Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Το προφίλ της Γαλλίας

Το προφίλ της Γαλλίας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/6/2018 16:00
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το agones.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Ρωσίας.

Γράφει ο Κώστας Καραγιαννόπουλος:

Δύο χρόνια μετά τη ψυχρολουσία στον τελικό του Euro που διοργάνωσε η ίδια, η Γαλλία πηγαίνει στη Ρωσία με στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει στη διάθεση του ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ της διοργάνωσης ωστόσο ο ίδιος δέχεται έντονη αμφισβήτηση για το αν μπορεί να οδηγήσει τους «τρικολόρ» στην κορυφή.

«Δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο της Γερμανίας και της Ισπανίας» ισχυρίστηκε ο Γάλλος τεχνικός σε μια προσπάθεια να αφαιρέσει από την ομάδα του την ταμπέλα του φαβορί, που έχει αποδειχτεί ότι βαραίνει αρκετά τους «Les Bleus».

Ιστορία στο θεσμό:


Το προφίλ της Γαλλίας
Έχει δώσει το «παρών» στα 14 από τα 20 Παγκόσμια Κύπελλα και η μεγαλύτερη στιγμή της είναι η κατάκτηση του τροπαίου το 1998 στην έδρα της, επικρατώντας με 3-0 της Βραζιλίας. Ο Ζιντάν με δύο γκολ έβαλε την υπογραφή του στον τελικό, ενώ ακόμα παραμένει αναπάντητο το τι συνέβη στον Ρονάλντο.

Έφτασε ξανά στον τελικό το 2006 όπου έχασε τον τίτλο από την Ιταλία (3-5 στα πέναλτι) στο αξέχαστο «αντίο» του Ζιντάν. Μετράει άλλες τρεις παρουσίες στα ημιτελικά (1958, 1982, 1986) όπου αποκλείστηκε από Βραζιλία και Δ. Γερμανία (δις).

Και αν στη διοργάνωση της Σουηδίας υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της «Σελεσάο» του Πελέ (2-5), δεν μπορεί παρά να αισθάνεται αδικημένη στον συγκλονιστικό ημιτελικό της Σεβίλλης το 1982, όπου η τρομερή ομάδα του Πλατινί ηττήθηκε στα πέναλτι από την Δ. Γερμανία, η οποία δεν τιμωρήθηκε για το δολοφονικό φάουλ του Σουμάχερ στον Μπατιστόν.

Δεν έχει καταφέρει να περάσει τον πρώτο γύρο σε 7 διοργανώσεις που συμμετείχε στο παρελθόν, με τελευταία το Μουντιάλ του 2010. Στην περασμένη διοργάνωση στη Βραζιλία έφτασε ως τα προημιτελικά, όπου «λύγισε» από την Γερμανία στο «Μαρακανά» (0-1).

Πως προκρίθηκε στη Γαλλία:


Τερμάτισε πρώτη σε όμιλο με Σουηδία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Λουξεμβούργο και Λευκορωσία, έχοντας απολογισμό 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα (18-6 τέρματα).

Ξεκίνησε με γκέλα στη Λευκορωσία (0-0), ωστόσο έκανε το 2x2 κόντρα στην Ολλανδία (4-0 εντός, 1-0 εκτός) και μοιράστηκε τις νίκες με τη Σουηδία (2-1 εντός, 1-2 εκτός). Ακολούθησε γκέλα ολκής με το Λουξεμβούργο (0-0 εντός), ωστόσο τις δύο τελευταίες αγωνιστικές κέρδισε Βουλγαρία και Λευκορωσία και «σφράγισε» το εισιτήριο με +4 από Σουηδούς και Ολλανδούς.

Ανάμεικτη εικόνα στα φιλικά. Κέρδισε την Αγγλία (3-2) παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Γερμανία (2-2), γνωρίζοντας την ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Παράλληλα, ηττήθηκε εντός έδρας από Ισπανία (0-2) και Κολομβία (2-3 από 2-0), αλλά τον Ιούνιο κέρδισε με 3-1 την Ιταλία στη Νίκαια.

Προπονητής: Ντιντιέ Ντεσάμπ (49 ετών)


Το προφίλ της Γαλλίας
Ήταν αρχηγός της Γαλλίας στις τελευταίες επιτυχίες των «τρικολόρ» (Μουντιάλ 1998, Euro 2000). Διαδέχτηκε τον Λοράν Μπλάν μετά το Euro 2012 και έφερε κλίμα ηρεμίας στα αποδυτήρια, τα οποία θύμιζαν… εμπόλεμη ζώνη.

Στην πρώτη του διοργάνωση ως ομοσπονδιακός τεχνικός, οδήγησε τους «τρικολόρ» μέχρι τα προημιτελικά του Μουντιάλ του 2014, όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Γερμανία. Δύο χρόνια μετά έφτασε την γαλλική ομάδα μέχρι τον τελικό του Euro που έγινε στην έδρα της, ωστόσο έχασε το τρόπαιο από την Πορτογαλία του Σάντος. Πλέον δέχεται έντονη αμφισβήτηση για το αν είναι ικανός να οδηγήσει την Γαλλία σε μεγάλη επιτυχία.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Μονακό, με την οποία έφτασε ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2004. Αποχώρησε το 2006 και συνέχισε στην Γιουβέντους, την οποία οδήγησε πίσω στην Σέριε Α μετά το σκάνδαλο Calciopoli. Στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του, οδηγώντας την Μαρσέιγ στο «νταμπλ» του 2010 και σε άλλα δύο Κύπελλα Γαλλίας (2011, 2012), προτού αποχωρήσει τον Ιούλιο του 2012 για να αναλάβει την Εθνική.

Το δυναμικό:


Το προφίλ της Γαλλίας
Σταρ: Σ’ ένα ρόστερ γεμάτο αστέρια, λαμπρότερο είναι αυτό του Αντουάν Γκριεζμάν. Ο Γάλλος εξτρέμ και πρώτος σκόρερ του Euro 2016, πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Ατλέτικο (29 γκολ, 15 ασίστ) και το όνομα του είχε συνδεθεί με την Μπαρτσελόνα. Στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνεται ο Πολ Πογκμπά, ο οποίος όμως δεν έχει δικαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες που δημιούργησε ως παίκτης της Γιουβέντους.

Πολύτιμοι: Ο Ενγκολό Καντέ κρατούσε μόνος του το κέντρο της Τσέλσι τη φετινή σεζόν, αποτελώντας πραγματικό «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή. Το παιδί-θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου, ο Κιλιάν Εμπαπέ (21 γκολ, 16 ασίστ φέτος) αναμένεται να έχει θέση βασικού στην επίθεση, ενώ στην άμυνα Βαράν και Ουμτιτί απαρτίζουν το κεντρικό δίδυμο. Αρχηγός της ομάδας είναι ο γκολκίπερ Ούγκο Γιορίς, ο οποίος προσφέρει εντυπωσιακές επεμβάσεις με τη φανέλα της Τότεναμ, αλλά είναι επιρρεπής σε γκάφες (ενδεικτικό το γκολ που δέχτηκε από το κέντρο κόντρα στη Σουηδία).

Απουσίες: Το βάθος στο γαλλικό ρόστερ είναι αξιοζήλευτο, αναγκάζοντας τον Ντεσάμπ να αφήσει εκτός παίκτες όπως Μαρσιάλ, Λακαζέτ, Ραμπιό, Κομάν, Λαπόρτ, Μπεν Γιεντέρ κ.α… Εκτός λόγω τραυματισμού οι Κοσιελνί και Παγιέ, ενώ ο βασικός αριστερός μπακ Μεντί προέρχεται από μακροχρόνιο τραυματισμό. Σταθερά εκτός ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος είναι εκτός Εθνικής μετά το σκάνδαλο με το sex-tape του Βαλμπουενά.

Τι θέλει/Τι μπορεί:


Να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, είκοσι χρόνια μετά την προηγούμενη επιτυχία της. Έχοντας ένα ρόστερ που ξεχειλίζει από ταλέντο και ποιότητα, οι «τρικολόρ» θεωρούνται δικαιολογημένα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά… Η ομάδα του Ντεσάν δεν έχει μέταλλο νικητή ή τουλάχιστον δεν το έδειξε πριν δύο χρόνια στο Euro 2016. Ο Γάλλος τεχνικός αμφισβητείται για το αν είναι κατάλληλος να διαχειριστεί την εξαιρετική φουρνιά παικτών που έχει στα χέρια του αλλά και να δώσει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση σε μια ομάδα που τείνει να «λυγίζει» υπό το βάρος του «πρέπει». Ο ίδιος ψάχνεται αρκετά με το σχηματισμό της ομάδας στα φιλικά αλλά πιθανότητα θα καταλήξει στο αγαπημένο του 4-3-3. Στα χαρτιά, η Γαλλία είναι ικανή να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής, αλλά ζητούμενο είναι να το αποδείξει στο γήπεδο. Οτιδήποτε άλλο πέρα από πρόκριση στα ημιτελικά θα θεωρηθεί αποτυχία.

Το ρόστερ:


Τερματοφύλακες: Αρεολά (Παρί Σεν Ζερμέν), Γιορίς (Τότεναμ), Μανταντά (Μαρσέιγ)

Αμυντικοί: Κιμπέμπε (Παρί Σεν Ζερμέν), Λούκας Ερναντέζ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μπενζαμέν Μεντί (Μάντσεστερ Σίτι), Παβάρ (Στουτγκάρδη), Ραμί (Μαρσέιγ), Σιντιμπέ (Μονακό), Ουμτιτί (Μπαρτσελόνα), Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης)

Μέσοι: Καντέ (Τσέλσι), Ματουιντί (Γιουβέντους), Ενζονζί (Σεβίλλη), Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τολισό (Μπάγερν Μονάχου)

Επιθετικοί: Ουσμάν Ντεμπελέ (Μπαρτσελόνα), Φεκίρ (Λιόν), Ζιρού (Τσέλσι), Λεμάρ (Μονακό), Τοβέν (Μαρσέιγ), Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν)

Το πρόγραμμα:


16 Ιουνίου: Γαλλία – Αυστραλία, Καζάν

21 Ιουνίου: Γαλλία – Περού, Γεκατερίνμπουργκ

26 Ιουνίου: Γαλλία – Δανία, Μόσχα

Διαβάστε το προφίλ των άλλων ομάδων:


1ος όμιλος: Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Ουρουγουάη, Αίγυπτος

2ος όμιλος: Ισπανία, Πορτογαλία, Μαρόκο, Ιράν

3ος όμιλος: Γαλλία, Αυστραλία, Δανία, Περού

4ος όμιλος: Αργεντινή, Ισλανδία, Κροατία, Νιγηρία

5ος όμιλος: Βραζιλία, Ελβετία, Κόστα Ρίκα, Σερβία

6ος όμιλος: Γερμανία, Μεξικό, Ν. Κορέα, Σουηδία

7ος όμιλος: Αγγλία, Βέλγιο, Παναμάς, Τυνησία

8ος όμιλος: Κολομβία, Πολωνία, Σενεγάλη, Ιαπωνία

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.