Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Η Καλαμάτα έριξε στο καναβάτσο τον Παναιτωλικό, πέρασαν Λεβαδειακός, Λαμία (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Η Καλαμάτα έριξε στο καναβάτσο τον Παναιτωλικό, πέρασαν Λεβαδειακός, Λαμία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/10/2022 17:57
Η Καλαμάτα έκανε την μεγάλη έκπληξη στην 5η φάση του Κυπέλλου αποκλείοντας στα πέναλτι (4-3, 2-2 κ.δ.) τον Παναιτωλικό και πήρε την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης. Με ανατροπή την ΑΕΛ ο Λεβαδειακός (2-1), επική πρόκριση για Πανσερραϊκό, ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2 την Παναχαϊκή στο 90+10’ και κέρδισε με 5-2 στην παράταση! Πέρασαν Λαμία, Καλλιθέα.

Η μεγάλη έκπληξη στην 5η φάση του Κυπέλλου σημειώθηκε στην Καλαμάτα! Η «μαύρη θύελλα» απέκλεισε στα πέναλτι τον Παναιτωλικό (4-3, 2-2 κ.δ) έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ Ταΐρη ο οποίος έπιασε δύο εκτελέσεις.

Οι Αγρινιώτες παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές και άνοιξαν το σκορ στο 29’ με βολίδα του Φλόρες όμως στη συνέχεια η ομάδα του Αναστόπουλου έφερε… τούμπα το ματς σε ένα τετράλεπτο με δύο γκολ του Ρόβα (34’, 38’). Ο Παναιτωλικός βρήκε απάντηση στο 78’ με τρομερό σουτ του Φλόρες και έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί όπου είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μόρσεϊ (107’) όμως ο Ταΐρης κράτησε το 2-2.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι εκεί όπου ο Ρόβας πήγε να γίνει μοιραίος αφού νικήθηκε στα έντεκα βήμα από τον Στεργιάκη. Ωστόσο κάπου εκεί ανέλαβε ο Ταΐρης, ο οποίος απέκρουσε τα πέναλτι των Μόρσεϊ και Κολοβού και ο Μπακαγιόκο δεν αστόχησε στο 5ο πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3 υπέρ της Καλαματάς.

Η σειρά των πέναλτι: Σενγκέλια 1-0, Αρναρέλλης 1-1, Λιάβας 2-1, Πασάς 2-2, Ζοάο Πέδρο 3-2, Ρόβας 3-2 (Απέκρουση Στεργιάκη), Μόρσεϊ 3-2 (Απέκρουση Ταΐρη), Μπόρζες 3-3, Κολοβός 3-3 (Απέκρουση Ταΐρη), Μπακαγόκο 3-4.


Με ανατροπή ο Λεβαδειακός


Ο Λεβαδειακός κέρδισε με ανατροπή (2-1) την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ και προκρίθηκε στους «16». Και τα τρία γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος, με τους «βυσσινί» να προηγούνται μόλις στο 7’ με ωραίο σουτ του Πεντρόζο ενώ στο 15’ είχαν δοκάρι μετά από γύρισμα του Χάλμοντ, ο οποίος λίγο έλειψε να πετύχει ένα απίθανο αυτογκόλ. Η συνέχεια άνηκε στους Βοιωτούς, οι οποίοι ισοφάρισαν στο 26’ με κεφαλιά του Νίκα έπειτα από κόρνερ και ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 43’ με τον Σκβάρκα έπειτα από ωραία συνεργασία. Στην επανάληψη η ΑΕΛ προσπάθησε να βρει απάντηση και είχε δύο καλές στιγμές, όμως η ομάδα του Βέλιτς κράτησε το υπέρ της σκορ ως το φινάλε.


«Λύγισε» τον Αλμωπό η Λαμία

Η Λαμία πέρασε νικηφόρα από τα Γιαννιτσά, επικρατώντας με 2-0 του Αλμωπού Αριδαίας και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης. Οι Φθιωτοί προηγήθηκαν στο 26’ με απευθείας χτύπημα φάουλ του Προβυδάκη και «κλείδωσαν» τη νίκη στο 60’ με πλασέ του Μαρμεντίνι.



Εντυπωσιακή πρόκριση για Πανσερραϊκό

Κύπελλο Ελλάδας: Η Καλαμάτα έριξε στο καναβάτσο τον Παναιτωλικό, πέρασαν Λεβαδειακός, Λαμία (video)
Απίθανό παιχνίδι στις Σέρρες, με την Παναχαϊκή να κρατούσε την πρόκριση έως το 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως σ’ εκείνο το σημείο ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε σε 2-2 και οδήγησε το ματς στην παράταση, όπου πήρε την πρόκριση με το εμφατικό 5-2. Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας στο πρώτο μέρος, οι φάσεις ήταν λιγοστές όμως ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε στο 40’ με πέναλτι του Σαΐντ. Στην επανάληψη η Παναχαϊκή κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι μέσα σ’ ένα τρίλεπτο, με τον Μπουρλάκη να ισοφαρίζει στο 62’ με πλασέ και τον Μυτίδη να ολοκληρώνει την ανατροπή στο 65’ εκμεταλλευόμενος το λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων. Λίγο πριν το φινάλε υπήρξε μικρή διακοπή και μεγάλη ένταση μιας και οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι που δεν τους δόθηκε. Το ματς έφτασε στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων όπου ο Κατσαντώνης με κεφαλιά έπειτα από χτύπημα φάουλ ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν το μομέντουμ και κυριάρχησαν απόλυτα, πετυχαίνοντας τρία γκολ με τους Μούργο (94’), Κατσαντώνη (110’) και Σοφιανό (115’) για το τελικό 5-2.



Απέκλεισε την Βέροια η Καλλιθέα

Κύπελλο Ελλάδας: Η Καλαμάτα έριξε στο καναβάτσο τον Παναιτωλικό, πέρασαν Λεβαδειακός, Λαμία (video)
Από την άλλη, η Καλλιθέα με γκολ του Σαντάνα κέρδισε με 1-0 την Βέροια στην Νέα Σμύρνη (σ.σ. στο «Ελ Πάσο» διεξάγονται έργα) και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν στο 44’ με ανέλπιστο τρόπο, αφού ο Σαντάνα επιχείρησε μακρινό σουτ το οποίο δεν φάνηκε να προβληματίζει τον γκολκίπερ Παπαδόπουλο, ωστόσο η μπάλα έφυγε από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα. Η Βέροια με εξαίρεση το πρώτο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση ωστόσο στις καθυστερήσεις είχε τεράστια ευκαιρία για το 1-1, με τον Μπελεβώνη να σημαδεύει το δοκάρι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις