Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσιτσιπάς - Στρίκερ 2-3: Την... πάτησε ο Στέφανος κι έμεινε εκτός στον δεύτερο γύρο US Open

Τσιτσιπάς - Στρίκερ 2-3: Την... πάτησε ο Στέφανος κι έμεινε εκτός στον δεύτερο γύρο US Open

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
30/8/2023 22:31
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το απόλυτο φαβορί απέναντι στον Ντομινίκ Στρίκερ ωστόσο έπεσε θύμα έκπληξης και ηττήθηκε 2-3 σετ (5-7, 7-6 (2), 7-6 (5), 6 (6)-7, 3-6) δίχως να περάσει στον τρίτο γύρο του US Open για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε έναν αντίπαλο ο οποίος είχε άγνοια κινδύνου καθώς προερχόταν από τα προκριματικά. Ζορίστηκε, υπήρξαν στιγμές που έμοιαζε να μην πατάει γερά στο κορτ και τελικά το «πλήρωσε».

Για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ότι το τελευταίο Γκραν Σλαμ της σεζόν είναι πάντοτε το χειρότερο για τον 25χρονο σταρ, καθώς μόλις δύο φορές έχει κατορθώσει να φτάσει έως τον τρίτο γύρο και ποτέ πιο μακριά.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, το πρώτο σετ έμοιαζε με σκληρό... πόκερ μεταξύ των δύο αθλητών. Στα εννιά πρώτα γκέιμ κράτησαν με σχετική άνεση το σερβίς τους όμως στο δέκατο ο Τσιτσιπάς βρέθηκε σε σετ πόιντ το οποίο σπατάλησε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Στρίκερ έκανε το 5-5 και στη συνέχεια έφτασε και σε «μπρέικ για το 6-5, σερβίροντας πια για το σετ. Στο 30-30 του δωδέκατου γκέιμ ο Στέφανος έχασε ένα πανεύκολο -για την κλάση του- χτύπημα και ο Ελβετός το εκμεταλλεύτηκε κάνοντας το 7-5 και παίρνοντας το πρώτο σετ.

Παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε από ένα προβληματάκι στο πόδι, ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει «μπρέικ» στο τέταρτο γκέιμ, ξεφεύγοντας με 3-1.

Δεν το χάρηκε καθόλου όμως καθώς ο 22χρονος Ελβετός πήρε άμεσα πίσω το «μπρέικ» μειώνοντας 3-2. Δεν υπήρξε κανένα άλλο «σπάσιμο» στη συνέχεια και οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος ήταν σαφώς καλύτερος από τον αντίπαλό του και με 7-2 ισοφάρισε 1-1 στα σετ.Το μομέντουμ ήταν πλέον στην πλευρά του 25χρονου Έλληνα σταρ ο οποίος στο τρίτο γκέιμ έκανε «μπρέικ» για να προηγηθεί 2-1. Ωστόσο ξανά ο Τσιτσιπάς δεν «έχτισε» πάνω σε αυτό και είδε τον αντίπαλό του να απαντάει άμεσα με δικό του «μπρέικ» για το 2-2.

Εύκολα ή δύσκολα οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους στη συνέχεια και οδηγήθηκαν για δεύτερο διαδοχικό σετ στο τάι μπρέικ μέσω του οποίου θα έλυναν τις διαφορές τους. Ξανά ο Στέφανος αποδείχθηκε καλύτερος στις λεπτομέρειες και με 7-5 έκανε το 2-1 στα σετ και πλέον βρισκόταν κοντά στην πρόκριση.

Η έναρξη του τέταρτου κομματιού της αναμέτρησης ήταν η χειρότερη δυνατή για τον Τσιτσιπά, καθώς ο Στρίκερ έκανε εύκολο «μπρέικ». Χρόνος υπήρχε για να ανατραπεί η κατάσταση και στο τέταρτο «γκέιμ» ο Έλληνας πρωταθλητής «έσπασε» κι αυτός το σερβίς του Ελβετού για το 2-2.

Ο Στέφανος βρήκε αυτό που έψαχνε στο όγδοο γκέιμ κάνοντας το πολυπόθητο «μπρέικ» και ξεφεύγοντας με 5-3, σερβίροντας πλέον για να κλείσει τον αγώνα. Όλα έδειχναν ότι θα τα κατάφερνε όμως δέχτηκε «μπρέικ» εξαιτίας των λαθών του και ο Ελβετός μείωσε σε 5-4, μένοντας «ζωντανός». Το σκορ έγινε 5-5 κι όλα έδειχναν ότι πλησίαζε ακόμα ένα τάι μπρέικ. Ο 25χρονος Έλληνας άσος κράτησε το σερβίς του για το 6-5 και στη συνέχεια αν και είχε τις ευκαιρίες, ο Τσιτσιπάς έκανε «φτηνά» λάθη κι επέτρεψε να γίνει το 6-6.

Στο τρίτο τους διαδοχικό τάι μπρέικ ο Στέφανος δεν κυριάρχησε όπως στα προηγούμενα και κάνοντας ξανά αρκετά αβίαστα λάθη, ηττήθηκε 8-6, με τον Στρίκερ να οδηγεί τον αγώνα σε πέμπτο και τελευταίο σετ.

Το τελευταίο και πιο κρίσιμο σετ ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Έλληνα πρωταθλητή ο οποίος έμεινε νωρίς πίσω με 3-0 γκέιμ καθώς δέχτηκε «μπρέικ» στο δεύτερο γκέιμ. Οι δύο αθλητές κράτησαν εύκολα τα σερβίς τους στη συνέχεια και με τον Ελβετό να προηγείται 5-3, ο Τσιτσιπάς είχε «μπρέικ» πόιντ. Όχι μόνο δεν το εκμεταλλεύτηκε αλλά με τρεις σερί χαμένους πόντους ηττήθηκε κι έμεινε πρόωρα εκτός συνέχειας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.