Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΗΠΑ: Οι γονείς του Ρέινα κατήγγειλαν την επίθεση του Μπερχάλτερ στη σύζυγο του μετά το παραγκωνισμό του γιου τους στο Μουντιάλ!

ΗΠΑ: Οι γονείς του Ρέινα κατήγγειλαν την επίθεση του Μπερχάλτερ στη σύζυγο του μετά το παραγκωνισμό του γιου τους στο Μουντιάλ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/1/2023 21:59
Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, Γκρεγκ Μπερχάλτερ τέθηκε σε αναστολή από τα καθήκοντα του μετά την παραδοχή του ότι άσκησε βία στην σύζυγο του πριν 31 χρόνια, με τον ίδιο να προχωρά σε αυτή την αποκάλυψη μετά από εκβιασμούς που δέχτηκε από το φίλο και άλλοτε συμπαίκτη του στην Εθνική, Κλαούντιο Ρέινα και τη γυναίκα του εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής του γιου τους, Τζιοβάνι Ρέινα στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Απίστευτη ιστορία έρχεται από τις ΗΠΑ που εμπλέκει τις δύο ποδοσφαιρικές οικογένειες Μπερχάλτερ και Ρέινα.

Όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκρεγκ Μπερχάλτερ δεν θα βρεθεί στον πάγκο της ομάδας στα δύο φιλικά με Σερβία, στις 25 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες και την Κολομβία, τρεις ημέρες αργότερα στο Κάρσον, μετά την δημόσια παραδοχή του ότι άσκησε βία στη σύζυγο του.

Το συμβάν σύμφωνα με τον Μπερχάλτερ έγινε το φθινόπωρο 1991 όταν ήταν πρωτοετής στο κολέγιο και γνώρισε την πλέον σύζυγο του Ροσαλίντ. Ένας μεταξύ τους καυγάς σε μπαρ οδήγησε τον Μπερχάλτερ να την κλωτσήσει στο πόδι. Ο ίδιος απολογήθηκε για το περιστατικό και τονίζει ότι συνεργάζεται απόλυτα με την έρευνα που έχει διατάξει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Γιατί όμως ο Μπερχάλτερ προχώρησε δημόσια σε αυτή την παραδοχή; Όπως έγινε γνωστό, ο προπονητής των ΗΠΑ δέχονταν εκβιασμούς όλο το προηγούμενο διάστημα από τον άλλοτε αρχηγό των ΗΠΑ και συμπαίκτη του στην Εθνική, Κλαούντιο Ρέινα.

Όπως αποκαλύπτει το ESPN, ο Ρέινα έστειλε πολλαπλά μηνύματα σε στελέχη ποδοσφαίρου των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, απειλώντας να αποκαλύψει ευαίσθητες λεπτομέρειες για το παρελθόν του προπονητή των ΗΠΑ, Γκρεγκ Μπέρχαλτερ. Οι ευαίσθητες λεπτομέρειες αφορούσαν το συμβάν που παραδέχτηκε ο Μπερχάλτερ και τα μηνύματα στάλθηκαν αφού ο γιος του, Τζιοβάνι Ρέινα, πληροφορήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό ότι θα είχε περιορισμένο ρόλο στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Το ESPN αναφέρει ότι η Ομοσπονδία των ΗΠΑ δεν έλαβε λεπτομέρειες σχετικά με τους ισχυρισμούς μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, όταν ένα στέλεχος ενημερώθηκε σε μια κλήση με τον Κλαούντιο Ρέινα και τη σύζυγό του, Ντανιέλ, ότι ο Μπερχάλτερ είχε προηγούμενο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Την Τετάρτη, η Ομοσπονδία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο σημερινός βοηθός προπονητής του Μπερχάλτερ, Άντονι Χάντσον θα ηγηθεί της ομάδας κατά τη διάρκεια ενός καμπ τον Ιανουάριο στην Καλιφόρνια και θα είναι στον πάγκο στα δύο φιλικά με Σερβία και Κολομβία. Παράλληλα η Ομοσπονδία έχει διατάξει έρευνα για όσα ανέφερε ο Μπερχάλτερ και το μέλλον του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας είναι παραπάνω από αμφίβολο.

Οι Κλαούντιο Ρέινα και Γκρεγκ Μπερχάλτερ έχουν μια σχέση που διαρκεί δεκαετίες. Έπαιξαν μαζί ποδόσφαιρο νέων και γυμνασίου στην Νόρθερν Νιού Τζέρσεϊ τη δεκαετία του 80, ενώ ήταν συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα των ΗΠΑ από το 1994 έως το 2006. Μάλιστα οι σύζυγοί τους –Ντανιέλε Ρέινα και Ρόσαλιντ Μπερχάλτερ ήταν συμπαίκτριες τεσσάρων ετών στη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Βόρεια Καρολίνα.
ΗΠΑ: Οι γονείς του Ρέινα κατήγγειλαν την επίθεση του Μπερχάλτερ στη σύζυγο του μετά το παραγκωνισμό του γιου τους στο Μουντιάλ!
Φωτογραφία των Κλαούντιο Ρέινα και Γκρεγκ Μπερχάλτερ σε αγώνα της Εθνικής των ΗΠΑ το 2000

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.