Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0: Όλα ανοικτά για την πρόκριση (video)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0: Όλα ανοικτά για την πρόκριση (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
19/1/2022 20:55
ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στην Τούμπα και έτσι άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό της Τρίτης (25/1) στο ΟΑΚΑ.

Οι δύο ομάδες πάντως έδειξαν διάθεση να επιτεθούν, η Ένωση είχε τις περισσότερες κλασικές ευκαιρίες ενώ οι Θεσσαλονικείς περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους.

Παρά το γεγονός πως το παιχνίδι δεν είχε γκολ, η ΑΕΚ έφτασε πιο κοντά σε ένα τέρμα αλλά Τσούμπερ και Γέβτιτς δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Πασχαλάκη. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι σε μία σέντρα-σουτ του Λύρατζη στο δεύτερο μέρος αλλά κατά τα άλλα ήταν άστοχος στην τελική του προσπάθεια.

Διάθεση να επιτεθούν, πιο επικίνδυνη η ΑΕΚ

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν αυτός που έκανε την πρώτη τελική στο παιχνίδι μόλις στο 6' όταν ο Κούρτιτς έπιασε το σουτ αλλά ο Τσιντώτας έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά η Ένωση απάντησε με τον Τσούμπερ να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά να μην τελειώνει τη φάση ο ίδιος και να προτιμάει να πασάρει στον Λιβάι Γκαρσία με την μεταβίβαση του όμως να είναι κακή

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει και στο 19' όταν ο Ανσαριφάρντ έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά αλλά ο Πασχαλάκης πρόλαβε εγκαίρως την πάσα του Ιρανού προς τον Τσούμπερ.

Οι δύο ομάδες φάνηκαν στο πρώτο μέρος πως θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, δεν κλείστηκε κάποια από τις δύο με την ΑΕΚ να προσπαθεί να παίξει κυρίως μέσω αντεπιθέσεων. Η καλή συνεργασία των παικτών του Γιαννίκη στο 34' έφερε τον Γέβτις έξω από την περιοχή, ο Ελβετός έκανε ωραία ενέργεια αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Πασχαλάκης έδιωξε εύκολα.


Στην αμέσως επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά, ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Αουγκούστο αλλά ο Μήτογλου έστειλε σωτήρια σε κόρνερ το πλασέ του αντιπάλου του. Οι «ασπρόμαυροι» αναπτύχθηκαν ωραία και στο 39' , ο Αουγκούστο βρέθηκε και πάλι μέσα στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στην ΑΕΚ, με τον Ρότα να προωθείται και να πιάνει ένα σουτ εκτός περιοχής το οποίο όμως δεν ήταν ικανό να ανησυχήσει τον Πασχαλάκη.

Παρόμοιο σκηνικό στην επανάληψη

Η εικόνα στην αρχή της επανάληψης δεν άλλαξε, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μπει πιο δυνατά και είχε ένα άστοχο σουτ με τον Λύρατζη στο 52'. Η ΑΕΚ από την άλλη με τον πιο δραστήριο παίκτη της στο παιχνίδι, τον Τσούμπερ βρήκε δίχτυα στο 56' όμως ο Ελβετός ήταν εκτεθειμένος και έτσι το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Τσούμπερ ήταν ο πρωταγωνιστής και της επόμενης καλής της Ένωσης, όταν ο Γέβτιτς με υπέροχη κάθετη τον συμπατριώτη αυτός άφησε πίσω του τον Κρέσπο και έφτασε απέναντι από τον Πασχαλάλη αλλά ο Έλληνας κίπερ έδιωξε με υπερένταση το σουτ.



Ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του στο 76' όταν ο Λύρατζης πήγε να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα ο οποίος έδειξε να ξαφνιάζεται. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στα τελευταία λεπτά, είχαν άλλη μία καλή στιγμή με κεφαλιά του Σβιντέρσκι και πίεσαν περισσότερο, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν απλά να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους στο τέλος.



Οι δύο ομάδες έτσι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τρίτη στο ΟΑΚΑ, με το αποτέλεσμα να αφήνει τα πάντα ανοικτά για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (71’ Βιεϊρίνια), Κούρτιτς, Σβαμπ, Αουγκούστο (77’ Μιτρίτσα), Ζαμπά (71’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (77’ Σφιντέρσκι).

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (92’ Σβάρνας), Σιμάνσκι, Γέβτιτς (80’ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (87’ Χατζισαφί).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.