Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2022: Οι συντάκτες του agones.gr κάνουν... απονομή της κούπας

Μουντιάλ 2022: Οι συντάκτες του agones.gr κάνουν... απονομή της κούπας

Συντάκτης: Agones team
Agones team
19/11/2022 13:24
Αναπόφευκτα κάθε τέσσερα χρόνια που η μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή του Μουντιάλ λαμβάνει χώρα, το πρώτο θέμα συζήτησης είναι ποια ομάδα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου. Άλλοι επιλέγουν με βάση το συναίσθημα και τις διαχρονικές συμπάθειες σε ομάδες και πρόσωπα και άλλοι με «ψυχρή» λογική βάσει αριθμών και ρόστερ.

Η Αργεντινή του Μέσι; Η Βραζιλία του Νεϊμάρ; Μία επιτυχημένη υπεράσπιση των σκήπτρων από την Γαλλίας με τον Εμπαπέ να... ντύνεται Πελέ; Μήπως η ώρα της Αγγλίας να το πάρει.. σπίτι; Μήπως οι Γερμανοί ξανάρχονται; Μήπως δικαίωση των Ολλανδών επιτέλους ή επιστροφή των Ισπανών; Ή ίσως η ώρα μίας εντελώς νέας ποδοσφαιρικής Βασίλισσας στον πλανήτη;

Οι συντάκτες του agones.gr δεν θα ψάξουν απαραίτητα την «χρυσή» τομή ανάμεσα σε λογική και συναίσθημα, αλλά με μία ψύχραιμη ματιά δίνουν τα προγνωστικά τους αναφορικά με το ποια ομάδα θα σηκώσει την κούπα, στέλνοντάς μας παράλληλα στο ταμείο.

Γιώργος Βροντάκης

Είκοσι χρόνια είναι πολλά...
Μουντιάλ 2022: Οι συντάκτες του agones.gr κάνουν... απονομή της κούπας
Δεν έχει λείψει ποτέ από τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά η Βραζιλία έχει να ανέβει στην κορυφή από το 2002. Μετά την παρέα των Ρονάλντο, Ριβάλντο, Ροναλντίνιο ήρθε η ώρα του Νεϊμάρ, του Βινίσιους και του Κασεμίρο να σηκώσουν το πολυπόθητο τρόπαιο.

Στη χώρα του καφέ, όλοι ζουν και αναπνέουν για το Μουντιάλ. Δεν είναι απλά μια διοργάνωση για τους Βραζιλιάνους... Όπως σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο, έτσι και τώρα είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση και μάλιστα πρώτο σε απόδοση.

Ο 62χρονος τεχνικός Τίτε βρίσκεται στον πάγκο της Σελεσάο τα τελευταία έξι χρόνια και έχει κάνει τη Βραζιλία πιο σοβαρή από τότε. Χωρίς πολλά ζογκλερικά και με στόχο την ουσία που είναι οι νίκες.

Βρίσκεται σε έναν δύσκολο σχετικά όμιλο με Σερβία, Ελβετία και Καμερούν, αλλά αν παρουσιαστεί σοβαρή δεν θα έχει πρόβλημα να τερματίσει στην κορυφή και στη συνέχεια αναμένεται να βρει στο δρόμο της την Πορτογαλία ή την Ουρουγουάη, αλλά και πάλι είναι στα μέτρα της.

Υπάρχει ένα ενδεχόμενο στα ημιτελικά να πέσει πάνω στην Αργεντινή και εκεί θα γίνει μάχη. Όπως και να έχει μπορεί να φτάσει μέχρι την πηγή και να πιει... νερό στο Κατάρ έπειτα από 20 χρόνια.

Βραζιλία 5,00

Κώστας Καραγιαννόπουλος

Το ποδόσφαιρο «χρωστάει» ένα Μουντιάλ στον Μέσι
Μουντιάλ 2022: Οι συντάκτες του agones.gr κάνουν... απονομή της κούπας
Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο «χρωστάει» ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές ποδοσφαιρικού μεγαλείου σ΄ όλους τους ποδοσφαιρόφιλους και το όνομα του έχει ήδη μπει δίπλα σ’ αυτά των κορυφαίων του αθλήματος πριν καν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του. Το περασμένο καλοκαίρι «γκρέμισε» ένα από τα τελευταία κάστρα, κατακτώντας τίτλο με την Εθνική ομάδα της χώρα του και στο τελευταίο του Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ έχει μια χρυσή ευκαιρία να πετύχει το μοναδικό που δεν έχει καταφέρει, να οδηγήσει την «αλμπισελέστε» στην κορυφή του κόσμου.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, αυτή η ομάδα της Αργεντινής βγάζει μια άλλη αύρα. Μπορεί το 2014 να έφτασε ως τον τελικό στα γήπεδα της Βραζιλίας αλλά δεν έπεισε σε κανένα σημείο με την εικόνα της, ενώ το 2018 το βάρος και η πίεση κατέβαλε τον «Λα Πούλγκα», ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά σε μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος με υπογραφή… Σαμπάολι. Η κατάκτηση όμως του Κόπα Αμέρικα μέσα στην Βραζιλία πριν ενάμισι χρόνο σα να γύρισε το διακόπτη, επιτρέποντας στην ομάδα να βρει ξανά τη χαμένη αυτοπεποίθηση και να πετάξει από πάνω της ρετσινιά της «λούζερ». Ο Σκαλόνι έχει παρουσιάσει μια ομάδα που έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα, τρέχοντας αήττητο 36 αγώνων, αλλά κυρίως έχει χτίσει ένα οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια που θα ζήλευαν πολλές ομάδες που βρίσκονται στο Κατάρ. Οι συμπαίκτες του Μέσι δεν κρύβουν ότι θέλουν το Μουντιάλ και για τον «Λίο», άλλωστε η νέα γενιά παικτών στην «αλμπιστελέστε» μεγάλωσε με αφίσα του Αργεντινού σούπερ σταρ πάνω από το κρεβάτι της.

Το να κατακτήσει η Αργεντινή το Μουντιάλ στον τελευταίο χορό του Μέσι θα δημιουργήσει άλλη μια όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία και αυτός είναι και ο λόγος που δεν είναι εύκολο να είσαι αντικειμενικός στο ερώτημα του ενός εκατομμυρίου για το ποια ομάδα θα σηκώσει το Μουντιάλ. Αρκετοί έχουν πει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι το τουρνουά της Νοτίου Αμερικής και μάλλον δικαίως τα δύο πρώτα φαβορί είναι η Βραζιλία και η Αργεντινή. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, οι δύο άσπονδοι εχθροί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στους «4» σ’ έναν ονειρικό ημιτελικό από κάθε άποψη.

Με τον Μέσι να έχει βρει ξανά το χαμόγελο του με το εθνόσημο και να είναι πλαισιωμένος με ποιοτικούς παίκτες σε κάθε θέση, η Αργεντινή δείχνει πιο ώριμη και έτοιμη από ποτέ στην εποχή του «Λίο» για να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Αργεντινή (7,00)

Δημήτρης Ρήγας

It’s coming home...
Μουντιάλ 2022: Οι συντάκτες του agones.gr κάνουν... απονομή της κούπας
Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή της ομάδας που θεωρώ ότι θα κατακτήσει τον τίτλο στο ιδιαίτερο Μουντιάλ του Κατάρ, μόνο απλή δεν ήταν και πώς θα μπορούσε να ισχύει άλλωστε, από τη στιγμή που έχουμε μπροστά μας μία πρωτοφανή συνθήκη της διεξαγωγής Παγκοσμίου Κυπέλλου τον χειμώνα.

Από... συνήθεια η Βραζιλία ξεκινάει ως το μεγάλο φαβορί. Ωστόσο πλέον είναι είκοσι χρόνια συμπληρωμένα από την τελευταία φορά που η «Σελεσάο» κατέκτησε το τρόπαιο στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Η Αργεντινή και ο Μέσι έχουν μεγάλο... ρεύμα όμως ο σούπερ σταρ της Παρί αρέσκεται να κάνει... κουμάντο κι αυτό δεν βγαίνει σε καλό.

Στη Γαλλία κάτι με... χαλάει, ενώ η Ισπανία και η Γερμανία δεν έχουν τη δύναμη του παρελθόντος. Δύο περιπτώσεις που εξέτασα σοβαρά ήταν του Βελγίου και της Πορτογαλίας. Και οι δύο Εθνικές έχουν δύναμη και προσφέρονται σε προκλητική απόδοση.

Ωστόσο κατά τη γνώμη μου έφτασε η ώρα της Αγγλίας. Το 2018 έχασε στα ημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Στο Euro 2020 ήταν η καλύτερη ομάδα όμως ηττήθηκε στον τελικό από την Ιταλία. Νομίζω ότι έφτασε η στιγμή για να ανέβει ξανά στην κορυφή του κόσμου μετά από 56 ολόκληρα χρόνια! It’s coming home λοιπόν...

Αγγλία (8,50)

Θάνος Τσαλουχίδης

Για ένα ονειρικό φινάλε
Μουντιάλ 2022: Οι συντάκτες του agones.gr κάνουν... απονομή της κούπας
Όταν ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία, αν όχι ο κορυφαίος, συμμετάσχει για τελευταία φορά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τότε θέλοντας και μη τα περισσότερα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω του. Ο λόγος φυσικά για τον Λιονέλ Μέσι που ηγείται της προσπάθειας της Αργενινής να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου μετά το 1986.

Η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα έδιωξε ένα μεγάλο βάρος από τους όμως του «Πούλγκα», η εμφάνιση στο «FInalissimo» απέναντι στην Ιταλία ήταν κάτι παραπάνω από πειστική και η «αλμπισελέστε» πηγαίνει με συγκρατημένη αισιοδοξία στο Κατάρ.

Διαθέτει άλλωστε έναν τερματοφύλακα πλέον που εμπνέει εμπιστοσύνη, μεσοεπιθετικά υπάρχει τρομερή ποιότητα πέρα από τον Μέσι προφανώς ενώ και αμυντικά παρουσιάζεται αρκετά «σφιχτή».

Σε έναν όμιλο με Μεξικό, Σαουδική Αραβία και Πολωνία η πρώτη θέση είναι ο μοναδικός στόχος και έπειτα μπορεί να πάει έως το τέλος. Θα την εμπιστευτούμε.

Αργεντινή (7,00)

Γιώργος Χρονόπουλος

Η τελευταία παγκόσμια παράσταση του Μέσι
Μουντιάλ 2022: Οι συντάκτες του agones.gr κάνουν... απονομή της κούπας
Η Αργεντινή κάθε φορά ξεκινά σαν φαβορί αλλά σε αυτήν την ήδη ιδιαίτερη διοργάνωση, υπάρχει μία ακόμα μεγάλη ιδιαιτερότητα. Ο «Λίο» θα συμμετάσχει για τελευταία φορά σε ένα Μουντιάλ και στόχος είναι το «γκρέμισμα» και του τελευταίου «κάστρου» αμφισβήτησης που περιβάλλει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Εκτός όμως του Μέσι, αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία και για παίκτες όπως ο Άνχελ Ντι Μαρία να ανέβουν το υψηλότερο σκαλί στον κόσμο σε συλλογικό επίπεδο.

Σε αντίθεση με άλλες διοργανώσεις η «αλμπισελέστε» πάει με... χαμηλά την μπάλα, αφού ναι μεν όλοι κοιτούν τον Μέσι, αλλά κανείς το σύνολο, που με ένα κράμα παλιών και νέων πέταξε από πάνω του την ηττοπάθεια κατακτώντας το Κόπα Αμέρικα πριν από ενάμιση χρόνο μέσα στην Βραζιλία και απέδειξε πως μπορεί το κάτι παραπάνω. Ακόμα περισσότερο βοηθά πως οι διασταυρώσεις μέχρι τα ημιτελικά είναι σχετικά ευνοϊκές, αν δεν «αυτοκτονήσει» στον όμιλο. Αργεντινή λοιπόν και σε πολύ «λαμπερή» απόδοση.

Αργεντινή (7,00)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Τέλος από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Τέλος από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
ΑΕΚ: «Ανακρίβειες και ασυναρτησίες, δεν υπάρχει καμία μήνυση σε βάρος του  Αλμέιδα»
ΑΕΚ: «Ανακρίβειες και ασυναρτησίες, δεν υπάρχει καμία μήνυση σε βάρος του Αλμέιδα»
2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ 1-2: Τραγικά λάθη από τον Στέφανο, τον άφησαν εκτός ημιτελικών (videos)
Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ 1-2: Τραγικά λάθη από τον Στέφανο, τον άφησαν εκτός ημιτελικών (videos)
18/11/2022 23:54
Μουντιάλ 2022: Άλλος παίκτης με την Εθνική ο Ντεπάι
Μουντιάλ 2022: Άλλος παίκτης με την Εθνική ο Ντεπάι
18/11/2022 23:12
Μουντιάλ 2022: Η μάχη για το χρυσό παπούτσι στην... Τσέλσι
Μουντιάλ 2022: Η μάχη για το χρυσό παπούτσι στην... Τσέλσι
18/11/2022 22:38
Μουντιάλ 2022: Έχει ταβάνι η ομάδα του Σάουθγκέιτ
Μουντιάλ 2022: Έχει ταβάνι η ομάδα του Σάουθγκέιτ
18/11/2022 21:17
Μουντιάλ 2022: Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αμερικής
Μουντιάλ 2022: Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αμερικής
18/11/2022 19:55
Μουντιάλ 2022: Με το… δεξί του Ντε Μπρόινε
Μουντιάλ 2022: Με το… δεξί του Ντε Μπρόινε
18/11/2022 19:43
Μουντιάλ 2022: Η FIFA απαγόρευσε το αλκοόλ στα γήπεδα δύο μέρες πριν την έναρξη!
Μουντιάλ 2022: Η FIFA απαγόρευσε το αλκοόλ στα γήπεδα δύο μέρες πριν την έναρξη!
18/11/2022 18:14
Με τη Γερμανία είναι αλλιώς
Με τη Γερμανία είναι αλλιώς
18/11/2022 16:45
Μουντιάλ: Η ιστορία των μασκότ της μεγάλης διοργάνωσης (pics)
Μουντιάλ: Η ιστορία των μασκότ της μεγάλης διοργάνωσης (pics)
18/11/2022 15:37
«Μύλος» με Ρονάλντο - Απάντηση Ρούνεϊ περί... ηλικίας και λιτή αλλά ηχηρή ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ
«Μύλος» με Ρονάλντο - Απάντηση Ρούνεϊ περί... ηλικίας και λιτή αλλά ηχηρή ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ
18/11/2022 15:16
Περισσότερες ειδήσεις