Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0: Στα ασπρόμαυρα το ντέρμπι με υπογραφή… Ζίβκοβιτς (video)

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0: Στα ασπρόμαυρα το ντέρμπι με υπογραφή… Ζίβκοβιτς (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/4/2021 21:30
Ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ του Ζίβκοβιτς (49’, 63’) κέρδισε με 2-0 τον αδιάφορο βαθμολογικά Ολυμπιακό στην Τούμπα κι έκανε σημαντικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη, ξεφεύγοντας με +5 από τον 5ο Παναθηναϊκό.

Ασπρόμαυρο βάφτηκε το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 2-0 των «ερυθρόλευκων» κι έπιασε την ΑΕΚ στην 3η θέση με 54 βαθμούς, ενώ ξέφυγε με +5 από την 5η θέση που δεν οδηγεί στην Ευρώπη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Αυτή μάλιστα ήταν η 1000η νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Α΄εθνικής/Superleague (σε σε 2029 αγώνες).

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Κρέσπο), ενώ όπως και στον αγώνα της κανονικής περιόδου, άφησε στον πάγκο τον Τζόλη. Από την άλλη, ο Μαρτίνς επέμεινε στο 3-4-3 παρά τις απουσίες των Μπα και Σεμέδο, με την τριάδα της άμυνας να αποτελούνταν από τους Παπασταθόπουλο, Χολέμπας και Παπαδόπουλο.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος αλλά καμία ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 20’ όταν από λάθος του Σβαμπ, ο Μπρούμα σούταρε από πλεονεκτική θέση αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Εννέα λεπτά μετά ήρθε η σειρά του Μασούρα να απειλήσει με σουτ, το οποίο «έβγαλε» ο Πασχαλάκης, ενώ από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές ευκαιρίες με τους Βιεϊρίνια (32’) και Ζίβκοβιτς (33’) αλλά ο Σα αντέδρασε σωστά.

Ο ΠΑΟΚ, που «καίγονταν» για τη νίκη στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη, μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 49’ κατάφερε να προηγηθεί. Ο Ζίβκοβιτς εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη απομάκρυνση του Παπαδόπουλου και με εξαιρετικό τελείωμα εντός περιοχής «έγραψε» το 1-0. Ο Σέρβος δεν έμεινε εκεί, αφού στο 63’ βγήκε απέναντι από τον Σα, μετά από εξαιρετική κάθετη του Ελ Καντουρί, προσπέρασε τον Πορτογάλο γκολκίπερ και με σουτ από δύσκολη γωνία έκανε το 2-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα αλλά με εξαίρεση μια προσπάθεια του Μασούρα στο 78’ και μια κεφαλιά του Κάιπερς στο 89’, δεν μπόρεσε να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ έκανε σωστή διαχείριση και κράτησε το 2-0 ως το φινάλε.

Τα στιγμιότυπα:




Τα γκολ:





Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.