Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γερμανία - Ελλάδα 2-1: Η «γαλανόλευκη» προβλημάτισε τη «Μάνσαφτ» στην πρόβα τζενεράλε της ενόψει Euro

Γερμανία - Ελλάδα 2-1: Η «γαλανόλευκη» προβλημάτισε τη «Μάνσαφτ» στην πρόβα τζενεράλε της ενόψει Euro

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
7/6/2024 23:44
Με νίκη ολοκλήρωσε τις φιλικές υποχρεώσεις της ενόψει Euro η Εθνική Γερμανίας, η οποία επικράτησε πολύ δύσκολα της Ελλάδας με 2-1 στο «Μπορούσια Παρκ».

Η «Μάνσαφτ» παρουσιάστηκε εξαιρετικά υποτονική κυρίως στο πρώτο ημίχρονο της φιλικής αυτής αναμέτρησης και το σύνολο του Παπαδόπουλου την αιφνιδίασε μπαίνοντας δυναμικά στα πρώτα λεπτά, ενώ πήρε και προβάδισμα με τον Μασούρα στο 33ο λεπτό.

Παρ’ όλα αυτά, στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ανέβασαν «στροφές» και αφού ισοφάρισαν αρχικά με τον Χάβερτς στο 55’, κατάφεραν τελικά να επικρατήσουν χάρη στο εκπληκτικό τέρμα του Γκρος στο 89’, ο οποίος έφερε ηρεμία στο «στρατόπεδο» της ομάδας του ενόψει της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις 14 Ιουνίου.

Χωρίς συγκέντρωση η «Μάνσαφτ», την «πλήγωσε» ο Μασούρας

Η «γαλανόλευκη» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας κατά νου να αιφνιδιάσει τους Γερμανούς και λίγο πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά, ο Μπακασέτας βρήκε χώρο για να εκτελέσει εκτός περιοχής, αλλά το σουτ του κόντραρε στον Ρούντιγκερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα, η ομάδα του Παπαδόπουλου έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ, όταν μετά από λάθος του Ρούντιγκερ, ο Μασούρας κινήθηκε απειλητικά προς την αντίπαλη περιοχή, την κατάλληλη στιγμή πέρασε στον Τζόλη, ο οποίος όμως στο τετ α τετ με τον Νόιερ νικήθηκε δις από τον 38χρονο πορτιέρο.

Οι γηπεδούχοι από εκεί και πέρα άρχισαν να παίρνουν τα ηνία του αγώνα δίχως όμως να μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι, ενώ στο 17’, η Ελλάδα είχε και πάλι τις προϋποθέσεις να ανοίξει το σκορ, με τον Μασούρα να βγαίνει στην κόντρα με πολύ χώρο μπροστά του, ωστόσο η πάσα του για τον επερχόμενο Τζόλη «κόπηκε» από τον Τα.Στο 22’ η «Μάνσαφτ» έκανε λίγο αισθητή την παρουσία της με το σουτ του Μουσιάλα που ήλεγξε ο Βλαχοδήμος, ενώ στο 29’, ο Βιρτς με μια σέντρα-σουτ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του 30χρονου κίπερ της Νότιγχαμ, παρ’ όλα αυτά, η ανασταλτική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν σχεδόν άψογη.

Τελικά, με την ομάδα του Νάγκελσμαν να παρουσιάζεται ιδιαίτερα νωχελική και δίχως συγκέντρωση, η Ελλάδα κατάφερε να προηγηθεί στο 33’ μετά από νέο λάθος της γερμανικής άμυνας, όταν ο Τζόλης σούταρε αδύναμα από τα όρια της αντίπαλης περιοχής, ο Νόιερ δεν απέκρουσε «γεμάτα» σε μια φάση που θα μπορούσε ακόμη και να μπλοκάρει, με τον Μασούρα να λέει «ευχαριστώ» για το «δώρο» και παίρνοντας το ριμπάουντ να «γράφει» εύκολα το 0-1.

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να βρουν αντίδραση και στο 37’ το φάουλ του Κρόος από πλεονεκτική θέση πέρασε εκτός, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος έφερε τη μπάλα στην περιοχή από νέα στημένη φάση, όμως ο αμαρκάριστος Τα δεν μπόρεσε με κεφαλιά να βρει εστία, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, μιας το τέρμα που πέτυχε ο Χάβερτς στο 43’ ήταν από θέση οφσάιντ, ενώ ως μη γενόμενη ήταν και η φάση με τον ίδιο πρωταγωνιστή δευτερόλεπτα πριν λήξει το ημίχρονο, το σουτ του οποίου ωστόσο απέκρουσε ο Βλαχοδήμος.

Μοναδική αντίδραση από την ελληνική πλευρά στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, ήταν η ευκαιρία του Παυλίδη λίγο πριν συμπληρωθούν τα 45’, όμως το σουτ του από ευνοϊκή θέση κόντραρε και έφυγε εκτός.

Κάπως έτσι, η Ελλάδα πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια έχοντας πραγματοποιήσει μια πολύ πειστική εμφάνιση, κόντρα βέβαια σε μια Γερμανία που έμοιαζε… «υπνωτισμένη».

Ανέβασαν «στροφές» και έφτασαν στην ανατροπή οι Γερμανοί

Με ποδοσφαιρικό «θράσος» επανήλθε και στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα και πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό, μετά από σέντρα του Μασούρα, ο Τζόλης προσπάθησε με κεφαλιά να απειλήσει τον Νόιερ, όμως η προσπάθειά του παρεμποδίστηκε από τον Κίμιχ, ενώ στο 53’ ο Παυλίδης έκανε ένα ακόμη επικίνδυνο σουτ που έφυγε ωστόσο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Μπάγερν Μονάχου.

Από εκεί και πέρα η «Μάνσαφτ» πήρε εκ νέου τον έλεγχο και στην πρώτη φάση σε αυτό το ματς που… θύμισε λίγο Γερμανία, οι παίκτες του Νάγκελσμαν κατάφεραν μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια να φτάσουν στην ισοφάριση στο 55’, με τον Χάβερτς να βρίσκει δίχτυα με γυριστό σουτ.

Παρ’ όλα αυτά, το τέρμα αυτό δεν πτόησε ιδιαίτερα την ομάδα του Παπαδόπουλου που έμεινε συγκεντρωμένη στο πλάνο της που βασιζόταν κυρίως στις γρήγορες αντεπιθέσεις, ενώ στο 64ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει εκ νέου προβάδισμα, αλλά ο Τζόλης ηττήθηκε και πάλι στο τετ α τετ με τον Νόιερ.

Οι πολλές αλλαγές που ακολούθησαν μοιραία έριξαν λίγο τον ρυθμό στα επόμενα λεπτά και είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη σημαντική στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 83ο λεπτό και ήταν από πλευράς γηπεδούχων, με τον Χένρικς να εξαπολύει μια «φωτοβολίδα» έξω από την περιοχή και τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της «γαλανόλευκης».

Οι Γερμανοί στο τελευταίο τέταρτο αύξησαν την πίεσή τους προκειμένου να πάρουν τη νίκη και τελικά δικαιώθηκαν αν και καθυστερημένα, με τον Γκρος στο 89’ να «γράφει» το τελικό 2-1 με ένα φανταστικό βολέ, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Euro.

Γερμανία (Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ (69’ Χένρικς), Ρούντιγκερ (69’ Σλότερμπεκ), Τα, Μίτελσταντ (46’ Ράουμ), Άντριχ (69’ Γκορς), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιντογκάν (69’ Φίλκρουγκ), Βιρτς (46’ Σανέ), Χάβερτς

Ελλάδα (Παπαδόπουλος): Βλαχοδήμος (78’ Αθανασιάδης), Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Σιώπης, Μάνταλος (78’ Κουρμπέλης), Μασούρας (68’ Δουβίκας), Μπακασέτας (68’ Μπουχαλάκης), Τζόλης, Ιωαννίδης (10’ Παυλίδης)

Σχόλια:

IraklisPapafi 8/6/2024 01:23

Αντιποδόσφαιρο φουλ για ακόμη μια φορά από την Εθνική κάτι που αποδεικνύει ότι δεν είναι τόσο θέμα προπονητή, αλλά θέμα dna αυτό το παλαιολιθικού στυλ ποδοσφαίρου.

Μια φάση από σπόντα και γκολ και από εκεί και πέρα ομάδα γειτονιάς. Προσωπικές ενέργειες για τον πέοντα στις ελάχιστες φορές που βγήκε στην αντεπίθεση η Εθνική.

Με Μπουχαλάκηδες, Κουρμπέληδες, Μάνταλους, Μασούρες και Μπακασέτες δεν φτιάχνεις ομάδα, αλλά καφενείο.

Απορώ, γιατί επιμένουν όλοι οι προπονητές σε συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως.

Παίζει ο Μπακασέτας και ο Μάνταλος 80 και 90 λεπτά και δεν πετάει μέσα τον Κωνσταντέλια και άλλους νεαρούς που σε αυτούς υποτίθεται θα βασιστεί η Εθνική της επόμενης 5ετίας - 10ετίας.

Με την χειρότερη Γερμανία όλων των εποχών και παίξαμε με τέτοιο φόβο και ατολμία.

ΥΓ. Δεν παίζει ο Τζολάκης και ο Μανδάς στην Εθνική που ο ένας πήρε Κόνφερενς έχοντας μεγάλη συμβολή, ο άλλος βασικός στη Λάτσιο έκανε εκπληκτικά παιχνίδια και παίζει ο δίχως ομάδα και ματς στα πόδια...

IraklisPapafi 8/6/2024 01:28

....ο Βλαχοδήμος που κατ' εμέ είναι και υπερτιμημένος, αλλά κυρίως ο Αθανασιάδης που δεν κάνει όχι για Εθνική ούτε για Β' Εθνική...

Αυτή η ομάδα δικαίως τελικά αποκλείστηκε διότι αν περνούσαμε και παίζαμε στο Γιούρο φέτος με το στυλ ποδοσφαίρου που παίζουμε θα γελούσε όλος ο πλανήτης ακόμη και αν είχαμε όλη την κωλοφαρδία μαζεμένη και πηγαίναμε τελικό...

Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη Εθνική που θα παίζει τέτοιο αντιποδόσφαιρο στην διοργάνωση. Μιλάμε για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Παίζουμε με αποκλειστικό στόχο και σκοπό να μην τολμήσουμε, να μην επιτεθούμε, να μην παίξουμε όσο απελευθερωμένα μπορούμε και ας χάσουμε, αλλά θα έχουμε παίξει ποδόσφαιρο. Αν δεν τολμάς σε φιλικό να δοκιμάσεις και να τολμήσεις πράγματα πότε θα τα κάνεις, σε ματς με το Λιχτενστάιν μόνο;;;

Ντροπή.

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Παίκτης του Παναιτωλικού και ο Ρουίθ Πάλμα
Παίκτης του Παναιτωλικού και ο Ρουίθ Πάλμα
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Ολυμπιακός: Δυνατό φιλικό με Άγιαξ έκλεισαν οι «ερυθρόλευκοι»
Ολυμπιακός: Δυνατό φιλικό με Άγιαξ έκλεισαν οι «ερυθρόλευκοι»
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Το «αντίο» του ΠΑΟΚ στον Ζίβκο Ζίβκοβιτς
Το «αντίο» του ΠΑΟΚ στον Ζίβκο Ζίβκοβιτς
07/06/2024 22:47
Παναθηναϊκός: Ανησυχία στο «τριφύλλι» για τον τραυματισμό του Ιωαννίδη στο φιλικό της Ελλάδας με τη Γερμανία
Παναθηναϊκός: Ανησυχία στο «τριφύλλι» για τον τραυματισμό του Ιωαννίδη στο φιλικό της Ελλάδας με τη Γερμανία
07/06/2024 22:11
Παναθηναϊκός: Στο «στόχαστρο» των «πράσινων» και ο Αγκίρε
Παναθηναϊκός: Στο «στόχαστρο» των «πράσινων» και ο Αγκίρε
07/06/2024 21:43
Λάτσιο: Έτοιμη να ανακοινώσει τον Μπαρόνι εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους οργανωμένους
Λάτσιο: Έτοιμη να ανακοινώσει τον Μπαρόνι εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους οργανωμένους
07/06/2024 21:12
ΠΑΟΚ: Αποχαιρέτησε τους «ασπρόμαυρους» ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς
ΠΑΟΚ: Αποχαιρέτησε τους «ασπρόμαυρους» ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς
07/06/2024 20:15
Σάρι: «Δύσκολο να αποδεχθώ τις προτάσεις που έχω από το εξωτερικό»
Σάρι: «Δύσκολο να αποδεχθώ τις προτάσεις που έχω από το εξωτερικό»
07/06/2024 20:13 2 ΣΧΟΛΙΑ
Euro: Με Βέρμπιτς, Τσέριν και Σπόραρ η… «πράσινη» αποστολή της Εθνικής Σλοβενίας
Euro: Με Βέρμπιτς, Τσέριν και Σπόραρ η… «πράσινη» αποστολή της Εθνικής Σλοβενίας
07/06/2024 19:29
Με Τσούμπερ η αποστολή της Ελβετίας για το Euro!
Με Τσούμπερ η αποστολή της Ελβετίας για το Euro!
07/06/2024 19:07
Η Άλμερε Σίτι ανακοίνωσε τον Ζαγαρίτη
Η Άλμερε Σίτι ανακοίνωσε τον Ζαγαρίτη
07/06/2024 18:10
ΑΕΚ: Αρνήθηκε πρόταση ύψους 4 εκατ. ευρώ για τον Ελίασον
ΑΕΚ: Αρνήθηκε πρόταση ύψους 4 εκατ. ευρώ για τον Ελίασον
07/06/2024 17:53
Περισσότερες ειδήσεις