Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Βόμβα» στο ποδόσφαιρο: 12 ομάδες ιδρύουν κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα, απειλές με αποκλεισμό από UEFA!

«Βόμβα» στο ποδόσφαιρο: 12 ομάδες ιδρύουν κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα, απειλές με αποκλεισμό από UEFA!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/4/2021 19:42
Με σκληρή ανακοίνωση, η UEFA πήρε θέση στην έντονη φημολογία που θέλει αγγλικές, ισπανικές και ιταλικές ομάδες να σχεδιάζουν την ανακοίνωση κλειστής Ευρωπαϊκής λίγκας, ξεκαθαρίζοντας πως θα εξετάσει όλα τα μέτρα με σκοπό να αποτρέψει κάτι τέτοιο, ενώ απείλησε με αποκλεισμό από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση τους συλλόγους και τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν.

«Βόμβα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, 12 μεγαθήρια από Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία υπέγραψαν για τη σύσταση της κλειστής, European Super League.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ανάμεσα στις ομάδες που συμμετείχαν στις κρυφές συζητήσεις βρίσκονταν οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα από την Ισπανία, οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι από την Αγγλία και οι Γιουβέντους και Μίλαν από την Ιταλία.

Τουλάχιστον 12 ομάδες είτε έχουν εγγραφεί ως ιδρυτικά μέλη είτε έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην κλειστή λίγκα, συμπεριλαμβανομένων έξι από την Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας, τρεις από την λα Λίγκα της Ισπανίας και τρεις από την Σέριε Α της Ιταλίας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια.

Άμεση η αντίδραση της UEFA

Η UEFA αντέδρασε άμεσα στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και με ανακοίνωση της απείλησε πως όσες ομάδες συμμετάσχουν στην κλειστή λίγκα θα αποβληθούν από τις υπόλοιπες διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και από τα εθνικά τους πρωταθλήματα, καθώς και τους παίκτες των ομάδων με αποκλεισμό από τις εθνικές τους ομάδες.
Παράλληλα, ευχαρίστησε τους συλλόγους από τις υπόλοιπες χώρες, ιδιαιτέρως από τη γαλλική Ligue 1 και τη γερμανική Bundesliga που αρνήθηκαν να υπογράψουν σε αυτό το πλάνο.

Η ανακοίνωση της UEFA


Η UEFA μαζί με την Αγγλική Ομοσπονδία και την Premier League, την ισπανική Ομοσπονδία και τη La Liga, την ιταλική Ομοσπονδία και τη Lega Serie A έμαθαν ότι ορισμένες ομάδες από Αγγλία Ισπανία και Ιταλία ενδεχομένως σχεδιάζουν να ανακοινώσουν τη δημιουργία μιας κλειστής λίγκας, ονόματι Super League.

Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όλοι οι παραπάνω φορείς, καθώς και η FIFA και όλα τα μέλη της, θα παραμείνουμε ενωμένοι στις προσπάθειές μας να σταματήσουμε αυτό το κυνικό πρότζεκτ., ένα πρότζεκτ που βασίζεται στο ιδιωτικό συμφέρον μερικών συλλόγων, σε μια εποχή που η κοινωνία μας έχει ανάγκη την αλληλεγγύη περισσότερο από ποτέ.

Θα εξετάσουμε όλα τα δυνατά μέτρα, σε όλα τα επίπεδα, τόσο νομικά όσο και αθλητικά, με σκοπό να το αποτρέψουμε να συμβεί. Το ποδόσφαιρο βασίζεται στις ανοιχτές διοργανώσεις και τα αγωνιστικά κριτήρια. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Όπως ανακοίνωσε προηγουμένως η FIFA και οι έξι Ομοσπονδίες, οι σύλλογοι που εμπλέκονται θα αποβληθούν από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση, σε εθνικό, ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο και οι παίκτες τους ενδέχεται να μην έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπούν πια τις εθνικές τους ομάδες.

Ευχαριστούμε όλους τους συλλόγους στις υπόλοιπες χώρες, ειδικά τους γαλλικούς και τους γερμανικούς, που αρνήθηκαν να υπογράψουν σε αυτό το πλάνο. Καλούμε όλους όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, φιλάθλους και πολιτικούς, να μας στηρίξουν στη μάχη κόντρα σε αυτό το πρότζεκτ, αν όντως ανακοινωθεί κι επίσημα. Η επιμονή ορισμένων στο δικό τους συμφέρον έχει κρατήσει πολύ. Αρκετά.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.