Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Επίσημο: Στην Ίντερ Μαϊάμι ο Μέσι

Επίσημο: Στην Ίντερ Μαϊάμι ο Μέσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/6/2023 23:09
Στο MLS για λογαριασμό της Ίντερ Μαϊάμι θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ. «Ήθελα πολύ να γυρίσω στην Μπαρτσελόνα, από τη στιγμή που δεν προχώρησε ήθελα να φύγω από την Ευρώπη», τόνισε ο Αργεντινός.

Ούτε Μπαρτσελόνα, ούτε Σαουδική Αραβία! Ο Λιονέλ Μέσι είπε «όχι» στα πετροδόλαρα των Αράβων και αφού δεν πήρε τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι θα μπορέσει να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για λογαριασμό της Ίντερ Μαΐάμι.

Πρόκειται για ομάδα με μόλις πέντε χρόνια ίδρυσης η οποία εδρεύει στην Φλόριντα και έχει πρόεδρο και συν-ιδιοκτήτη τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, τον πρώτο μεγάλο αστέρα που αγωνίστηκε στο MLS για λογαριασμό των Λος Άντζελες Γκάλαξι.Μεταξύ άλλων ο Λιονέλ Μέσι δήλωσε στις καταλανικές Sport και Mundo Deportivo:

«Ήθελα πολύ να γυρίσω στην Μπαρτσελόνα. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που μπορούσα να επιστρέψω, αλλά αφού βίωσα αυτό που έζησα και την αποχώρηση που είχα, δεν ήθελα να ξαναβρεθώ στην ίδια κατάσταση: να περιμένω να δω τι θα συμβεί και να φύγω. Δεν ήθελα το μέλλον μου να είναι στα χέρια άλλου.

Άκουσα ότι έπρεπε να πουλήσουν παίκτες ή να μειώσουν τους μισθούς των παικτών και η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να το περάσω αυτό, ούτε να έχω κάποια ανάμιξη.

Πήρα την απόφαση ότι θα πάω στο Μαϊάμι. Από τη στιγμή που δεν προχώρησε το θέμα της Μπαρτσελόνα ήθελα να φύγω από την Ευρώπη, να φύγω από τα φώτα της δημοσιότητας και να σκεφτώ περισσότερο στην οικογένειά μου.

Μου έγινε μια πρόταση, αλλά ποτέ μια επίσημη, γραπτή, υπογεγραμμένη πρόταση, επειδή δεν υπήρχε ακόμα τίποτα και δεν ξέραμε αν μπορούσε να γίνει ή όχι. Υπήρχε η πρόθεση, αλλά δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε τίποταούτε επίσημα μιλήσαμε για χρήματα. Αν ήταν θέμα χρημάτων, θα είχα πάει στην Αραβία ή αλλού. Μου φάνηκαν πολλά λεφτά και η αλήθεια είναι ότι η απόφασή μου δεν ήταν λόγω χρημάτων. Η αλήθεια είναι ότι τα οικονομικά δεν ήταν ποτέ πρόβλημα ή εμπόδιο για μένα.

Άκουσα όλα όσα ειπώθηκαν, όσα έβγαιναν στη δημοσιότητα, όσα είπε ο Τσάβι αλλά ήταν λίγο πολύ τα ίδια. Η La Liga είχε δώσει το ΟΚ, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι η απόφαση είναι δική μου γιατί πολλά πράγματα λείπουν και είναι ένα μακρύ καλοκαίρι στο οποίο δεν θέλω να περάσω ξανά αυτά που έχω ήδη περάσει. Προτίμησα να πάρω την απόφαση νωρίτερα, να τελειώσω το θέμα και να είμαι ήρεμος. Να σκεφτώ τις διακοπές και το μέλλον μου, σχεδιάζοντας ήδη αυτό που ξέρω ότι θα είναι δυνατό.

Δεν ξέρω αν η Μπαρτσελόνα έκανε τα πάντα για να επιστρέψω. Είναι δικό τους θέμα. Πολλά πράγματα έλειπαν. Ο σύλλογος, σήμερα, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει 100% ότι θα μπορούσα να επιστρέψω. Και είναι κατανοητό, λόγω της κατάστασης που περνά ο σύλλογος και έτσι την έζησα.

Υπάρχουν σίγουρα άτομα που δεν με ήθελαν πίσω, όπως ακριβώς τότε δεν ήθελαν να μείνω όταν ήταν να φύγω. Υπάρχουν φυσικά και πολλοί που ήθελαν να επιστρέψω και το εξέφρασαν δημόσια. Αλλά σίγουρα υπάρχουν άτομα στη διοίκηση που δεν θέλουν να επιστρέψω, που πιστεύουν ότι η επιστροφή μου δεν θα ήταν καλή για το κλαμπ.

Ναι μου έχει αφήσει ανοιχτή πληγή αυτό με την Μπαρτσελόνα. Επειδή δεν μπορούσα να πω αντίο στους ανθρώπους όπως θα ήθελα. Όπως νομίζω ότι θα μου άξιζε. Όπως άξιζαν και το έκαναν και οι παίκτες που κατονόμασα (Μπουσκέτς, Άλμπα, Τσάβι, Ινιέστα). Θα ήθελα να φύγω έτσι. Ήμουν ο κακός στην ταινία και ούτε αυτό μου άρεσε πολύ γιατί δεν ήταν έτσι. Γι' αυτό θα ήθελα κάποια στιγμή να έχουμε ένα πραγματικό αντίο με τους ανθρώπους που ζήσαμε και απολαύσαμε και ταλαιπωρηθήκαμε. Ήταν πολλά χρόνια μαζί και θα ήθελα να τους αποχαιρετήσω όπως νιώθω.

Για το αν θα επιστρέψω; Ναι, προφανώς θα ήθελα να είμαι κοντά στον σύλλογο. Επιπλέον, θα ζήσω στη Βαρκελώνη. Είναι ένα από τα πράγματα που έχουμε πολύ ξεκάθαρα με τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου. Ελπίζω, δεν ξέρω πότε, αλλά ελπίζω ότι μια μέρα θα μπορέσω να συνεισφέρω κάτι στον σύλλογο και να βοηθήσω γιατί είναι ένας σύλλογος που αγαπώ όπως έλεγα πάντα. Εκτιμώ την αγάπη που είχα από τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της καριέρας μου και θα ήθελα να είμαι ξανά εδώ, ναι.

Ένα από τα άλλα πράγματα που ειπώθηκαν, ότι πήγαινα με τον Μπούσι (σ.σ. Μπουσκέτς) και τον Τζόρντι (σ.σ. Άλμπα) στην Αραβία, ότι τα είχαμε ήδη κανονίσει όλα. Όχι, ο καθένας ψάχνει το μέλλον του. Προφανώς, τους γνώριζα και τι θα έκαναν, αλλά ποτέ δεν συμφωνήσαμε να πάμε πουθενά μαζί. Πήρα την απόφασή μου για τον εαυτό μου και δεν ξέρω τι θα κάνουν».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.