Αμφίρροπη αναμέτρηση στη Ζένιτσα
8ος Ομιλος - 7η Αγωνιστική. Στα τελικά προκρίνεται η πρώτη ομάδα, ενώ η δεύτερη θα παίξει στα πλέι οφ για άλλα τέσσερα εισιτήρια, μαζί με τέσσερις ομάδες από το Nations League 2024-25, βάσει της κατάταξης στη διοργάνωση. Προϋπόθεση να μην έχουν τερματίσει στην πρώτη δυάδα των ομίλων τους στα προκριματικά του Μουντιάλ.
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους ματς (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους), 4) Βαθμοί ποινής, 5) Κλήρωση.
ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
Η αποτυχία να κερδίσει σε δύο σερί παιχνίδια στον όμιλο, απέναντι σε Αυστρία και Κύπρο, την έχουν κάνει να βρίσκεται σε… τεντωμένο σχοινί, με την υπόθεση πρόκρισης να κρίνεται εν πολλοίς στην αποψινή κρίσιμη αναμέτρηση με την Ρουμανία. Το 2-2 κόντρα στην Κύπρο στην τελευταία διακοπή τον περασμένο Οκτώβριο, δεν άφησε και την καλύτερη αγωνιστική εικόνα. Αν και το σύνολο του Σεργκέι Μπαρμπάρες προηγήθηκε με τα γκολ των Κάτιτς (10’) και το αυτογκόλ του Μιχαήλ (36’), η αμυντική της αστάθεια δεν άφησε πολλά περιθώρια για τη νίκη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λαΐφης μείωσε σε 2-1 προ κενής εστίας (45+1’), ενώ και στο δεύτερο μέρος την… πλήρωσε και πάλι στο τέλος (90+6’) με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πίττα.
Βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχοντας με 13 πόντους, στο +2 από την σημερινή της αντίπαλο και στο -2 από την πρωτοπόρο Αυστρία, την οποία αντιμετωπίζει στις 18/11 στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου. «Ολα είναι έτοιμα, τα κάναμε σωστά τόσο τακτικά όσο και ψυχολογικά. Εχουμε δουλέψει πολύ ατομικά μέσα από συζητήσεις. Εχουμε τα δικά μας σχέδια και στόχους, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι», σχολίασε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της ομάδας στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν υπολογίζονται για την αναμέτρηση με την Ρουμανία ο αμυντικός Νιχάντ Μούγιακιτς (Αγιουσπόρ), αλλά και ο μέσος της Πάφου Ιβάν Σούντζιτς, καθώς είναι τιμωρημένοι λόγω καρτών. Επίσης, εκτός λίστας έμειναν οι τραυματίες Μπάρισιτς (Βασιλεία), Ράντελτζιτς (Ριέκα), Χαϊραντίνοβιτς (Κασίμπασα) και ο πολύτιμος φορ Ντεμίροβιτς (Στουτγκάρδη). Πολύ πιθανό να ξεκινήσει με Ντζέκο (Φιορεντίνα) και Ταμπάκοβιτς (Γκλάντμπαχ) στην κορυφή της επίθεσης, θέλοντας από την αρχή ο κόουτς να πιέσει για τη νίκη.
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Βασίλτζ (Σανκτ Πάουλι), Ζλόμισλιτς (Ριέκα), Χάντζικιτς (Σλάβεν Μπελούπο)Αμυντικοί: Κολάσινατς (Αταλάντα), Χαντζικάντουνιτς (Σαμπντόρια), Ντέντιτς (Μπενφίκα), Κάτιτς (Σάλκε), Μούτζακιτς (Εγιουσμπόρ), Μουχαρέμοβιτς (Σασουόλο), Μάλιτς (Στουρμ Γκρατς), Κάριτς (Στουρμ Γκρατς)
Μέσοι: Χαντζαμέτοβιτς (Χαλ), Ταχίροβιτς (Μπρόντμπι), Γκίγκοβιτς (Γιουνγκ Μπόις), Μπούρνιτς (Καρλσρούχερ), Μπάσιτς (Αστάνα), Σάριτς (Αντάλιασπορ), Μπαϊρακτάρεβιτς (Αϊντχόφεν), Σούντζιτς (Πάφος), Μέμιτς (Βικτόρια Πλζεν), Αλαϊμπέγκοβιτς (Σάλτσμπουργκ)
Επιθετικοί: Ντζέκο (Φιορεντίνα), Μπάζνταρ (Σαραγόσα), Ταμπάκοβιτς (Γκλάντμπαχ)
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Το όμορφο γκολ του Γκίτα στις καθυστερήσεις του αγώνα κόντρα στην Αυστρία, έδωσε τεράστια πνοή, κίνητρο και ελπίδες για πρόκριση στα πλέι οφ του θεσμού μέσω της δεύτερη θέσης. Ακόμη είναι στο… κόλπο και για την πρώτη θέση, δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο όμως. Επικράτησε με 1-0 σκορ, σε ένα 90λεπτο που με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Η πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα από την αρχή του αγώνα και σε συνδυασμό με το… καθαρό μυαλό που είχε την έφεραν σε αυτή τη μεγάλη νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου.
Πλέον βρίσκεται στην 3η θέση με 10 πόντους, στο -3 από την αποψινή της αντίπαλο και στο -5 από την Αυστρία. Η ψυχολογία για το σύνολο του Μιρτσέα Λουτσέσκου είναι ανεβασμένη, καθώς τρέχει σερί με τρία ματς χωρίς ήττα (2-1-0), ενώ στόχος τους είναι να παρουσιάσουν μία ανάλογη πειστική και καλή εμφάνιση όπως στο πιο πρόσφατο 90λεπτο. «Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολος αγώνας, παρόλο που παίζουμε στη Ζένιτσα. Είναι ένας κανονικός προκριματικός αγώνας. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα από πριν», σχολίασε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της ομάδας.
Αγωνιστικά Νέα: Ο Λουτσέσκου έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, με τον ίδιο να τονίζει πως βασίζεται στο κίνητρο των παικτών του που έχουν παίξει λιγότερο μέχρι στιγμής. Ειδικά στην άμυνα που θα λείπουν οι αμυντικοί Μανέα (Ραπίντ Βουκουρεστίου), Ποπέσκου (Στεάου Βουκουρεστίου), Οπρούτ (Ντιναμό Βουκουρεστίου), Ντραγκούσιν (Τότεναμ), οι περισσότεροι λόγω τραυματισμού. Αναφέρθηκε ακόμη στη «σύγκρουση» που είχε με τον μέσο της ΑΕΚ, Μάριν για το χρόνο συμμετοχής του στην ομάδα, με τον ίδιο να λέει: «Είναι φυσιολογικό να θυμώνει αν δεν παίζει. Αν δεν ήταν θυμωμένος, θα ήταν πρόβλημα». Τέλος απών θα είναι και ο Μπούρτσα (Γιουνάν Γιουκούν) λόγω τιμωρίας.
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Ράντου (Θέλτα), Ταρνοβάνου (Στεάουα Βουκουρεστίου), Αϊοάνι (Ραπίντ Βουκουρεστίου)Αμυντικοί: Τσίπκιου (Κλουζ), Μπάνκου (Κραϊόβα), Ρατιού (Βαγιεκάνο), Σορέσκου (Γκαζιαντέπ), Ρους (Κραϊόβα), Γκίτα (Αννόβερο), Ρακοβιτιάν (Ράκοφ), Εϊσατ (Μακάμπι Χάιφα)
Μέσοι: Μάριν (ΑΕΚ), Χάγκι (Αλάνιασπορ), Μαν (Αϊντχόφεν), Μάριους Μάριν (Πίζα), Μιχαϊλα (Ρίζεσπορ), Ολάρου (Στεάουα Βουκουρεστίου), Τανάσε (Στεάουα Βουκουρεστίου), Σκρέτσιου (Κραϊόβα), Μικουλέσκου (Στεάουα Βουκουρεστίου), Ντράγκομιρ (Πάφος), Πετρίλα (Ραπίντ Βουκουρεστίου), Μπαϊαράμ (Κραϊόβα)
Επιθετικοί: Ντράγκους (Εγιουσπόρ), Μπιρλιγκέα (Στεάουα Βουκουρεστίου), Μουντεάνου (Κλουζ)
Ταξιάρχης Ντότσικας
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Κρίσιμη αναμέτρηση μεταξύ δύο «σκληρών» ομάδων που η καθεμιά έχει το δικό της κίνητρο για τη νίκη. Η Βοσνία θα επιδιώξει να φτάσει ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση, ενώ η Ρουμανία να «πετάξει» από την δεύτερη θέση την αποψινή της αντίπαλο. Αναμένω παιχνίδι με γκολ, ακόμη και αν δεν ανοίξει από νωρίς το 90λεπτο πιστεύω πως στο τέλος αμφότερες θα ρισκάρουν για να βρουν γκολ. Επιλογή μου το Goal σε αξιόλογη απόδοση.
Καζακστάν
Βέλγιο
Γεωργία
Ισπανία
Κύπρος
Αυστρία
Δανία
Λευκορωσία
Ελλάδα
Σκωτία
Τουρκία
Βουλγαρία
Σλοβενία
Κόσοβο
Μακεδονικός
Αναγέννηση Καρδίτσας
ΠΑΟΚ Β'
Νίκη Βόλου
ΠΑΣ Γιάννινα
Νέστος Χρυσούπολης
Μαρκό
Καλαμάτα
Σαν Μαρίνο