Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-1: Το σερί του «Δικεφάλου» «πέταξε» στο Περιστέρι

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-1: Το σερί του «Δικεφάλου» «πέταξε» στο Περιστέρι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/12/2022 21:56
Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και δεν κατάφερε να διευρύνει το νικηφόρο σερί του, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς στην τελευταία αγωνιστική για το 2022. Ολιβέιρα (26’) και Κούεν (71’) οι σκόρερ των δύο τερμάτων.

Δεν κατάφερε να διευρύνει το νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων που έτρεχε στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να μένει στο 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για τη 15η αγωνιστική.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος και με κύριο εκφραστή τον Κωνσταντέλια βρέθηκαν αρκετές φορές με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων. Από εκπληκτική πάσα του νεαρού άσου ήρθε το γκολ στο 27’ με τον Ολιβέιρα, ενώ επτά λεπτά μετά ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε δοκάρι με τον Σοάρες στο 34’ για να διευρύνει το προβάδισμα του.

Ο Ατρόμητος ανέβηκε προς το φινάλε του ημιχρόνου «αγγίζοντας» το γκολ στο 44’ με τον Φριντγιόνσον, ενώ σπατάλησε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο 53’ με τον Ροτάριου. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν το ίδιο απειλητικός στο δεύτερο μέρος αλλά στο 60’ θα μπορούσε να κάνει το 2-0 με τον Ολιβέιρα ο οποίος σπατάλησε τετ-α-τετ αν και ήταν εκτεθειμένος (πολύ οριακή φάση).

Η τρίτη ευκαιρία των γηπεδούχων αποδείχθηκε και φαρμακερή, αφού στο 71’ ο νεοεισελθόντας Κούεν έπιασε φοβερή κεφαλιά και παραβίασε την εστία του Κοτάρσκι για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου. Το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ, αφού στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους.

Ο ΠΑΟΚ με το βαθμό έφτασε τους 29 βαθμούς και συγκατοικεί ξανά στην 3η θέση με τον Ολυμπιακό, ενώ είδε τη διαφορά από την 2η ΑΕΚ να ανοίγει στους έξι βαθμούς. Στον αντίποδα, ο Ατρόμητος με το βαθμό έφτασε τους 19 και παραμένει στην 7η θέση αλλά στο -3 από τον 6ο Άρη (ματς λιγότερο) και στο -6 από τον 5ο Βόλο.

Το ματς


Πως κατέβηκαν

Ο Κρις Κόλμαν παράταξε τον Ατρόμητο με 4-3-3. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, η τετράδα της άμυνας απαρτίζονταν από Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης και Ντε Μποκ, ενώ τριάδα στα χαφ αποτελούνταν από Οικονομίδη, Φριντγιόνσον και Έρλινγκμαρκ. Ροτάριο και Ρομπάιγ ήταν στα δύο άκρα ενώ ο Κιάρτανσον στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ φανέλα βασικού στο δεξί άκρο πήρε ο Βιεϊρίνια αντικαθιστώντας τον Σάστρε λόγω ίωσης. Στο αριστερό άκρο ήταν ο Ράφα Σοάρες, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Ίνγκασον και Κουλιεράκης. Σβαμπ και Αουγκούστο ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, μπροστά τους ο Κωνσταντέλιας σε ρόλο δεκαριού, ενώ στα δύο άκρα έπαιζαν οι Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ. Τέλος, μοναδικός προωθημένος μπροστά ήταν ο Ολιβέιρα.

Κυρίαρχος από το ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ, βρήκε το γκολ από μαγική ασίστ του Κωνσταντέλια

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυναμικά στο πρώτο θέλοντας να επιβάλει από το ξεκίνημα την υπεροχή του στο παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς κυκλοφορούσαν τη μπάλα και απείλησαν για πρώτη φορά στο 2’ με άστοχο σουτ του Ολιβέιρα από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 8’ το σουτ του Αουγκούστο έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ.

Το παιχνίδι του «Δικεφάλου» περιστρέφονταν γύρω από τον Κωνσταντέλια, ο οποίος στο 16’ απείλησε με σουτ υποχρεώνοντας στον Γιαννιώτη να διώξει σε κόρνερ και στο 23’ «έφτιαξε» το 1-0 του ΠΑΟΚ. Ο 19χρονος άσος κινήθηκε παράλληλα με την εστία εντός περιοχής και παρά τα πολλά μαρκαρίσματα κατάφερε να βγάλει εκπληκτική κάθετη στον Ολιβέιρα, ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά μετά την παρέμβαση του VAR, μέτρησε κανονικά καθώς ο Πορτογάλος καλύπτονταν. Αυτό ήταν το έκτο γκολ του Ολιβέιρα στο φετινό πρωτάθλημα, σκοράροντας για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι.

Δοκάρι με Σοάρες ο «Δικέφαλος», «αφυπνίστηκε» στο φινάλε του ημιχρόνου ο Ατρόμητος

Η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχισε να έχει την περιοχή, φτάνοντας δύο-τρεις φορές κοντά σε δεύτερο γκολ. Στο 32’ το σουτ του Νάρεϊ από πλάγια θέση πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Κωνσταντέλια έβγαλε υπέροχα στον Σοάρες ο οποίος όμως σημάδεψε το δοκάρι από τη μικρή περιοχή. Ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 38’ με σουτ του Κωνσταντέλια έξω από την περιοχή αλλά ο Γιαννιώτης μπλόκαρε σταθερά.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Ατρόμητος, που ήταν αρκετά φοβικός στο παιχνίδι, κέρδισε περισσότερα μέτρα και στο 44’ δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία. Μετά από λάθος του ΠΑΟΚ στο κέντρο, οι γηπεδούχοι έφυγαν γρήγορα στην κόντρα με τον Κεσχρίντα να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Φριντγιόνσον να μην πιάνει καλά το σουτ από την «καρδιά» της «ασπρόμαυρης» άμυνας, επιτρέποντας στον Κοτάρσκι να μπλοκάρει.

Από μια ευκαιρία για την κάθε ομάδα στο ξεκίνημα της επανάληψης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με μεγάλη ευκαιρία του Ατρόμητου. Στο 53’ ο Ροτάριου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κουλιεράκη, πάτησε περιοχή αλλά αντί να γυρίσει στον αμαρκάριστο Κιάρτανσον, επέλεξε να πλασάρει, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες στο 60’ με τον Ολιβέιρα να αστοχεί σε τετ-α-τετ έπειτα από εκπληκτική κάθετη του Μουργκ. Η φάση λογίζεται ως μη γινόμενη αφού ο επόπτης σήκωσε σημαία για οφσάιντ αλλά αν το γκολ έμπαινε σίγουρα η φάση θα εξετάζονταν στο VAR καθώς ήταν πολύ οριακή.

«Χρυσή» αλλαγή ο Κούεν

Στο 65’ ο Κόλμαν προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τους Κλωναρίδη, Τζαβίδα και Κούεν και ο τελευταίος κατάφερε να βρει τη λύση ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 71’. Ο Αυστριακός έπιασε υπέροχη κεφαλιά μετά από σέντρα του Ροτάριου και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ αλλά μετά την παρέμβαση του VAR μέτρησε κανονικά καθώς καλύπτονταν από τον Ίνγκασον. Αυτό ήταν και είναι το πρώτο γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ μετά τις 30 Οκτωβρίου όταν και την ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ στην «OPAP Arena».

Άντεξε την πίεση ο Ατρόμητος

Μετά το γκολ της ισοφάρισης, ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τους Μουργκ, Ντάντας και Μπράντον και ο ΠΑΟΚ άσκησε ασφυχτική πίεση στους παίκτες του Ατρόμητου, οι οποίοι κρατούσαν με νύχια και με δόντια το ισόπαλο αποτέλεσμα. Παρά τις πολλές απουσίες στα μετόπισθεν, η ομάδα του Κόλμαν αμύνθηκε αποτελεσματικά και κράτησε το 1-1 έως το φινάλε, παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη των πλει-οφ.

Ατρόμητος (Κόλμαν 4-3-3): Γιαννιώτης - Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Στρούγγης, Ντε Μποκ – Οικονομίδης (65’ Κούεν), Φρίντγιονσον, Έρλινγκμαρκ - Ροτάριου (85' Τζοβάρας), Ρομπάιγ (65’ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (65’ Τζαβίδας)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου 4-2-3-1): Κοτάρσκι – Βιεϊρίνια (76’ Λύρετζης), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες - Σβαμπ (85' Ντάντας), Ντάγκλας Αουγκούστο - Νάρεϊ (84' Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας – Ολιβέιρα (76’ Μπράντον)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Ελ Κααμπί: «Είμαι πολύ χαρούμενος, ευχαριστώ όλο το σταφ που με βοηθάει να σκοράρω»
Ελ Κααμπί: «Είμαι πολύ χαρούμενος, ευχαριστώ όλο το σταφ που με βοηθάει να σκοράρω»
19 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
ΜακΓκιν: «Πολύ καλός τακτικά ο Ολυμπιακός, έχουμε ν’ ανέβουμε ένα βουνό αλλά ξέρουμε ότι είμαστε ικανοί»
ΜακΓκιν: «Πολύ καλός τακτικά ο Ολυμπιακός, έχουμε ν’ ανέβουμε ένα βουνό αλλά ξέρουμε ότι είμαστε ικανοί»
19 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Βόλος - ΑΕΚ 0-4: Ένωση τεσσάρων αστέρων στο «κιτρινόμαυρο» Πανθεσσαλικό (video)
Βόλος - ΑΕΚ 0-4: Ένωση τεσσάρων αστέρων στο «κιτρινόμαυρο» Πανθεσσαλικό (video)
28/12/2022 21:26
Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 5-0: Γιορτινός «περίπατος» με γκολάρες (video)
Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 5-0: Γιορτινός «περίπατος» με γκολάρες (video)
28/12/2022 19:52
Ανακοίνωσε Φοφανά για την επίθεση η Τσέλσι
Ανακοίνωσε Φοφανά για την επίθεση η Τσέλσι
28/12/2022 19:30
«Τελειώνει» ο Ζερβίνιο από τον Άρη
«Τελειώνει» ο Ζερβίνιο από τον Άρη
28/12/2022 19:19
Λεβαδειακός-Ιωνικός 1-0: Η γκολάρα του Δούμτσιου χάρισε «τρίποντο» παραμονής
Λεβαδειακός-Ιωνικός 1-0: Η γκολάρα του Δούμτσιου χάρισε «τρίποντο» παραμονής
28/12/2022 19:03
Τσέλσι: Νοκ-άουτ για ένα μήνα ο Τζέιμς
Τσέλσι: Νοκ-άουτ για ένα μήνα ο Τζέιμς
28/12/2022 18:43
Ιαπωνία: Μοριγιάσου μέχρι το 2026
Ιαπωνία: Μοριγιάσου μέχρι το 2026
28/12/2022 17:46
Αστέρας Τρίπολης: Δεν ντεμπουτάρει ο Μάντζιος κόντρα στον Ολυμπιακό
Αστέρας Τρίπολης: Δεν ντεμπουτάρει ο Μάντζιος κόντρα στον Ολυμπιακό
28/12/2022 17:26
Ολυμπιακός: Μειώθηκαν οι ποινές για Καραπαπά και Βρέντζο
Ολυμπιακός: Μειώθηκαν οι ποινές για Καραπαπά και Βρέντζο
28/12/2022 17:16
Επίσημα στον Άρη ο Νταρίντα
Επίσημα στον Άρη ο Νταρίντα
28/12/2022 17:06
Περισσότερες ειδήσεις