Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2014: Και τώρα… τελικός!

Μουντιάλ 2014: Και τώρα… τελικός!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/6/2014 02:54
Παρά την ατυχία με τον τραυματισμό του Μήτρογλου (35’) και την αποβολή του Κατσουράνη (38’), η Ελλάδα άντεξε την πίεση της Ιαπωνίας, κρατώντας το 0-0 μέχρι το φινάλε με αποτέλεσμα να θέλει νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού και παράλληλα ισοπαλία ή ήττα των Γιαπωνέζων απέναντι στη Κολομβία την τελευταία αγωνιστική για να πάρει την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ!

Η πρώτη ισοπαλία της Ελλάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο είναι γεγονός! Η Εθνική μας ομάδα παρότι έπαιζε από το 38’ με αριθμητικό μειονέκτημα κόντρα στην Ιαπωνία εξαιτίας της αποβολής του Κατσουράνη με δεύτερη κίτρινή, άντεξε την πίεση και πήρε την ισοπαλία (0-0) που της δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρόκριση στους «16» εφόσον νικήσει την τελευταία αγωνιστική την Ακτή Ελεφαντοστού και δεν δει τους Ιάπωνες να κερδίζουν τους Κολομβιανούς που εξασφάλισαν την πρόκριση.

Από τα πρώτα λεπτά, η Ελλάδα έδωσε χώρο στους Ιάπωνες οι οποίοι είχαν την κατοχή, ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες στην εστία του Καρνέζη, απειλώντας μόνο με δύο σουτ του Οσάκο (19’, 21’).

Μουντιάλ 2014: Και τώρα… τελικός!
Στο 34’ η ελληνική ομάδα έχασε με τραυματισμό τον Μήτρογλου, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Κατσουράνης ανέτρεψε τον Χασέμπε και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την Εθνική με δέκα παίκτες. Παρόλα αυτά, οι διεθνείς αντέδρασαν εξαιρετικά και μάλιστα είχαν πολύ καλή στιγμή στο 40’με κεφαλιά του Τοροσίδη που απόκρουσε ο Καουασίμα.

Στην επανάληψη, η Ελλάδα είχε νέα καλή ευκαιρία στο 60’, με τον Καουασίμα να διώχνει την κεφαλιά του Γκέκα, ωστόσο όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Ιάπωνες κέρδιζαν μέτρα και άρχιζαν να επισκέπτονται συχνά την εστία της ελληνικής ομάδας, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 68’ με σουτ του Οκούμπο, ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Ουτσίντα στο 71’.

Οι Έλληνες παίκτες έβγαλαν όλο τους το πάθος στον αγωνιστικό χώρο και άντεξαν την πίεση της Ιαπωνίας, ενώ σε καλή ημέρα βρέθηκε και ο Καρνέζης ο οποίος απόκρουσε το νέο σουτ του Οκούμπο στο 77’ αλλά και την εκτέλεση φάουλ του Έντο στο 90’, με αποτέλεσμα το 0-0 να μείνει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Έτσι η Εθνική χρειάζεται τη νίκη την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού και παράλληλα ισοπαλία ή ήττα της Ιαπωνίας κόντρα στη Κολομβία για να βρεθεί για πρώτη φορά στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ (81’ Σαλπιγγίδης), Φετφατζίδης (41’ Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (35’ Γκέκας)

Ιαπωνία (Αλμπέρτο Τζακερόνι): Καουασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46’ Εντό), Οκαζάκι, Χόντα, Οκούμπο, Οσάκο (57’ Καγκάβα)

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

1. Κολομβία 6 (5-1)
2. Ακτή Ελεφαντοστού 3 (3-3)
3. Ιαπωνία 1 (1-2)
4. Ελλάδα 1 (0-3)

Η επόμενη αγωνιστική:

Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού (24/6, 23:00)
Ιαπωνία-Κολομβία (24/6, 23:00)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.