Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ζαν Πιέρ Ανταμς: Απεβίωσε μετά από 39 χρόνια σε κώμα!

Ζαν Πιέρ Ανταμς: Απεβίωσε μετά από 39 χρόνια σε κώμα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/9/2021 15:40
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο παλαίμαχος Γάλλος στόπερ Ζαν Πιέρ Άνταμς, ο οποίος βρίσκονταν σε κώμα για 39 χρόνια μετά από λάθος στην αναισθησία του, κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών ο Ζαν Πιέρ Άνταμς, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα (6/9) στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης Νιμ.

Ο παλαίμαχος Γάλλος στόπερ, που αποτελούσε έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς του γαλλικού ποδοσφαίρου τη δεκαετία του 70’, βρίσκονταν σε κώμα για 39 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από τις 17 Μαρτίου 1982. Εκείνη την ημέρα μπήκε σε νοσοκομείο στη Λιόν ώστε να χειρουργηθεί για αποκατάσταση ρήξης χιαστών συνδέσμων. Ωστόσο, ένα λάθος της αναισθησιολόγου είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί βρογχόσπασμο και να πέσει σε κώμα που κράτησε 39 χρόνια!

Όλα αυτά τα χρόνια παρέμενε ξαπλωμένος στο σπίτι του, χωρίς επαφή με το περιβάλλον. Στο πλάι του όλο αυτό το διάστημα ήταν η γυναίκα του, η οποία είχε αφιερώσει όλη της τη ζωή στο να τον φροντίζει και να τον κρατάει ζωντανό, καθώς είχε αρνηθεί να συναινέσει για ευθανασία.

Ο Άνταμς γεννήθηκε στο Ντακάρ της Σενεγάλης και έπαιξε σε όλη του την καριέρα στην Γαλλία, φορώντας μεταξύ άλλων τις φανέλες της Νιμ, της Νις και της Παρί Σεν Ζερμέν. Αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Νιμ στην ιστορική πορεία της έως την 2η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος της σεζόν 1972-73, ενώ με την Νις κατέγραψε 9 γκολ στην πορεία της ομάδας έως την 5η θέση.

Κατέγραψε 22 συμμετοχές με την Εθνική Γαλλίας την τετραετία 1972-76 και μαζί με τον μεγάλο Μάριους Τρεζόρ αποτέλεσαν ένα απροσπέλαστο αμυντικό δίδυμο που ήταν γνωστό ως «η μαύρη φρουρά».






Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.