Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ 2-1: Προβάδισμα πρόκρισης στο 90' για τους «πολίτες» (video)

Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ 2-1: Προβάδισμα πρόκρισης στο 90' για τους «πολίτες» (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
6/4/2021 23:58
Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-1 της Ντόρτμουντ στην Αγγλία και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση της στα ημιτελικά. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Φόντεν στο 90' για τους γηπεδούχους που είχαν προηγηθεί με τον Ντε Μπρόινε στο 19', είχαν ισοφαρίσει με τον Ρόις οι φιλοξενούμενοι στο 84'.

Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα έδειξαν από την αρχή την διάθεση τους να πάρουν την πρωτοβουλία, είχαν την κατοχή και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 19' με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός «ξεχύθηκε» με φόρα προς την αντίπαλη άμυνα, «άνοιξε» ωραία την μπάλα προς τα αριστερά για τον Φόντεν και αυτός γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή. Εκεί βρέθηκε ο Μάχρεζ ο οποίος έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ντε Μπρόινε και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας o VAR έβαλε τα πράγματα στην θέση τους και φρόντισε να καλέσει τον ρέφερι της αναμέτρησης στο βίντεο για να πάρει πίσω ένα ανύπαρκτο πέναλτι που είχε δώσει αλλά επτά λεπτά μετά έγινε η φάση για την οποία διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι. Ο Μπέλιγχαμ μυρίστηκε το λάθος στην αντίπαλη άμυνα, τσίμπησε την μπάλα από τον Έντερσον και σκόραρε αλλά νωρίτερα ο διαιτητής είχε σφυρίξει φάουλ.

Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ των «πολιτών» αλλά με το ξεκίνημα του 2ου μέρους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν, ο Χάλαντ μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά ο Έντερσον πρόλαβε και τον έκοψε. Η Σίτι βέβαια είχε και πάλι τον έλεγχο, προσπαθούσε να χτυπήσει με την ταχύτητα της και στο 65' ο Φόντεν έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς μέσα από την περιοχή και από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χιτζ. Ο Άγγλος μέσος ήταν αυτός που απείλησε και πάλι στο 77' με τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ να του αρνείται και πάλι το γκολ.

Η Ντόρτμουντ στην επανάληψη δεν φαινόταν ικανή να απειλήσει, έψαχνε κυρίως με μακρινές μπαλιές τον Χάαλαντ αλλά περισσότερο προσπαθούσε να αντέξει την πίεση των «πολιτών». Στο 84' ωστόσο οι παίκτες του Τέρζιτς ήταν από τις λίγες φορές που είχαν καλή επιθετική συνεργασία, ο Χάαλαντ βρήκε με εκπληκτική πάσα στην πλάτη της άμυνας τον Ρόις και ο αρχηγός των Γερμανών με υποδειγματικό πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Ο «μαέστρος» Ντε Μπρόινε όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη και με μία φανταστική πάσα βρήκε τον Γκουντογάν μέσα στην περιοχή στο 90', αυτός πάσαρε για τον Φόντεν και αυτή τη φορά ο μέσος της Σίτι βρήκε στόχο για το 2-1.

Οι Άγγλοι απέκτησαν έτσι ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τον επαναληπτικό, το γκολ του Ρόις όμως κρατάει ζωντανούς τους Γερμανούς για την ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.