι (0/0) δεν επηρεάζουν τα πλάνα.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Το αήττητο σερί της Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις, για φέτος, επεκτάθηκε στα 11 παιχνίδια. Η ομάδα του Χάνζι Φλικ έδωσε ακόμα μία παράσταση συντρίβοντας εκτός έδρας τη Μπέτις με 5-2. Δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες, ακόμα κι όταν μείωσαν στο γκολ οι Ανδαλουσιανοί δεν είχαν πρόβλημα να πατήσουν ξανά το γκάζι και να ξεφύγουν στο σκορ. Πέντε διαφορετικοί σκόρερ με τους Γιαμάλ, Ρόδρι, Ζεσούς, Γκαρθία και Όλμο να βρίσκουν δίχτυα.
Εξίσου θεαματική είναι η καταλανική ομάδα και στο Champions League, όπου εκτός των δύο νικών της έχει πετύχει 9 τέρματα. Τα 5 εναντίον της Φέγενορντ (5-1) στην πρεμιέρα και τα 4 εναντίον της Γαλατασαράι (1-4) την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Τώρα αρχίζουν τα… δύσκολα όμως για την Μπαρτσελόνα με τον Χάνζι Φλικ να δηλώνει πως «θα παίξουμε πιθανότατα με την καλύτερη ομάδα των δύο τελευταίων σεζόν», ενώ αποθέωσε τον Λουίς Ενρίκε λέγοντας πως: «Λατρεύω να βλέπω την εξέλιξή του. Ο τρόπος που έχει αναπτυχθεί η ομάδα του είναι φανταστικός. Κάνει εκπληκτική δουλειά. Εμείς παίζουμε με το στιλ μας από την αρχή της σεζόν και αυτό θέλουμε να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι».
Αγωνιστικά Νέα:: Πρόβλημα στα δεξιά της άμυνας, καθώς έχουν τεθεί εκτός με μυϊκό τραυματισμό ο Έρικ Γκαρθία (8/1)) και με διάστρεμμα ο Ζιλ Κουντέ (6/1). Ο Γάλλος μπακ πιθανότατα θα προλάβει το κλάσικο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Ισπανός θα λείψει για σχεδόν έναν μήνα. Ο στόπερ Ζεράρ Μαρτίν (8/0) ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα και ταξίδεψε στο Παρίσι. Μαζί με τον Κουμπαρσί (6/0) θα είναι στο κέντρο της άμυνας, ενώ τα μπακ θα είναι ο Κανσέλο (6/1) με τον Εσπάρτ (7/1).
Εκτίμηση
Το ματς της αγωνιστικής με διαφορά από το επόμενο. Σε τρομερή φόρμα αμφότερες Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα. Οποιαδήποτε πρόβλεψη κι αν κάνεις το πιθανότερο είναι σε εκτεθείς. Και οι δύο ομάδες μπορούν να κερδίσουν τον αγώνα. Το g-g είναι μια safe επιλογή, αλλά προσφέρεται χαμηλά, όπως και το Over 2.5. Λογικά είναι παιχνίδι για πολλά γκολ, οπότε θα επιλέξουμε το 4-6 γκολ.
Γουλβς
Πόρτσμουθ
Σαρμιέντο Χουνίν
Μπαράκας Σεντράλ
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ουνιόν Σάντα Φε
Νιούελς Ολντ Μπόις
Σέντραλ Κόρδοβα
Κορίνθιανς
Βιτόρια Μπαΐα
Φενερμπαχτσέ
Σλάβια Πράγας
Λίβερπουλ
Βιγιαρεάλ
Στουτγκάρδη
Ατλέτικο Μαδρίτης
Σαμπάχ
Ντόρτμουντ
Πόρτο
Αϊντχόφεν
Άστον Βίλα
Μπάγερν Μονάχου
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άρσεναλ
Κόμο
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπέτις
Μπόντο Γκλιμτ
Φέγενορντ
Λειψία
Ρεάλ Μαδρίτης
ΑΕΚ
Βίκινγκ
Ρόμα
Ίντερ
Νάπολι
Λιλ
Κλαμπ Μπριζ
Μάντσεστερ Σίτι
Λανς
Σλόβαν Μπρατισλάβας
Λασκ Λίντσερ
Γαλατασαράι
7