Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσιτσιπάς-Φριτζ 3-2: Τρομερός Στέφανος, στα προημιτελικά του Australian Open (video)

Τσιτσιπάς-Φριτζ 3-2: Τρομερός Στέφανος, στα προημιτελικά του Australian Open (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
24/1/2022 15:18
Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-2 (4-6,6-4,4-6,6-3,6-4) του Τέιλορ Χάρι Φριτζ και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Australian Open όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε χαρακτήρα παρά το γεγονός πως βρέθηκε αρκετές φορές σε δύσκολη θέση, έκανε την ανατροπή και πήρε μία σπουδαία πρόκριση.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε το πρώτο σετ κρατώντας το σερβίς του και κάνοντας το 1-0 στα γκειμ αλλά είδε τον αντίπαλο του να σερβίρει επίσης καλά και να κάνει μάλιστα το break στο 7o γκειμ, γεγονός που του έδωσε σαφές προβάδισμα. Ο Έλληνας τενίστας μείωσε σε 5-4 αλλά δεν μπόρεσε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου έπειτα και έτσι ο Φριτζ έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα του παιχνιδιού ήταν παρόμοια, με τον Τσιτσιπά να σβήνει αρκετά break points του αντιπάλου και τους δύο τενίστες να πηγαίνουν χέρι-χέρι ως το 4-4 κρατώντας έστω και με δυσκολία τα σερβίς τους. Σε εκείνο το σημείο όμως το Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε το 5-4, πέτυχε το break σε ένα καθοριστικό γκέιμ και ισοφάρισε σε 1-1 σετ.

Ο Έλληνας τενίστας μπήκε αποφασισμένος στο τρίτο σετ κάνοντας το 1-0, όμως ο Αμερικανός συναθλητής του με όπλο του το σερβίς είχε απάντηση σε κάθε προσπάθεια του Στέφανου για break. Στο 7ο γκέιμ όμως ο Αμερικανός έκανε το break, κράτησε το σερβίς του για το 5-3 και έπειτα σε ένα γκέιμ το οποίο κράτησε περίπου δέκα λεπτά ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 5-4 αλλά δεν μπόρεσε να μείνει στο παιχνίδι και ο Φριτζ έκανε το 2-1.

Στο τέταρτο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε και πάλι στην αρχή το 1-0, ο Φριτζ είχε απάντηση αλλά αυτή τη φορά ο Στέφανος φρόντισε να γίνει πιο επιθετικός στο αντίπαλο σερβίς. Έτσι στο στο 8ο γκέιμ έκανε το break για το 5-3 και έπειτα κράτησε εύκολα το σερβίς του για να ισοφαρίσει τελικά σε 2-2.

Οι δύο τενίστες στο τελευταίο σετ του παιχνιδιού δεν άλλαξαν την εικόνα τους. Ο Τσιτσιπάς δεν είχε λύσεις στα σερβίς του Φριτζ που έδειχνε να πατάει καλύτερα στο κορτ όμως στο 9ο γκέιμ ο Στέφανος «έβγαλε» φανταστικές άμυνες και κατάφερε να κάνει το break, σερβίροντας στη συνέχεια για τη νίκη. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 15-0 ο Τσιτσιπάς έχοντας ψυχολογία δεν έχασε άλλο πόντο και πήρε μία σπουδαία πρόκριση.

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Australian Open το νο 10 της Παγκόσμιας Κατάταξης, Γιανίκ Σίνερ με στόχο φυσικά την πρόκριση για τρίτη φορά στην καριέρα του στους «4» της διοργάνωσης.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.