Με νίκη έχουν σοβαρές ελπίδες για τα μπαράζ οι «στεφανουά»
Η Σεντ Ετιέν θα συγκρουστεί με την Τουλούζ στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής της Λιγκ 1. ΟΙ γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη στο «σπίτι» της Ρεμς, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι εντός έδρας με τη Λανς.
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ
Την περασμένη εβδομάδα αναγκάστηκε να ταξιδέψει στην πόλη Ρεμς ούτως ώστε να δοκιμαστεί εκτός έδρας από την τοπική και ομώνυμη ομάδα σ’ ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι στο οποίο θεωρούταν το αουτσάιντερ για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ανέτρεψε τα προγνωστικά και πραγματοποιώντας μία σπουδαία εμφάνιση έφυγε με το «διπλό» (0-2) στις αποσκευές της. Θέλησε να αιφνιδιάσει και το κατάφερε μόλις στο 3’ με γκολάρα του Ταρντί έξω από την περιοχή. Δέχτηκε αφόρητη πίεση στη συνέχεια όμως είχε σε σπουδαίο απόγευμα τον τερματοφύλακα Λαρσονέρ ο οποίος πραγματοποίησε σωρεία μεγάλων επεμβάσεων. Από το... πουθενά στο 41’ ο Καρντόνα της έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει στην επανάληψη ήταν να υπερασπιστεί το προβάδισμά της. Ανησύχησε τρεις φορές όμως δεν έμελλε να αλλάξει το παραμικρό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Η Σεντ Ετιέν έπειτα από δύο διαδοχικές «σφαλιάρες» κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό. Δεν επέστρεψε απλά στις επιτυχίες αποφεύγοντας τον υποβιβασμό πριν το φινάλε της σεζόν, αλλά δημιούργησε και ρεαλιστικές πιθανότητες για να αποκτήσει μία δεύτερη ευκαιρία μέσω των μπαράζ με ομάδα από τη Λιγκ 2. Οι «στεφανουά» έχουν μαζέψει 30 βαθμούς και στέκονται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο χρειάζονται «τρίποντο» επί της Τουλούζ και ήττα της Χάβρης στο Στρασβούργο για να γλιτώσουν τον απευθείας υποβιβασμό. Υπάρχει γενική συσπείρωση και πίστη ότι θα τα καταφέρουν. Τα πέντε από τα επτά πιο πρόσφατα ματς τους ήταν Over κι αμφίσκορα.
Ο Νορβηγός τεχνικός των γηπεδούχων Έιρικ Χόρνελαντ -ο οποίος δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο με το έργο του- επισήμανε: «Φυσικά και χαρήκαμε πολύ με το αποτέλεσμα κόντρα στη Ρεμς όμως η αλήθεια είναι ότι δεν με ενθουσίασε η εμφάνισή μας. Κι αυτό συνέβη διότι πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ και θα περίμενα να έχουμε αποκτήσει ψυχολογία κι αυτοπεποίθηση και να επιτεθούμε για να τελειώσουμε τον αγώνα. Δεν το κάναμε αλλά σίγουρα αφού πήραμε τη νίκη κοιτάμε μπροστά. Τώρα θέλουμε να παίξουμε καλύτερα και να κερδίσουμε και την Τουλούζ».
Αγωνιστικά Νέα: Δεν μπορούν να προσφέρουν ο επιθετικός Μποάκι (17/3) και ο κορυφαίος σκόρερ της Στασέν (28/12).
ΤΟΥΛΟΥΖ
Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την έφερε αντιμέτωπη εντός έδρας με τη Λανς. Με δεδομένο ότι και οι «χρυσοκόκκινοι» απέτυχαν στους στόχους τους, επρόκειτο καθαρά για μία αναμέτρηση για λόγους γοήτρου και τίποτα παραπάνω. Το τελικό 1-1 και η μοιρασιά δεν στεναχώρησε ιδιαίτερα κανέναν κι έχει ήδη ξεχαστεί απ’ όλους όπως και συνολικά το ματς που δεν πρόσφερε καλό θέαμα. Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ήταν πιο δραστήρια κι απείλησε δύο φορές, κινδυνεύοντας μόλις σε μία περίπτωση. Στο δεύτερο μέρος μπήκε δυνατά κι ευτύχησε να προηγηθεί στο 47’ με ωραίο πλασέ του Γκμπόχο από το «ύψος» της μεγάλης περιοχής. Όχι μόνο δεν «έχτισε» στο μομέντουμ αλλά στο 61’ δέχτηκε την ισοφάριση από κεφαλιά του Ελ Αϊναουί. Βγήκε μπροστά ψάχνοντας το τέρμα της νίκης όμως δεν το βρήκε σε δύο καλές στιγμές και το 1-1 παρέμεινε έως το φινάλε.
Με αυτόν τον τρόπο η Τουλούζ ναι μεν δεν έβαλε στη σειρά δύο διαδοχικά «τρίποντα» όμως παρέμεινε αήττητη για τρίτο σερί παιχνίδι και διασκεδάζει κάπως τις εντυπώσεις για μία αγωνιστική περίοδο στην οποία ιδανικά θα ήθελε να τερματίσει ψηλότερα και κυρίως στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Η συγκομιδή των 39 πόντων κρίνεται «φτωχή» και φέρνει τους «βιολετί» στην 12η θέση της κατάταξης, με τον κόσμο να είναι απογοητευμένος, καθώς ονειρευόταν μία ομορφότερη πορεία, καθώς είναι αλήθεια ότι ήταν από τις ομάδες που δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς τους ολοκληρώθηκαν Under.
«Πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρο πως έχουμε κάνει πολύ καλύτερες εμφανίσεις σε σχέση με τον αγώνα με τη Λανς όμως μου άρεσε ότι προσπαθήσαμε πολύ για τη νίκη. Έχουμε το πνεύμα του μαχητή στην ομάδα μας και είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και στο παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν. Έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό, διότι θέλουμε να κλείσουμε όμορφα τη σεζόν» σχολίασε ο κόουτς των φιλοξενούμενων, Κάρλες Μαρτίνεθ Νόβελ, με τον Ισπανό να συνεχίζει και του χρόνου στο «τιμόνι» τους.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισαν και είναι ξανά διαθέσιμοι ο σέντερ μπακ Κρέσγουελ (30/3) και ο επιθετικός Εντζουμά (10/2). Θα λείψουν ο σέντερ μπαν Νικολάισεν (7/0) και ο μέσος Σμιντ (9/0).
Εκτίμηση
Η Σεντ Ετιέν ξέρει ότι γέννησε ξανά την ελπίδα στους οπαδούς της έπειτα από το μεγάλο «διπλό» στην έδρα της Ρεμς και το «Ζοφρουά Γκισάρ» αναμένεται να είναι κατάμεστο, θέλοντας να σπρώξει την ομάδα στη νίκη, με την ελπίδα ότι δεν θα κερδίσει η Χάβρη στο Στρασβούργο και οι «στεφανουά» θα βρεθούν στα μπαράζ. Από την άλλη η Τουλούζ είναι βαθμολογικά αδιάφορη αλλά δεν θα πάει για... τουρισμό στις όχθες του Ροδανού ποταμού, καθώς έχει ρόλο ρυθμιστή. Με βάση το στιλ των δύο ομάδων φαντάζει δύσκολο να μην σημειωθούν τέρματα και θα στηρίξουμε το οριακά αποδεκτό Over.
Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Σίτι
Ρέξαμ
Μπέρμιγχαμ
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Ουνιόν Σάντα Φε
Σαρμιέντο Χουνίν
Αούστρια Λουστενάου
WSG Τιρόλ
Γκενκ
ΣΚ Μπέβερεν
Λιλ
Παρί Σεν Ζερμέν
Μπραουνσβάιγκ
Χέρτα Βερολίνου
Μπόχουμ
Όσναμπρικ
Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη
Χόρσενς
Βίμποργκ
Ντρόχεντα Γιουνάιτεντ
Ντάνταλκ
Σεντ Πάτρικς
Γουότερφορντ Γιουνάιτεντ
Γκάλγουεϊ Γιουνάιτεντ
Σέλμπουρν
Μποέμιαν
Σλίγκο Ρόβερς
Αλαβές
Βιγιαρεάλ
Σανταντέρ
Έλτσε
Μίλαν
Βενέτσια
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Ομόνοια 29ης Μαΐου
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Νέα Σαλαμίνα
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Χρόνινγκεν
Φορτούνα Σιτάρντ
Ρίο Άβε
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Ερζουρουμσπόρ
Μονακό
Νις
Λυών
Στρασβούργο
Μαρσέιγ
Μπρεστ
Ρεν
Οσέρ
Λανς
Ναντ
Ανζέ
Ρεμς
Μονπελιέ
Χάβρη