Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: ΑΕΚάρα και στο Μιλάνο! (video)

Γιουρόπα Λιγκ: ΑΕΚάρα και στο Μιλάνο! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/10/2017 00:05
Με τον Ανέστη να κατεβάζει ρολά, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και πήρε «χρυσό» βαθμό στη μάχη για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. «Διπλό» στη Βιέννη η Ριέκα, 3-1 την Αούστρια.

Μετά το «διπλό» της πρώτης αγωνιστικής στη Ριέκα, η ΑΕΚ έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από την έδρα της Μίλαν και έκανε ακόμα ένα βήμα για την πρόκριση στους «32» του θεσμού. Με τον Ανέστη να κάνει εμφάνιση καριέρας, η «Ένωση» κράτησε στο μηδέν τους «ροσονέρι» και μάλιστα είχε τις δικές της στιγμές για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ.

Με το βαθμό, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έφτασε τους 5 και διατηρήθηκε στο -2 από την Μίλαν πριν τη μεταξύ τους μονομαχία στο ΟΑΚΑ. Στην 3η θέση με 3 βαθμούς βρίσκεται πλέον η Ριέκα, η οποία μπήκε στο κόλπο πρόκρισης μετά το «διπλό» (3-1) στην έδρα της Αούστρια Βιέννης.

Το ματς:


Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά στο ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε ήδη κερδίσει τρία κόρνερ, τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Η Μίλαν από την άλλη δεν έκανε κάποια φάση, με εξαίρεση μια προσπάθεια του Κουτρόνε στο 7' που κατέληξε σε γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε ορθώς για οφσάιντ.

Οι «ροσονέρι» ανέβασαν την απόδοση τους, ωστόσο στο πρώτο μισάωρο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ανέστη. Αντίθετα, η ΑΕΚ είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο 30’. Ο Σιμόες έκλεψε από τον Μουσάκιο μέσα από την περιοχή και έκανε το γύρισμα από τη γραμμή του άουτ, με τη μπάλα να χτυπά στο πόδι του Ντοναρούμα και να κυλά παράλληλα με το τέρμα.Η «Ένωση» είχε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 41’. Ο Χριστοδουλόπουλος έβγαλε τον Μάνταλο σε θέση βολής, όμως ο Έλληνας άσος καθυστέρησε και κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Μπονούτσι. Δευτερόλεπτα μετά, ο Ντοναρούμα χρειάστηκε να επέμβει σε γύρισμα του Γιόχανσον, κρατώντας το μηδέν για την Μίλαν. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 45’, με τους Σιμόες και Τζανετόπουλο να κόβουν σωτήρια τα πλασέ των Σίλα και Μποναβεντούρα.

Η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου μέρους ήταν για την ΑΕΚ, στο 53', όταν ο Γκάλο έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Λόπες πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Μάνταλος έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως ο Μουσάτσιο έβαλε σωτήρια το τάκλιν.

Η πρώτη αξιόλογη φάση της Μίλαν ήρθε στο 54’ με τον Ανέστη να διώχνει το μακρινό σουτ του Λοκατέλι. Ένα λεπτό μετά, ο Αντρέ Σίλβα αστόχησε με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 58’ ο Ανέστης απέκρουσε το δυνατό σουτ του Τσαλχάνογλου.

Δέκα λεπτά μετά ο Έλληνας πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Τσαλχάνογλου και στη συνέχεια βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Κουτρόνε. Ο Ανέστης συνέχισε το ρεσιτάλ επεμβάσεων, αφού στο 77’ μπλόκαρε νέο σουτ του Κουτρόνε και στο 80’ έδιωξε σε κόρνερ το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Σούσο.

Η ΑΕΚ άντεξε την πίεση και στο 85’ είχε σπουδαία ευκαιρία με απευθείας φάουλ του Μπακασέτα, αναγκάζοντας τον Ντοναρούμα να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 90’ ο Ανέστης πραγματοποίησε άλλη μια επέμβαση σε φάουλ του Τσαλχάνογλου κρατώντας το μηδέν.

Μάλιστα στις καθυστερήσεις η «Ένωση» είχε σημαντική ευκαιρία με σουτ του Αραούχο, το οποίο κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Το 0-0 έμεινε ως το φινάλε και η ΑΕΚ έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

Μίλαν (Βιντσέντσο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Ροντρίγκες, Μπονούτσι, Μουσάτσιο, Λοκατέλι, Σούσο (83' Μπορίνι), Τσαλχάνογλου, Μποναβεντούρα (72' Κεσί), Καλάμπρια, Κουτρόνε, Αντρέ Σίλβα (62' Κάλινιτς).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Βράνιες, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (93' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (64' Αραούχο), Λιβάγια (76' Μπακασέτας).

Η βαθμολογία:


1. Μίλαν 7
2. ΑΕΚ 5
3. Ριέκα 3
4. Αούστρια Βιέννης 1


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.