Χωρίς ισοπαλία η Τοντέλα στο φετινό πρωτάθλημα
Η Τοντέλα υποδέχεται τη Μαρίτιμο στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στο «σπίτι» της Αρούκα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν εντός έδρας από τη Ζιλ Βιθέντε.ΤΟΝΤΕΛΑ
Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την υποχρέωσε να ταξιδέψει στα προάστια του Πόρτο για να δοκιμαστεί εκτός έδρας από τη νεοφώτιστη Αρούκα. Το ματς διεξήχθη κάτω από σφοδρή βροχόπτωση που έκανε δύσκολες τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, χωρίς να δικαιολογούν όμως οι καιρικές συνθήκες την εικόνα της και την «καθαρή» ήττα με 2-0. Έμοιαζε εκτός τόπου και χρόνου στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Δέχτηκε γκολ στο 10’ που ευτυχώς για εκείνη ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο ημίωρο παραχώρησε ανόητο πέναλτι και ο Μπάσο δεν αστόχησε στο 31’ πετυχαίνοντας το 1-0. Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε και στην επανάληψη. Δέχτηκε αναμενόμενα και δεύτερο τέρμα από τον Μπούκια στο 68’. Τότε ήταν που ξύπνησε κι αντέδρασε όμως πλέον ήταν αργά. Σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες μέχρι το φινάλε και τελικά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι.
Η Τοντέλα υπέστη τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη από την Πόρτο που ήταν πάντως εντός έδρας κι εντός προγράμματος. Έχει συγκεντρώσει 9 βαθμούς και παραμένει η μοναδική ομάδα σε ολόκληρη την κατηγορία που δεν έχει αναδειχθεί ακόμα ισόπαλη. Αρέσκονται σε επιθετικό στιλ οι «χρυσοπράσινοι» και δεν είναι τυχαίο ότι τα οκτώ από τα δέκα φετινά τους ματς για την Πριμέιρα Λίγκα ήταν Over.
Ο τεχνικός του συλλόγου Πάκο Αγεσταράν τόνισε: «Θα προτιμούσα να είχα 15 βαθμούς αντί για 9 αλλά όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στη δουλειά που κάνουμε. Στο προηγούμενο παιχνίδι χάσαμε επειδή είχαν έναν τερματοφύλακα σε εξαιρετική ημέρα. Δεν ανησυχώ για τα ατομικά λάθη που συμβαίνουν. Θα ανησυχούσα αν γίνονταν υπό πίεση αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο».
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και είναι ξανά διαθέσιμος ο κεντρικός χαφ Ουνταμπαρένα (9/0). Απών λόγω τραυματισμού ο σέντερ μπακ Γκονσάλβες (5/0) όπως και ο αριστερός οπισθοφύλακας Μπόρζες (7/1). Θα λείψουν επίσης ο μέσος Μουρατόρε (2/0) και ο επιθετικός Ντος Άνιος (8/2). ΜΑΡΙΤΙΜΟ
Την περασμένη εβδομάδα χρησιμοποίησε ξανά ως έδρα το γήπεδο της γειτονικής Νασιονάλ Μαδέιρα, από τη στιγμή που δεν είναι ακόμα κατάλληλος ο αγωνιστικός χώρος του δικού της «σπιτιού». Της κόστισε ξανά καθώς υπέστη ήττα (1-2) από τη Ζιλ Βιθέντε. Μπήκε φουριόζα στο ματς αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ που θα της έδινε και ψυχολογικό προβάδισμα. Δεν το βρήκε στις δύο ευκαιρίες που έφτιαξε. Σαν να μην έφτανε αυτό ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Πάουλο Βίκτορ σε εύκολο πλασέ του Φουτζιμότο επέτρεψε στους αντιπάλους της να ανοίξουν το σκορ στο 28’. Δεν επηρεάστηκε και πίεσε ψάχνοντας την ισοφάριση. Τη βρήκε στο 45’ με όμορφη ατομική ενέργεια και σουτ του Σάδας. Κυριάρχησε και στο δεύτερο μέρος, χωρίς να έχει ουσία. Ξανά κόντρα στη ροή του αγώνα είδε τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα με τον Φερούζεμ στο 67’. Δεν έφτιαξε σημαντικές φάσεις και δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Αυτό ήταν το όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο η Μαρίτιμο δεν μπόρεσε να χαμογελάσει. Παράλληλα ήταν η τρίτη της ήττα στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις της. Η συγκομιδή των 7 βαθμών -αποτελεί το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της και της συμβαίνει για δεύτερη φορά- φέρνει τους «πρασινοκόκκινους» κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και στην προτελευταία θέση. Υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και σε περίπτωση νέου αποτελέσματος θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις, από τη στιγμή που ακολουθεί και διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Τα δύο πιο πρόσφατα ματς των νησιωτών ολοκληρώθηκαν Over κι αμφίσκορα.
«Χωρίς αμφιβολία αξίζαμε πολλά περισσότερα στο παιχνίδι με τη Ζιλ Βιθέντε. Αξίζαμε όχι την ισοπαλία αλλά τη νίκη και παρουσιάσαμε πολύ μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η αποτελεσματικότητα και το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Είναι πολύ απογοητευτικό διότι καταλήγουμε να υποφέρουμε επειδή δεν έχουμε αποτελεσματικότητα και οι αντίπαλοι σκοράρουν στην πρώτη τους ευκαιρία» ήταν τα λόγια του Ισπανού προπονητή Χούλιο Βελάσκεθ ο οποίος νιώθει την καρέκλα του να «τρίζει» επικίνδυνα.
Αγωνιστικά Νέα: Είναι τιμωρημένος και θα εκτίσει την ποινή του ο δεξιός μπακ Βινκ (9/2). Την τελευταία στιγμή θα κριθεί του επιθετικού Μασέδο (4/0).
Εκτίμηση
Η μοναδική ομάδα δίχως ισοπαλία έως τώρα στη φετινή Πριμέιρα Λίγκα είναι η Τοντέλα. Οι «χρυσοπράσινοι» μετρούν τρεις νίκες και δέκα ήττες, δίχως να έχουν μοιραστεί ούτε μία φορά τους βαθμούς. Το εντός έδρας παιχνίδι τους με τη Μαρίτιμο δεν θα είναι εύκολο, καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση και στους νησιώτες οι οποίοι συνηθίζουν να ξεκινούν με μεγάλες προσδοκίες και στη συνέχεια να προσγειώνονται στην πραγματικότητα που τους θέλει να παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία. Καμία από τις δύο δεν θα πάρει ρίσκο, αλλά θα το κάνουμε εμείς και θα πάμε με την ισοπαλία θεωρώντας ότι δεν θα αφήσει καμία πλευρά ιδιαίτερα δυσαρεστημένη.
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Λίβερπουλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Κόρτραϊκ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπράγκα
Μπενφίκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Ζιλ Βιθέντε
Φαμαλικάο
Μποαβίστα
Πάσος Φερέιρα
Εστορίλ
Βιζέλα
Μορεϊρένσε
Μπελενένσες Σαντ
Πορτιμονένσε
Μακέντο Καβαλέιρος
Σάντα Μάρτα Πεναγκουάιο