Η νεοφώτιστη κόντρα στην τεράστια ευχάριστη έκπληξη
Η Ρίο Άβε υποδέχεται την Αρούκα στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 30ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στο «σπίτι» της Μποαβίστα, ενώ οι φιλοξενούμενοι νίκησαν εντός έδρας τη Βιζέλα.
ΡΙΟ ΑΒΕ Με αυτόν τον τρόπο η Ρίο Άβε συμπλήρωσε ένα καρέ αγώνων στους οποίους δεν έχει χαμογελάσει. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχει αναδειχθεί ισόπαλη δύο φορές κι έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Οι «ριοαβίστας» έχουν συγκεντρώσει 35 βαθμούς και βρίσκονται στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δίχως να κινδυνεύουν με υποβιβασμό, χωρίς όμως να έχουν και κάποιον μεγάλο στόχο μπροστά τους στην τελική ευθεία της σεζόν. Τα τρία πιο πρόσφατα ματς τους ολοκληρώθηκαν αμφίσκορα.
Ο τεχνικός του συλλόγου Λουίς Φρέιρε τόνισε: «»Αν μπορούσα να άλλαζα όλη την ομάδα μου στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Μποαβίστα θα το έκανα διότι δεν κάναμε τίποτα απ’ όσα είχαμε πει. Στο τέλος βέβαια οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα όμως δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και πρέπει να είμαστε σίγουρα πιο έτοιμοι από το ξεκίνημα των παιχνιδιών. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να είμαστε βελτιωμένοι στο παιχνίδι με την Αρούκα και να προσπαθήσουμε για τη νίκη.
Αγωνιστικά Νέα: Αποβλήθηκε ο επθετικός Ασεβέδο (21/2) και θα εκτίσει την ποινή του. Τιμωρημένος και ο αμυντικός Σα (18/0). Αντίθετα εξέτισε και είναι ξανά διαθέσιμος ο στόπερ Γουίλιαμ (21/1). Μακροχρόνιος απών ο εξτρέμ Ζόκα (6/0).
ΑΡΟΥΚΑ Η Αρούκα έχει ενθουσιάσει τους πάντες με την παρουσία της στο τελευταίο δίμηνο και «τρέχει» ένα εκπληκτικό αήττητο σερί οκτώ αγώνων. Μάλιστα έχει πανηγυρίσει από τις 19/2 κι έπειτα πέντε «τρίποντα» κι έχει μετρήσει τρεις ισοπαλίες. Η συγκομιδή των 48 βαθμών φέρνει τους «αρουκένσες» στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα κι έχουν «αγκαλιάσει» την έξοδό τους στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια. Τα έντεκα πιο πρόσφατα ματς τους ήταν Under.
«Έχω ξαναπεί ότι δεν βρισκόμαστε τυχαία στην πέμπτη θέση αλλά είναι το αποτέλεσμα ενός μεγάλου ταξιδιού και μίας τεράστιας προσπάθειας που έχει γίνει. Ποιος πίστεψε στο τεχνικό τιμ, ποιος πίστεψε στους παίκτες και ποιος τους έδωσε την πίστωση χρόνου για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Είμαστε προσαρμοσμένοι στην πραγματικότητα και πιστεύω ότι όλοι βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα και κάπως έτσι τα καταφέρνουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Αρμάντο Εβαντζελίστα.
Αγωνιστικά Νέα: Θα λείψουν ο αμυντικός Βέβερσον (4/0), ο μέσος Βιτίνιο (9/0) και ο επιθετικός Νταμπάγκ (14/7). Αμφίβολος ο στόπερ Μπάσο (29/0).
Εκτίμηση
Η Ρίο Άβε έχοντας μπει στην τελική ευθεία της σεζόν αισθάνεται απόλυτα άνετη αναφορικά με την επίτευξη του στόχου της παραμονής. Από την άλλη η Αρούκα αρχικά έψαχνε κι εκείνη τη σωτηρία, όμως πολύ σύντομα είδε να αλλάζουν τα πλάνα της και πλέον φιγουράρει στην πεντάδα κι ετοιμάζεται να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι αρέσκονται να παίζουν πολύ «σφιχτά», ενώ οι γηπεδούχοι ρισκάρουν περισσότερο. Στις τιμές που προσφέρεται το Over είναι προκλητικό κι ελκυστικό κι αξίζει το ρίσκο, ακόμα κι αν το παιχνίδι λήξει 0-0.
Γουλβς
Φούλαμ
Έβερτον
Σάντερλαντ
Λιντς
Μπράιτον
Μπρέντφορντ
Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Νιούκαστλ
Γουέστ Χαμ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπελγράνο
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Στουρμ Γκρατς
Ραπίντ Βιέννης
Αούστρια Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Κλαμπ Μπριζ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Άντερλεχτ
Μαλίν
Ατλέτικο Παραναένσε
Φλαμένγκο
Σαπεκοένσε
Ρέμο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Βιτόρια Μπαΐα
Μποταφόγκο
Κορίνθιανς
Μπαΐα
Γκρέμιο
Σάντος
Κοριτίμπα
Στρασβούργο
Μονακό
Παρί
Παρί Σεν Ζερμέν
Νις
Μετς
Ναντ
Τουλούζ
Μπρεστ
Ανζέ
Μαρσέιγ
Ρεν
Λυών
Λανς
Λοριάν
Χάβρη
Λιλ
Οσέρ
Ντιναμό Δρέσδης
Χόλσταϊν Κίελ
Ντάρμσταντ
Πάντερμπορν
Μαγδεμβούργο
Καϊζερσλάουτερν
Γκρόιτερ Φιρτ
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Σάλκε
Μπραουνσβάιγκ
Καρλσρούη
Μπόχουμ
Έλβερσμπεργκ
Πρόισεν Μούνστερ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Χέρτα Βερολίνου
Αννόβερο
Νυρεμβέργη
Σοντερίσκε
Νόρτζελαντ
Μίντιλαντ
Μπρόντμπι
Άαρχους
Βίμποργκ
Φρεντερίτσια
Σίλκεμποργκ
Οντένσε
Βέιλε
Κοπεγχάγη
Ράντερς
Σεντ Γκάλεν
Τουν
Λουγκάνο
Βασιλεία
Γιούνγκ Μπόις
Σιόν
ΑΕΚ
Ολυμπιακός
Άρης
Λεβαδειακός
ΟΦΗ
Βόλος ΝΠΣ
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Νάσβιλ
Λος Άντζελες
Ίντερ Μαϊάμι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Ράγιο Βαγιεκάνο
Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Οβιέδο
Αλαβές
Οσασούνα
Εσπανιόλ
Λεβάντε
Μαγιόρκα
Έλτσε
Χετάφε
Ατλέτικο Μαδρίτης
Τζιρόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Θέλτα
Τζένοα
Μίλαν
Ρόμα
Λάτσιο
Κόμο
Πάρμα
Γιουβέντους
Φιορεντίνα
Σασσουόλο
Λέτσε
Αϊντχόφεν
Τβέντε
Άλκμααρ
Μπρέντα
Ναϊμέγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Φορτούνα Σιτάρντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Εξέλσιορ
Τσβόλε
Φέγενορντ
Φόλενταμ
Τελστάρ
Χέρακλες
Χρόνινγκεν
Χέρενφεν
Άγιαξ
Λίβινγκστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί
Αμπερντίν
Σεντ Μίρεν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Μιάλμπι
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Χάμαρμπι
Μάλμε
Μπρομαποϊκάρνα
Κάλμαρ
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Φάλκενμπεργκ
Έστερ
Λιουνγκσκίλε
Έστερσουντ
Σάντβικενς ΙΦ
Μπενφίκα
Πόρτο
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπράγκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μποαβίστα
Φαμαλικάο
Ζιλ Βιθέντε
Κάζα Πία
Τσάβες
Εστορίλ
Μαρίτιμο
Πορτιμονένσε
Βιζέλα
Σάντα Κλάρα
Πάσος Φερέιρα