Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουβέντους-Βιγιαρεάλ 0-3: Κίτρινη «τορπίλη» στο Τορίνο! (video)

Γιουβέντους-Βιγιαρεάλ 0-3: Κίτρινη «τορπίλη» στο Τορίνο! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
16/3/2022 23:57
Μία εκπληκτική Βιγιαρεάλ επικράτησε με 3-0 της Γιουβέντους στο Τορίνο και πήρε μία σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά της. Το «κίτρινο υποβρύχιο» ήταν εξαιρετικό στο πρώτο μέρος και με τέρματα των Μορένο (78' πεν.), Πάου Τόρες (85') και Ντανζούμα (90+2') πέτυχε μία εμφατική νίκη, με το σκορ βέβαια να είναι λίγο πλασματικό.

Η Γιουβέντους ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, είχε δοκάρι με τον Βλάχοβιτς και δύο ακόμα καλές ευκαιρίες, όμως για 3η σερί χρονιά παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε τον αποκλεισμό στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπεροχή η Γιουβέντους χωρίς όμως γκολ

Οι δύο ομάδες φάνηκε πως μπήκαν προσεκτικές στην αναμέτρηση και δεν έδειξαν διάθεση να πάρουν πολλά ρίσκα. Η Γιουβέντους είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της βέβαια και στο 11' άγγιξε το 1-0 όταν ο Κουδράδο βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μοράτα αλλά ο Ρούλι σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ισπανού.

Λίγο μετά μάλιστα ο Κουαδράδο με τον Βλάχοβιτς ολιγώρησαν στην αντίπαλη περιοχή και δεν μπόρεσαν να κάνουν τελική προσπάθεια, ο Σέρβος όμως λίγο αργότερα έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με τον Ρούλι να διώχνει εντυπωσιακά.

Το παιχνίδι σιγά σιγά ανέβασε ρυθμό και οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 1-0 στο 21'. Ο Ντε Σίλιο σέντραρε από τα αριστερά, ο Βλάχοβις έπιασε από δύσκολη θέση το σουτ αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ρούλι. Αμέσως μετά ήταν η σειρά της Βιγιαρεάλ να απειλήσει με τον Λο Σέλσο όμως να στέλνει λίγο άουτ το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση.

Μοράτα και Βλάχοβιτς υποδεχόντουσαν συχνά με πλάτη την μπάλα και έφτιαχναν παιχνίδι για την ομάδα τους, με τον Σέρβο να απειλεί και πάλι στο 35' αλλά τον Ρούλι για άλλη μία φορά να του λέει «όχι».

Φανταστική και απόλυτη επιθετικά η Βιγιαρεάλ

Η Γιουβέντους ξεκίνησε με διάθεση να επιτεθεί και στο δεύτερο μέρος, έπαιζε στο μισό του γηπέδου αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Για να απειλήσει επιδιδόταν σε κάποια μακρινά σουτ που δεν έδειξαν να ανησυχούν τον Ρούλι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ωστόσο η Βιγιαρεάλ κέρδισε πέναλτι στο 77' με τον Ρουγκάνι να ανατρέπει πεντακάθαρα τον Κοκλέν αλλά τον διαιτητή να χρειάζεται τη βοήθεια του VAR για να καταλογίσει την παράβαση. Ο Μορένο νίκησε τον Σέζνι που παραλίγο να διώξει και έδωσε έτσι σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.



Οι «μπιανκονέρι» προσπάθησαν να ξεπεράσουν το σοκ από το γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν και στο 85' ο Πάου Τόρες έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έκανε από κοντά το 2-0 και στην ουσία «σφράγισε» την πρόκριση της ομάδας του.



Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον ψυχολογία, χτυπούσαν στις αντεπιθέσεις και στο 90' κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι σε χέρι του Ντε Λιχτ, με τον Ντανζούμα να κάνει το 3-0 και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Βιγιαρεάλ.



Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ουνάι Έμερι και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν μία σημαντική πρόκριση και από την άλλη τον Αλέγκρι και τους ποδοσφαιριστές του να φεύγουν απογοητευμένοι από το γήπεδο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.