Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΚ ξέρανε την ΑΕΛ στο 90+4’!

Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΚ ξέρανε την ΑΕΛ στο 90+4’!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/4/2018 21:35
Με ένα απίστευτο γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 90+4’ η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ!

Όπως και πέρσι, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα είναι υπόθεση δικεφάλων! Η ΑΕΛ προσπάθησε με… νύχια και με δόντια να κρατήσει το προβάδισμα του πρώτου αγώνα, ωστόσο το εκπληκτικό γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 90+4’ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 στο ΟΑΚΑ και έστειλε την «Ένωση» στον τελικό του Κυπέλλου!

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον αφύλαχτο Λάζαρο, ο οποίος στόπαρε με το στήθος και με τρομερό γυριστό βολέ, έγραψε το 1-0 που έστειλε τους «κιτρινόμαυρους» στον τελικό για 3η σερί χρονιά! Η ΑΕΛ το πάλεψε, έχοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος για να προηγηθεί στο σκορ, ωστόσο «λύγισε» στην τελευταία φάση του αγώνα και δεν κατάφερε να προκριθεί σε τελικό Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2007.

Το ματς:


Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΚ ξέρανε την ΑΕΛ στο 90+4’!
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο. Η ΑΕΛ έχοντας σκορ πρόκρισης από το πρώτο αγώνα, έκλεισε σωστά όλους τους διαδρόμους και δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μπόζοβιτς.

Η «Ένωση» είχε συντριπτικό ποσοστό κατοχής (ξεπέρασε το 80%!), ωστόσο αδυνατούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις. Ενδεικτικό ότι η μοναδική καλή της στιγμή ήταν ένα σουτ του Μπακασέτα (19’) από το όριο της περιοχής, το οποίο έδιωξε σωτήρια ο γκολκίπερ των «βυσσινί».

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Χιμένεθ άλλαξε το 3-5-2 σε 4-2-3-1, με τον Γκάλο να ανεβαίνει στα εξτρέμ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος άνηκε στην ΑΕΛ, όταν στο 48’ ο Κριζμάν βγήκε απέναντι στον Μπάρκα, ο οποίος του έκλεισε άψογα τον δρόμο, τον έβγαλε πλάγια και έδιωξε σε κόρνερ το γύρισμά του. Εννέα λεπτά μετά (57’), οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» ξανά το 0-1, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να διώχνει σωτήρια με τα πόδια το πλασέ του Ντέλετιτς λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.

Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τους Χριστοδουλόπουλο και Μασούντ αντί των Μπακασέτα και Κονέ, επιχειρώντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Η ΑΕΚ αύξησε την πίεση της ωστόσο η πρώτη της κλασική ευκαιρία ήρθε στο 81’. Ο Χουλτ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Αραούχο έκανε το πλασέ από τη μικρή περιοχή, όμως ο Ρέντζας έβαλε σωτήρια την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Μασούντ ανέλαβε την εκτέλεση του, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Η ΑΕΚ πίεσε ασφυχτικά στα τελευταία λεπτά για το γκολ της πρόκρισης και η λύτρωση ήρθε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αραούχο, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Χριστοδουλόπουλος στόπαρε με το στήθος και με ένα απίθανο εναέριο γυριστό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντας την «Ένωση» στον τελικό.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.