Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Αγχώθηκε αλλά έκανε σεφτέ στο 2022

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Αγχώθηκε αλλά έκανε σεφτέ στο 2022

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
23/1/2022 21:35
Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μέσα στο 2022 «λυγίζοντας» τον ΠΑΣ Γιάννινα των πάρα πολλών προβλημάτων με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 4' με τον Μασούρα και στο 88' ο Τικίνιο με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Με αυτό το «τρίποντο» η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε στους 46 βαθμούς και διατήρησε τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους 9 βαθμούς, με τις δύο ομάδες να δίνουν ραντεβού την προσεχή Κυριακή (30/1) στο ντέρμπι της Τούμπας.

Από την άλλη ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έμεινε στους 27 βαθμούς και την πέμπτη θέση, ενώ θα προσπαθήσει να ανασυνταχθεί, μια και στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό και παρουσιάστηκε με σύνθεση ανάγκης.

Γκάφα του Σάλιακα για το 1-0 του Μασούρα

Ο Ολυμπιακός έψαξε ένα γρήγορο γκολ για να κάνει πιο εύκολο το έργο του κι αυτό ήρθε πριν τη συμπλήρωση του πενταλέπτου. Μόλις στο 4' ο Σάλιακας προσπάθησε να γυρίσει με το κεφάλι στον γκολκίπερ Σούλη και υπέπεσε σε «φτηνό» λάθος με τον Μασούρα να εκμεταλλεύεται το «δώρο» και να σκοράρει από κοντά για το 1-0.

Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν απόλυτα σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, ωστόσο ήταν φανερό για ακόμα μία φορά ότι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν με τον τρόπο που συνήθιζαν παλαιότερα. Έχασαν μόλις δύο ευκαιρίες μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο 35' ο Ανδρούτσος βρέθηκε σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και σούταρε άστοχα, ενώ τρία λεπτά αργότερα και το σουτ του Εμβιλά μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

Το «κλείδωσε» με Τικίνιο

Δεν άλλαξαν πολλά στην εικόνα του ματς στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν παθητικό ρόλο κι έψαχναν τη στιγμή τους για να κάνουν τη «ζημιά», χωρίς να τη βρουν ποτέ.

Στο 57' ο Μανωλάς «άγγιξε» το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά ο Σάλιακας απομάκρυνε την κεφαλιά του πάνω στη γραμμή.

Σιγά-σιγά οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά προσπάθησαν να βγουν μπροστά χωρίς επιτυχία. Στο 88' ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο γκολ. Μετά από κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Ανδρούτσο που σούταρε και η προσπάθειά του κόντραρε και ο Τικίνιο με κοντινή κεφαλιά σκόραρε για το 2-0, καλυπτόμενος από τον Σάλιακα ο οποίος δεν είχε προλάβει να τραβηχτεί.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Μπα, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (70' Λαλά), Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Μασούρας (86' Λόπες), Βαλμπουενά (79' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (70' Τικίνιο)

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Οικονομόπουλος (60' Ρίζος), Σιόντης (46' Λιάσος), Καραχάλιος, Στάνκο, Π. Τριάδης (60' Λώλης), Μπρένερ (80' Μίνα), Παντελάκης (46' Μέντες).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.