Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αναστασίου: «Δεν μας φοβίζουν τα δύσκολα»

Αναστασίου: «Δεν μας φοβίζουν τα δύσκολα»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/9/2014 19:42
Ως την πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου χαρακτήρισε τη Ντιναμό Μόσχας ο Γιάννης Αναστασίου, ωστόσο ο τεχνικός του Παναθηναικού πρόσθεσε πως η ομάδα του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα εφόσον παρουσιαστεί συγκεντρωμένη. «Πιστεύω ότι θα παίξει ο Σίλντενφελντ», δήλωσε.

Αισιόδοξος πως ο Παναθηναικός μπορεί να πάρει καλό αποτέλεσμα κόντρα στη Ντιναμό Μόσχας την Πέμπτη εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του δεν φοβάται τις δύσκολες αποστολές και πως εάν παρουσιαστεί συγκεντρωμένη μπορεί να κοιτάξει οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια.

Όσον αφορά τον τραυματισμό του Σίλντενφελντ, τόνισε: «Η εκτίμηση μου είναι ότι θα είναι κανονικά παρών στο παιχνίδι αύριο οπότε δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε κάτι άλλο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


«Ξεκινάει αύριο η περιπέτεια του Europa League παίζοντας με την πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου. Μια ομάδα με τεράστιο μπάτζετ με καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Κάτι που αποτελεί έξτρα κίνητρο για εμάς. Εμάς από την αρχή στόχος μας ήταν η πρόκριση μας στο Europa League κάτι που καταφέραμε και θέλουμε να συνεχίσουμε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Ξέρουμε ότι έχουμε μια δύσκολη αποστολή. Δεν μας φοβίζει καθόλου αυτό, αντιθέτως μας εξιτάρει. Το σημαντικό είναι να πιστεύουμε όλοι ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Το γεγονός ότι η Ντιναμό ήταν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και τώρα είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου μας είναι λίγο παράδοξο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε και θα υποσχεθούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα
».Για τον τραυματισμό του Γκόρντον Σίλντενφελντ:

«Η εκτίμηση μου είναι ότι θα είναι κανονικά παρών στο παιχνίδι αύριο οπότε δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε κάτι άλλο».

Για τα στοιχεία που περιμένει να δει από τους παίκτες του στον αγώνα της Πέμπτης:

«Ότι στοιχείο και να θέλω να δω αν δεν υπάρχει αυτοσυγκέντρωση δεν θα τα δω. Να έχουμε γρήγορη μετάβαση, να είμαστε προσεκτικοί στα στημένα που είναι και το δυνατό σημείο της Ντινάμο και να είμαστε καλοί στην τελική προσπάθεια».

Για τις αδυναμίες που έχει παρουσιάσει η ομάδα του ανασταλτικά, σε συνδυασμό με τις επιθετικές αρετές της Ντιναμό:

«Σε αυτό το επίπεδο το σημαντικότερο ρόλο των παίζουν οι λεπτομέρειες. Δεν έχουμε δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα. Για αυτό παίζει ρόλο η αυτοσυγκέντρωση που όπως είπα όταν την έχουμε μπορούμε να κοιτάξουμε οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια. Οπότε μεγάλο ρόλο θα παίξει η αυτοσυγκέντρωση».

Για την προσαρμογή των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων:

«Πλην του Μπούρμπου, τα υπόλοιπα παιδιά δεν έχουν αγωνιστεί πολύ. Ο Μπούι έχει παίξει λίγο, ενώ ο Μπερίσα και ο Στιλ καθόλου. Η ομάδα μας έχει ανέβει ένα επίπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα νέα παιδιά που ήρθαν πρέπει να αντιληφθούν τη φιλοσοφία της ομάδας και τον τρόπο σκέψης. Απαιτείται υπομονή, θέληση και διάθεση για δουλειά. Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν και τα παιδιά προσπαθούν να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο».

Για τα «πεταμένα» πρώτα ημίχρονα της ομάδας του:

«Θα έλεγα ότι η εικόνα μας σε αυτά τα επτά παιχνίδια δεν ήταν καλή. Δεν θα έβαζα σε αυτά τα ματς και το παιχνίδι με την Καλλονή γιατί σε αυτό η ομάδα έδειξε στοιχεία από αυτά που θέλουμε. Τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την τακτική που είχαμε πει. Απλά δεν είχαμε το γκολ που μας έλειψε.

Αυτό που έχουμε δείξει σαν ομάδα, το είχαμε και πέρσι αλλά και φέτος δεν είμαστε τόσο σταθεροί στην απόδοση μας. Μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες θα πρέπει όλοι μας να είμαστε πιο οξείς σε ό,τι κάνουμε και να μπαίνουμε με την ίδια νοοτροπία. Όλα τα παιχνίδια για μένα και για την ομάδα είναι σημαντικά το ξέρουμε.

Αν μιλήσουμε για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν πρόκειται να μας κάνουν χάρες και δεν θέλουμε βέβαια. Αλλά όλοι κοιτάμε το αποτέλεσμα. Το να λέμε ότι έχουμε τον πήχη ψηλά είναι σωστό και πρέπει να τον έχουμε γιατί είμαστε στον Παναθηναϊκό αλλά θα πρέπει να διορθωθούν και άλλα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεχόμαστε την κριτική, ξέρουμε πού είμαστε και το σημαντικό είναι ότι η ομάδα ξεκινά έναν Γολγοθά παιχνιδιών και πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι.

Έχουμε ένα ρόστερ από αρκετά νέα παιδιά, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη και όλοι ξέρουν πως θα πάρουν χρόνο. Το σημαντικό είναι μέσα από τα λάθη μας να γινόμαστε καλύτεροι και με υπομονή και ταπεινότητα να συνεχίζουμε αυτό που έχουμε αρχίσει στην ομάδα. Πρέπει να έχουμε διάρκεια, το θέλουμε κι έχουμε δείξει ότι μπορούμε. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε
».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.