Ψάχνει ξέσπασμα η Παρί Σεν Ζερμέν
League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ. Προκρίνονται στους «16» οι ομάδες «1-8» της βαθμολογίας, ενώ οι ομάδες «9-24» συνεχίζουν στα πλέι οφ. Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) Περισσότερες νίκες, 5) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 6) Καλύτερη απόδοση των 8 αντιπάλων της εκάστοτε εμπλεκόμενης ομάδας στη League Phase (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων, Επίθεση), 7) Λιγότεροι βαθμοί ποινής, 8) Βαθμολογία στο Ranking της UEFA.
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Η Παρί Σεν Ζερμέν μπαίνει στη διοργάνωση ως ένα από τα «καυτά» φαβορί για την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου τροπαίου. Επίτευγμα που στο παρελθόν μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης το έχει καταφέρει, αλλά σίγουρα είναι στις δυνατότητες των παικτών του Λουίς Ενρίκε. Στο φετινό ξεκίνημα δείχνει πάντως ότι χρειάζεται χρόνο για να βρει τον καλό της εαυτό και μετά από τέσσερα εντός συνόρων επίσημα παιχνίδια έχει απολογισμό δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.
Την Παρασκευή για το πρωτάθλημα υποδέχθηκε τη Μονακό και φάνηκε ότι θα μπορέσει να πανηγυρίσει το πρώτο «τρίποντο», όμως δεν πήρε τίποτα χάνοντας 2-1. Στο 31’ ο Μαρκίνιος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με το στήθος δίνοντας δικαίως προβάδισμα με την εικόνα που είχε μέχρι εκείνο το σημείο. Κόντρα στη ροή ισοφαρίστηκε στο 58’ με άπαντες να μαρκάρουν με τα… «μάτια» και τα χειρότερα ήρθαν στο 71’. Παρά τις προσπάθειες που έκανε δεν άλλα κάτι και έως τη λήξη και βρίσκεται ήδη στο -7 από την κορυφή.
Μοναδική επίσημη νίκη που έχει πάρει είναι στον τελικό του Σούπερ Καπ απέναντι στην Άστον Βίλ με 2-1. Ο Λουίς Ενρίκε ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2030 και είναι δεδομένο ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης, καθώς είναι αυτός που έχει πιστωθεί τις εκτός συνόρων επιτυχίες.
«Αν μιλάμε μόνο για αποτελέσματα, ήταν ένα καταστροφικό ξεκίνημα στη σεζόν. Ως προπονητής, προσπαθείς να εστιάζεις στα θετικά όσων συμβαίνουν στο γήπεδο. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, αλλά αξίζουμε περισσότερους βαθμούς» δήλωσε χθες ο 56χρονος τεχνικός.
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς σημαντικά προβλήματα ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση. Επιστρέφει σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος ο αριστερός μπακ Μέντες που ήταν τιμωρημένος. Ίσως πάρει θέση στην αρχική ενδεκάδα ο Ντεμπελέ, μαζί λογικά με τους Κβαρατσέλια, Ντουέ στην επίθεση.
ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ
Η Σλόβαν ήταν σταθερά το φαβορί για την πρόκριση σε κάθε γύρο των προκριματικών και πήρε τελικά το εισιτήριο για τη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία της. Άφησε εκτός κατά σειρά Ιμπέρια (νίκη 2-0 εκτός, 1-1 εντός), Μιάλμπι (νίκη 2-1 εκτός, νίκη 2-0 εντός) και Τσέλιε (1-1 εντός, νίκη 2-1 εκτός στην παράταση). Η εικόνα που είχε απέναντι στην τελευταία ήταν προβληματική και «επιβίωσε» έχοντας την τύχη με το μέρος της στη ρεβάνς.
Δεν ήταν αρκετό πάντως αυτό για να της δώσει ώθηση εντός συνόρων και μετά από έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα έχει απολογισμό 4-0-2 με τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ντουνάισκα Στρέντα να βρίσκεται στο -4. Το Σάββατο στο μεταξύ τους ντέρμπι επιβεβαίωσε ότι δεν είναι «καλά» και γνώρισε την ήττα 2-0. Περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο χωρίς να απειλήσει καθόλου στο α’ ημίχρονο και ούτε στην επανάληψη διόρθωσε κάτι στην απόδοση της. Στο 78’ βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ και στο 90 + 4’ τελείωσαν τυπικά όλα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά της «μόνιμης» πρωταθλήτριας Σλοβακίας. Τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης θα υποδεχθεί την Στουτγάρδη και φυσικά ρεαλιστικά πολύ δύσκολα θα πετύχει κάτι θετικό.
«Προσωπικά, πάντα ήθελα να απολαμβάνω τα παιχνίδια από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Σεβόμαστε την Παρί Σεν Ζερμέν, είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς, αλλά το βλέπω ως πρόκληση για τους παίκτες μου» σχολίασε ο Γιάγια Τουρέ που έγινε ο πρώτος Αφρικανός προπονητής στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα: Δηλώθηκε στη λίστα για το Τσάμπιονς Λιγκ ο στόπερ Καμαρά που αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Σλάβια Πράγας. Έμεινε εκτός για τον ίδιο λόγο ο Κιανγκά (Ε). Δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμού οι Κουκάρεβιτς (Ε), Μεντβέντεφ (Α), Χοφστάνερ (ME). Ερωτηματικό ο Γιραγιάνγκ (Ε) που αποχώρησε τραυματίας το Σάββατο. Στην κορυφή της επίθεσης λογικά θα δούμε τον γνώριμο μας Σπόραρ.
Εκτίμηση
Δεν τίθεται θέμα ποιος θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά στη φετινή σεζόν και προέρχεται από τέσσερα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα εντός συνόρων, όμως σίγουρα δεν έχει παίξει τόσο άσχημα. Η Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι μία από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης και δεν περιμένουμε να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα το σκορ. Θα πάμε με 4-6 G.
Τσάρλτον
ΚΠΡ
Ντέρμπι
Γουέστ Μπρομ
Νόριτς
Μπέρμιγχαμ
Τσέλσι
Λιντς
Στουτγκάρδη
Βίκινγκ
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Κορίνθιανς
Λίβερπουλ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Νάπολι
Άρσεναλ
Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε
Βάσκο Ντα Γκάμα
Μπόκα Τζούνιορς
Σάο Πάουλο
Φλουμινένσε
Πλατένσε
ΟΦΗ
Νέστος Χρυσούπολης
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντάλας
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σάρλοτ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ντιναμό Χιούστον
Ρεάλ Σολτ Λέικ
DC Γιουνάιτεντ
Κολόμπους Κρου
Πόρτλαντ Τίμπερς
Σεντ Λούις Σίτι
Σικάγο Φάιαρ
Ίντερ Μαϊάμι
Τορόντο
Νάσβιλ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σινσινάτι
Λος Άντζελες
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Όστιν
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Ντιέγκο
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Τβέντε
Τελστάρ
Μορεϊρένσε
Μπενφίκα
Σεντ Τζόνστον
Σέλτικ
Ρέιντζερς
Σεντ Μίρεν
Ρεάλ Μαδρίτης
Ντόρτμουντ
ΑΕΚ
Λιλ
Κλαμπ Μπριζ
Πόρτο
Μάντσεστερ Σίτι
Μπέτις
Άστον Βίλα
Ίντερ
Βιγιαρεάλ
Λασκ Λίντσερ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπάγερν Μονάχου
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Κόμο
Φέγενορντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λειψία
Σαμπάχ
Σλάβια Πράγας
Μπόντο Γκλιμτ
Λανς
Μπαρτσελόνα
Γαλατασαράι
Αϊντχόφεν
Ρόμα
Φενερμπαχτσέ
over 5,5