Τεταμένο το κλίμα στη ΣΠΑΛ, να κλείσει με νίκη η Φιορεντίνα
ΣΠΑΛ και Φιορεντίνα έρχονται αντιμέτωπες για την τελευταία αγωνιστική της Σέριε Α’. Ψάχνουν μία νίκη μετά από καιρό οι υποβιβασμένοι γηπεδούχοι, να κλείσουν θετικά τη χρονιά θέλουν οι φιλοξενούμενοι.* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΣΠΑΛ
Ηττήθηκε με 3-0 στην έδρα της Βερόνα την Τετάρτη και συνέχισε το αρνητικό σερί των αποτελεσμάτων της. Μόλις στο 7’ έμεινε πίσω στο σκορ και τέσσερα λεπτά μετά δέχθηκε και δεύτερο τέρμα. Ο τερματοφύλακας Λετίτσα πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, με το ξεκίνημα της επανάληψης όμως ο Φαραόνι πέτυχε το 3-0. Προσπάθησε να απειλήσει στη συνέχεια, οι προσπάθειες των Στρεφέτσα και Πετάνια όμως κατέληξαν άουτ.Έμεινε για 11ο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη (0-2-9), δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει μετά τη διακοπή και πλέον θα τερματίσει και επίσημα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Το σημερινό λογικά είναι το τελευταίο παιχνίδι του Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο στον πάγκο της ομάδας, ο Ιταλός προπονητής δεν μπόρεσε να βελτιώσει την ομάδα από την ημέρα που την ανέλαβε και σε 14 παιχνίδια στα οποία την καθοδήγησε είχε μόλις μία νίκη. Θέμα συζήτησης στην Φεράρα το γεγονός ότι την επόμενη του αγώνα με την Βερόνα, έξω από τα προπονητικό κέντρο της ομάδας είχε τοποθετηθεί μία γουρονοκεφαλή και ένα πανό που καλούσε τη διοίκηση να διώξει τους παίκτες!
«Είμαι απογοητευμένος. Είδα μία ομάδα χωρίς όρεξη, χωρίς δημιουργία που δεν έπαιξε ποδόσφαιρο. Λυπάμαι γι΄αυτό και τώρα πρέπει να βρω τους 11 που θα παίξουν απέναντι στην Φιορεντίνα καθώς έχουμε πολλές απουσίες. Όσο για τον υποβιβασμό μας, είμαι πεπεισμένος πως αν δίναμε έναν αγώνα την εβδομάδα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά», σημείωσε ο κόουτς Ντι Μπιάτζιο.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν τραυματίες ο βασικός γκολκίπερ Μπερίσα (26/0),/0) ο μπακ Σάλα (16/0) ο κεντρικός αμυντικός Ζουκάνοβιτς (3/0), ο μεσοεπιθετικός Φάρες (5/0) και οι φορ Φλόκαρι (24/1) και Τσέρι (8/1).
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
Πραγματοποίησε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο στην αναμέτρηση απέναντι στην Μπολόνια την Τετάρτη και πέτυχε μία εμφατική νίκη με 4-0. Είδε τον Ντανίλο να της στερεί το 1-0 στο πρώτο ημίχρονο καθώς έκοψε πάνω στη γραμμή ένα σουτ του Κιέζα, στην επανάληψη όμως ο Ιταλός επιθετικός ανέλαβε δράση. Αρχικά και με τη βοήθεια μίας κόντρας άνοιξε το σκορ στο 48’ και έξι λεπτά μετά με διπλή προσπάθεια έγραψε το 2-0. Στο 74’ ο Μιλένκοβιτς από κοντά ανέβασε τον δείκτη του σκορ για να έρθει και πάλι ο Κιέζα στο 89’ να πετύχει το πρώτο του χατ τρικ με τη φανέλα της Φιορεντίνα, το οποίο και έτρεξε να πανηγυρίσει μαζί με τον Φρανκ Ριμπερί.
Το σύνολο του Ιακίνι επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές και αν πάρει και το τρίποντο σήμερα θα τερματίσει σίγουρα στην 10η θέση. Την Πέμπτη (30/7) ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της για ακόμη ένα χρόνο με τον Τζουζέπε Ιακίνι. Ο Ιταλός τεχνικός είναι η αλήθεια ότι από τη μέρα που πήρε τη θέση του Μοντέλα έχει καταφέρει να δώσει στην ομάδα μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και ο πρόεδρος Κομίσο αναγνώρισε τη δουλειά του. Η επόμενη σεζόν βέβαια θα ξεκινήσει με μεγαλύτερες φιλοδοξίες και με στόχο την επιστροφή της ομάδας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
«Δεν συζητήσαμε ακόμα με τη διοίκηση για τους στόχους της νέας σεζόν, αλλά θα το κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες. Για την ώρα θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά με το κεφάλι ψηλά,ξέρουμε ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά και θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ,τόνισε ο κόουτς Ιακίνι.
Αγωνιστικά Νέα: Συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει ο εξτρέμ Γκεζάλ (19/1). Εκτός λόγω τραυματισμού έμεινε ο μέσος Καστροβίλι (33/3) και ο εξτρέμ Ριμπερί (21/3). Επιστρέφουν ο μέσος Μπενάσι (18/1 και ο βασικός τερματοφύλακας Ντραγκόφσκι (31/0).
Εκτίμηση
Η Φιορεντίνα θέλει να κλείσει με νίκη μία, μέτρια είναι η αλήθεια. χρονιά και ο Ιακίνι να γιορτάσει με αυτόν τον τρόπο την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Ντι Μπιάτζιο από την άλλη θα ήθελε να φύγει με ψηλά το κεφάλι από τη ΣΠΑΛ, το θέμα είναι κατά πόσο θα δείξουν οι παίκτες του την κατάλληλη διάθεση. Χαμηλό το διπλό για να ασχοληθούμε, θα πάμε με τη νίκη των βιόλα στο ημίχρονο.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μάντσεστερ Σίτι
Κόβεντρι
Μπράιτον
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Γουλβς
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Τίγκρε
Ροσάριο Σεντράλ
Σαρμιέντο Χουνίν
Μπελγράνο
Ουρακάν
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ιντεπεντιέντε
Σαν Λορέντζο
Αούστρια Βιέννης
Αούστρια Λουστενάου
Στουρμ Γκρατς
Λασκ Λίντσερ
WSG Τιρόλ
Χάρτμπεργκ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Κόρτραϊκ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σαρλερουά
Γκενκ
Γάνδη
Κλαμπ Μπριζ
Αντβέρπ
Μπρεστ
Παρί Σεν Ζερμέν
Λε Μαν
Λανς
Λιλ
Τρουά
Καρλσρούη
Κότμπους
Όσναμπρικ
Χέρτα Βερολίνου
Χαϊντενχάιμ
Χόλσταϊν Κίελ
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερν Μονάχου
Λειψία
Αμβούργο
Λίνγκμπι
Σοντερίσκε
Νόρτζελαντ
Άαρχους
Ράντερς
Οντένσε
Σίλκεμποργκ
Βίμποργκ
Λωζάνη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Βασιλεία
Ζυρίχη
Βαντούζ
Ελλάς Σύρου
Αναγέννηση Καρδίτσας
Νίκη Βόλου
Ολυμπιακός Β'
Νέστος Χρυσούπολης
ΠΑΣ Πύργος 1968
Πανσερραϊκός
Άστερας Τρίπολης Β'
Αστέρας Τρίπολης
ΑΕΚ
ΠΑΟΚ
Άρης
Κηφισιά
Λεβαδειακός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Όστιν
Σικάγο Φάιαρ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σαν Ντιέγκο
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολοράντο Ράπιντς
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σιάτλ Σάουντερς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντιναμό Χιούστον
Λέτσε
Μόντσα
Νάπολι
Μπολόνια
Σασσουόλο
Γιουβέντους
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ομόνοια 29ης Μαΐου
Κρουζ Αζούλ
Κλαμπ Αμέρικα
Μοντερέι
Τίγκρες
Ράουφος
Οντ
Έγκερσουντ
Κόνγκσβινγκερ
Μος
Χάουγκεσουντ
Ρανχάιμ
Ασάνε
Σογκντάλ
Στρόμεν
Στρομσγκόντσετ
Σάντνες Ουλφ
Χοντ
Λιν
Αϊντχόφεν
Σπάρτα Ρότερνταμ
Εξέλσιορ
Ουτρέχτη
Τσβόλε
Φέγενορντ
Χέρενφεν
Τελστάρ
Φαμαλικάο
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Αρούκα
Σάντα Κλάρα
Μπενφίκα
Ζιλ Βιθέντε
Ρέιντζερς
Σέλτικ
Μάλμε
Έργκριτε
Χάμαρμπι
Μπρομαποϊκάρνα
Έλφσμποργκ
Κάλμαρ
Γαλατασαράι
Κοτζάελισπορ
Αμέντ Σπορτίφ
Μπασακσεχίρ
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Κασίμπασα