Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Ανατροπή κι έτοιμοι για την Πόλη οι «πολίτες» (video)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Ανατροπή κι έτοιμοι για την Πόλη οι «πολίτες» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
29/4/2021 00:03
Η Μάντσεστερ Σίτι με εντυπωσιακή ανατροπή σε επτά λεπτά νίκησε 2-1 την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ ντε Πρενς» και πλέον πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα εκμεταλλεύτηκε την τραγική γκάφα του Κέιλορ Νάβας και ισοφάρισε χωρίς να έχει δημιουργήσει σοβαρές ευκαιρίες, ενώ λίγο αργότερα νέο λάθος στο τείχος επέτρεψε στον Μαχρέζ να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ και να φτάσει στην ανατροπή και να πάρει το πλεονέκτημα για τον επαναληπτικό της Τρίτης του Πάσχα (4/5) στο Μάντσεστερ.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο και θέλησαν να απειλήσουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Μετά το δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν με τον Νεϊμάρ να απειλεί με δυνατό σουτ αλλά τον Έντερσον να αποκρούει σε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου οι πρωταθλητές Γαλλίας βρήκαν γκολ μέσω στατικής φάσης. Ο Ντι Μαρία εκτέλεσε όμορφα το κόρνερ από τα δεξιά και ο προωθημένος Μαρκίνιος με καρφωτή κεφαλιά άφησε όρθιο τον πορτιέρο των «πολιτών» για το 1-0.

Ήταν φανερό ότι χρειάστηκαν λίγο χρόνο οι ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρδιόλα ούτως ώστε να βρουν ξανά τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο του «Παρκ ντε Πρενς». Παρά το γεγονός ότι κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα εμφάνιζαν αδυναμία στη δημιουργία κάποιας καλής ευκαιρίας.

Στο 42' πάντως πλησίασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση. Μετά από «φτηνό» λάθος στη μεσαία γραμμή ο Μαχρέζ έστρωσε την μπάλα στον Φόντεν ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή σούταρε με δύναμη αλλά ο Κέιλορ Νάβας απέκρουσε ενστικτωδώς, χωρίς να συμβεί κάτι άλλο αξιοσημείωτο μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.Λάθη και ανατροπή

Η επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετική με τους «πολίτες» να κυριαρχούν από το ξεκίνημά της πιέζοντας ψηλά και κλέβοντας μπάλες.

Παρ' όλα αυτά η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν εκείνη που πλησίασε σε δεύτερο γκολ στο 57' με τον Βεράτι να μην βρίσκει την μπάλα μετά από γύρισμα του Εμπαπέ.

Η πίεση των φιλοξενούμενων καρποφόρησε εξαιτίας ενός λάθους. Στο 64' ο Ντε Μπρόινε σέντραρε, η μπάλα πέρασε απ' όλα τα κεφάλια κι αιφνιδίασε τον Κέιλορ Νάβας με το ματς να έρχεται στα ίσα από το... πουθενά.

Επτά λεπτά αργότερα η Σίτι ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Μαχρέζ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από εξαιρετική θέση, το τείχος «άνοιξε» και ο Κοσταρικανός γκολκίπερ νικήθηκε για δεύτερη φορά.

Τα νεύρα ήταν έντονα στην πλευρά της ομάδας του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ο οποίος δεν έδειξε αντανακλαστικά για να προχωρήσει σε αλλαγές. Αυτό κόστισε και στο 77' ο Γκουέιγ αποβλήθηκε δικαίως με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκιντογκάν.

Ο Γερμανός ρέφερι Φέλιξ Μπριχ πάντως στο 86' χαρίστηκε στον Ντε Μπρόινε και δεν τον απέβαλε, με το πάτημα του Βέλγου να τιμωρείται μόνο με κίτρινη κάρτα.

Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης ο ρυθμός είχε χαθεί και η ομάδα του Γκουαρδιόλα δεν έδειχνε διατεθειμένη να κυνηγήσει ένα τρίτο τέρμα. Δίχως να σημειωθεί κάτι ιδιαίτερο το ματς ολοκληρώθηκε και οι δύο αντίπαλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη ρεβάνς σε έξι βράδια (4/5).

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.