Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1: Επική ανατροπή και πρόκριση για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στους «8» του Κόνφερενς Λιγκ! (video)

ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1: Επική ανατροπή και πρόκριση για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στους «8» του Κόνφερενς Λιγκ! (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
14/3/2024 21:42
Μία από τις μεγαλύτερες προκρίσεις ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα πανηγύρισε απόψε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ανατρέποντας το εις βάρος του 2-0 του πρώτου αγώνα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μάξιμιρ» και συντρίβοντας τους Κροάτες με το εμφατικό 5-1 παίρνοντας το εισιτήριο για τους «8» του Κόνφερενς Λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε με… «τέρμα τα γκάζια» στο πρώτο ημίχρονο και αφού έριξε μερικές «προειδοποιητικές βολές» στην εστία του Νέβιστιτς στο πρώτο 25λεπτο, από εκεί και πέρα ξεκίνησε ο «βομβαρδισμός». Ο Μπάμπα έβαλε τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού στο 27’, με τον Κουλιεράκη να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα έξι λεπτά αργότερα, ενώ στο 42’ ο Τόμας με μια εξαίσια κεφαλιά-ψαράκι σημείωσε το 3-0 δίνοντας σκορ πρόκρισης στον «Δικέφαλο του Βορρά» πριν ολοκληρωθεί καν το πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε από πλευράς φιλοξενούμενων, με την ομάδα του Γιακίροβιτς να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα και να μειώνει άμεσα σε 3-1 στο 49’, ενώ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Μετά το 70ο λεπτό όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με τον Κουλιεράκη να σκοράρει και πάλι στο 73’ πήρε ξανά σκορ πρόκρισης, ενώ στο 88’ ο Ζίβκοβιτς «έγραψε» το τελικό 5-1 στέλνοντας αισίως τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην επόμενη φάση.

Σαρωτικοί οι «ασπρόμαυροι» και σκορ πρόκρισης από το πρώτο ημίχρονο!


Με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Ντιναμό να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο περιμένοντας συνθήκη για αντεπίθεση, ξεκίνησε η ρεβάνς της Τούμπας, με τους Θεσσαλονικείς να δημιουργούν την πρώτη καλή αλλά ανολοκλήρωτη φάση στο 7ο λεπτό όταν ο Κωνσταντέλιας βρήκε με έξυπνη πάσα τον Τόμας εντός της περιοχής των φιλοξενούμενων, ωστόσο ο Ισπανός πιεζόμενος δεν κατάφερε να εκτελέσει όπως θα ήθελε.Από κει και πέρα οι Κροάτες άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον αγώνα, όμως χωρίς να σημειώσουν κάποια αξιόλογη φάση στα καρέ του Κοτάρσκι.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση ήρθε στο 15ο λεπτό και ανήκε στους «ασπρόμαυρους», όταν ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, με τον Κουλιεράκη να βγαίνει ολομόναχος σε πλεονεκτικότατη θέση για να σκοράρει, όμως η κεφαλιά του Έλληνα στόπερ αποκρούστηκε από τον Νέβιστιτς αφού η μπάλα κατέληξε στη γωνία που φυλούσε. Ύστερα από την εκτέλεση του κόρνερ μάλιστα, η ομάδα του Λουτσέσκου απείλησε εκ νέου, αλλά ο Σβαμπ χωρίς πίεση δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα επιθυμούσε.



Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και στο 19ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς δεχόμενος παράλληλη πάσα από τον Τάισον εντός της περιοχής των Κροατών, δεν μπόρεσε να δώσει στη μπάλα πορεία προς την εστία του Νέβιστιτς καθώς το σουτ του έφυγε ψηλά.



Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ είχε ακόμη μία καλή στιγμή όταν και πάλι ο Τάισον βρήκε αυτή τη φορά τον Κωνσταντέλια στην αντίπαλη περιοχή, με το σουτ του νεαρού επιθετικού ωστόσο να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ, στην εξέλιξη του οποίου οι «ασπρόμαυροι» απείλησαν ξανά με τον Κουλιεράκη να δέχεται την άψογη σέντρα του Ζίβκοβιτς και να στέλνει τη μπάλα άουτ με κεφαλιά.



Το μπαράζ ευκαιριών της ελληνικής ομάδας απέδωσε τελικά καρπούς στο 27ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς από αριστερά, ο Κουλιεράκης πήρε τη γυριστή κεφαλιά προς το δεύτερο δοκάρι, με τον Μπάμπα εκεί να βρίσκεται ολομόναχος και από κοντά με νέα κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Νέβιστιτς για το 1-0 των γηπεδούχων.



Η ομάδα του Λουτσέσκου διατήρησε σε υψηλό level την επιθετικότητά της και στα επόμενα λεπτά και έχοντας και την τύχη με το μέρος της, δικαιώθηκε πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ με τον Κουλιεράκη να επιχειρεί ένα σουτ από μια απόσταση της τάξεως των 28 μέτρων, με τη μπάλα να κοντράρει στον Σούσιτς, να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει βασανιστικά στη δεξιά γωνία του πορτιέρο της Ντιναμό για το 2-0.



Με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει… πρόωρα το σκορ του πρώτου αγώνα στο Ζάγκρεμπ, οι Κροάτες αντέδρασαν, δίχως όμως να μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα ανησυχητικοί για την εστία του Κοτάρσκι, με τον Πέτκοβιτς στο 37’ να δημιουργεί από πλάγια θέση κάτι σαν… ευκαιρία αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το τρομερό πρώτο ημίχρονο των «ασπρόμαυρων» έληξε ιδανικά, με τον Μπράντον Τόμας να χρίζεται σκόρερ για το 3-0 στο 42’ με μια υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι στη δεξιά γωνία του Νέβιστιτς μετά από φανταστική σέντρα του Τάισον.



Κάπως έτσι, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με σκορ πρόκρισης, την ώρα που οι Κροάτες έδειχναν να τα έχουν εντελώς χαμένα.

Το σκηνικό άλλαξε στην επανάληψη αλλά… τέλος καλό όλα καλά


Στην επανάληψη, η ομάδα του Γιακίροβιτς μπήκε με σκοπό να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και να προσπαθήσει να επιστρέψει στο κυνήγι της πρόκρισης, με το σκηνικό να αλλάζει. Έτσι από το πουθενά και ύστερα από ολέθριο λάθος του Κετζιόρα στο 49’, ο Χότζα με ένα φοβερό σουτ από εξαιρετικά δύσκολη γωνία έστειλε τη μπάλα στο αριστερό πλαϊνό δίχτυ του Κοτάρσκι μειώνοντας σε 3-1 και βάζοντας τη Ντιναμό εκ νέου στο «κόλπο».



Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όταν ο Σπίκιτς απέφυγε εξαίσια τον Ζίβκοβιτς και στο τετ α τετ με τον Κοτάτσκι, ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ βγήκε νικητής αποκρούοντας με το πόδι.

Οι Κροάτες έδειχναν να έχουν πάρει τα «πάνω» τους και υποχρέωσαν τους «ασπρόμαυρους» σε παθητικό ρόλο, ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα απείλησαν και πάλι με το σουτ του Μπατούρινα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ.

Με τους παίκτες του Λουτσέσκου σε… «blackout», η Ντιναμό χτύπησε και πάλι «καμπανάκι» στο 64ο λεπτό, με τον Χότζα να αναγκάζει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ σε μια εντυπωσιακή απόκρουση αποσοβώντας με αυτόν τον τρόπο το 3-2.



Κάπου εκεί, οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν μετά και από την είσοδο του Ντεσπόντοφ στον αγωνιστικό χώρο και κάνοντας και πάλι περισσότερο επιθετικό το στυλ παιχνιδιού τους, πήραν εκ νέου σκορ πρόκρισης με τον Κουλιεράκη στο 73’ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα και να κάνει το 4-1 σκοράροντας με το στήθος ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ και αφού η μπάλα πέρασε απ’ όλους.



Οι απανωτές αλλαγές που ακολούθησαν μοιραία «έριξαν» δραματικά τον ρυθμό του αγώνα για τα επόμενα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να χάνει τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» μια και καλή την πρόκριση, όταν ο Οζντόεφ πάσαρε παράλληλα μέσα από την περιοχή των φιλοξενούμενων στον αφύλαχτο Μουργκ, με τον Αυστριακό όμως να στέλνει τη μπάλα πολύ ψηλά.

Δύο λεπτά μετά λίγο έλειψε να το πληρώσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» με τον Μίσιτς να ανησυχεί από απόσταση τον πορτιέρο των γηπεδούχων, όμως στο 85’ ο Ντεσπόντοφ βγαίνοντας ταχύτατα σε αντεπίθεση κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ζίβκοβιτς «γράφοντας» το 5-1 και «σφραγίζοντας» οριστικά το «εισιτήριο» για τους «8» του Κόνφερενς Λιγκ.









ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78’ Ότο), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (82’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (78’ Μουργκ), Τάισον (67’ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (78’ Σαμάτα)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Γιακίροβιτς): Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνέρ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς (80’ Ογκιβάρα), Μίσιτς, Σούσιτς (80’ Κουλένοβιτς), Σπίκιτς (74’ Κανέκο), Χότζα (80’ Βίντοβιτς), Μπατούρινα, Πέτκοβιτς

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Κουλιεράκης: «Δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, πάμε για νίκη με την ΑΕΚ»
Κουλιεράκης: «Δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, πάμε για νίκη με την ΑΕΚ»
14 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή οδηγήθηκε ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή οδηγήθηκε ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης
14 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Με Τζολάκη βασικό ο Ολυμπιακός
Με Τζολάκη βασικό ο Ολυμπιακός
14/03/2024 21:16
Οι διαιτητές της πρώτης αγωνιστικής των πλέι άουτ
Οι διαιτητές της πρώτης αγωνιστικής των πλέι άουτ
14/03/2024 16:11
Στην Άρσεναλ έως το 2028 ο Γουάιτ!
Στην Άρσεναλ έως το 2028 ο Γουάιτ!
14/03/2024 14:08
Βιεϊρίνια: «Ελπίζουμε να προκριθούμε με τη Ντιναμό, αυτή είναι ίσως η τελευταία μου χρονιά»
Βιεϊρίνια: «Ελπίζουμε να προκριθούμε με τη Ντιναμό, αυτή είναι ίσως η τελευταία μου χρονιά»
14/03/2024 12:32
Τουρκικά σενάρια για Παναθηναϊκό και Μουσλέρα
Τουρκικά σενάρια για Παναθηναϊκό και Μουσλέρα
14/03/2024 12:08
Ζάετς: «Είμαι σίγουρος ότι η Ντιναμό θα περάσει»
Ζάετς: «Είμαι σίγουρος ότι η Ντιναμό θα περάσει»
14/03/2024 11:01
Αστέρας Τρίπολης: «Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο μας»
Αστέρας Τρίπολης: «Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο μας»
14/03/2024 10:45
Στο δρόμο για το ταμείο: Η πεντάδα του Agones.gr για Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ
Στο δρόμο για το ταμείο: Η πεντάδα του Agones.gr για Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ
14/03/2024 09:30
Τσάμπιονς Λιγκ: Αυτές είναι οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «8»
Τσάμπιονς Λιγκ: Αυτές είναι οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «8»
14/03/2024 00:48
Τσάμπιονς Λιγκ: «Ψυχωμένη» ανατροπή και πρόκριση στα πέναλτι για την Ατλέτικο - Στους «8» και η Ντόρτμουντ (video)
Τσάμπιονς Λιγκ: «Ψυχωμένη» ανατροπή και πρόκριση στα πέναλτι για την Ατλέτικο - Στους «8» και η Ντόρτμουντ (video)
14/03/2024 00:47
Περισσότερες ειδήσεις