Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρεάλ Μαδρίτης: Πέθανε ο θρυλικός Χέντο

Ρεάλ Μαδρίτης: Πέθανε ο θρυλικός Χέντο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/1/2022 17:09
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φρανσίσκο Πάκο Χέντο, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια της «βασίλισσας» αλλά και συνολικά για τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Ο θρυλικός Φρανσίσκο Πάκο Χέντο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, με την Ρεάλ Μαδρίτης να γνωστοποιεί τη μεγάλη απώλεια για τον σύλλογο και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Χέντο ήταν επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, μια θέση που είχε κληρονομήσει από τον μεγάλο φίλο και συμπαίκτη του Αλφρέντο ντι Στέφανο. Δύο θρύλοι που γιγάντωσαν την Ρεάλ στην Ισπανία και την Ευρώπη, κατακτώντας πέντε συνεχόμενα ευρωπαϊκά κύπελλα, ένα επίτευγμα που κανείς δεν κατάφερε να επαναλάβει.

Ο Ισπανός άσος, που αγωνίζονταν ως αριστερός εξτρέμ, φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ σχεδόν σ’ όλη του την καριέρα και συγκεκριμένα από το 1953 έως το 1971 και κατέκτησε μαζί της 23 τίτλους. Συγκεκριμένα πανηγύρισε 12 πρωταθλήματα (ρεκόρ, 2 Κύπελλα Ισπανίας, 6 Κύπελλα Πρωταθλητριών (ρεκόρ), ένα Διηπειρωτικό και δύο Λάτιν Καπ. Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των παικτών της «βασίλισσας» με τις περισσότερες κατακτήσεις τροπαίων και μόλις προχθές (16/1) ισοφάρισε το ρεκόρ του ο Μαρσέλο μετά την κατάκτηση του ισπανικού Σούπερ Καπ.

Ο Χέντο κατέχει επίσης το ρεκόρ με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το οποίο μοιράζεται με τον Πάολο Μαλντίνι.

Με τη φανέλα της Ρεάλ αγωνίστηκε σε 600 παιχνίδια, σημειώνοντας 182 γκολ, ενώ ήταν 43 φορές διεθνής με την Εθνική Ισπανίας.

Στην πρώτη του σεζόν στην Ρεάλ, ο Χέντο δεν είχε καταφέρει να σκοράρει και βρίσκονταν υπό πίεση. Τότε ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο έπεισε τον πρόεδρο της Ρεάλ, Σαντιάγκο Μπερναμπέου για την παραμονή του Χέντο, λέγοντας του: «Είναι γρήγορος και χτυπάει τη μπάλα σαν κανόνι. Αυτό δεν μαθαίνεται, είναι έμφυτο. Μπορούμε να του μάθουμε τα υπόλοιπα».

Στην επίσημη ανακοίνωση της Ρεάλ αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η φιγούρα του Πάκο Χέντο αντιπροσωπεύει πιστά όλες τις αξίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν και θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Ρεάλ Μαδρίτης και για τον κόσμο του αθλητισμού. Οι οπαδοί της Μαδρίτης και όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα τον θυμούνται πάντα ως έναν από τους μεγάλους θρύλους τους».




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.